שמעתם פעם את המושג "סטרטר משופץ"? החלפים זה לב הבעיה. בעלי מוסכים לא תמיד אומרים ללקוח את האמת ביחס לחלפים. כעיקרון, כאשר מחליפים לכם חלק ברכב (למשל מסנן שמן), למוסכניק יש אפשרות לשים לכם חלק מקורי או חלק תחליפי. ברוב המקרים, החלק התחליפי יהיה זול יותר. מדוע? החלק המקורי מיובא ע"י יבואן הרכב והוא קובע את מחירו ללא תחרות. בחלקים התחליפיים קיימת תחרות ולכן מחירם זול יותר. מצד שני, קשה להעריך את טיבו של החלק התחליפי ביחס למקורי, היות וקיימים יצרנים רבים ואיכויות שונות.
ז מתי עדיף חלק מקורי ומתי עדיף תחליפי? במקרה של החלפת מסנן אוויר או פילטר דלק, ניתן לשים חלק תחליפי, אך כמו שציינו קודם, קשה לדעת את טיב החלף, אז קחו זאת בחשבון. במקרה של פילטר שמן, אסור להתפשר על פחות מחלף מקורי. בסרטון הבא, מכונאי רכב מוסמך, מסביר למה:
וגם - מה ההבדל במחיר בין פילטר שמן מקורי לתחליפי ואיך נדע, שבאמת שמו לנו חלק מקורי ולא סתם עבדו עלינו
מעבר לנושא של מקורי/תחליפי יש את הנושא של חדש לעומת משומש. רכבים רבים מועברים לפירוק לאחר תאונות. להיכן מועברים כל החלקים? לרכבים שלכם כמובן. אין בכך כל בעיה, כל עוד בעלי מוסכים מעדכנים אתכם בדיוק באיזה חלקים הם משתמשים. הבעיה מתחילה כאשר הם לא מיידעים אתכם! ולכן, עבור כל חלק שמוחלף ברכב עליכם לדרוש לדעת בדיוק מה שמו לכם! מוסכים רבים משתמשים בחלקים משופצים או תחליפיים מבלי ליידע אתכם.
חדש | משומש/משופץ | |
---|---|---|
חלק מקורי | 1 | 3 |
חלק תחליפי | 2 | 4 |
טיפ למוסכניק: הצג בפני הלקוח את האפשרויות השונות ואת מחירן ותן ללקוח לבחור את האפשרות המועדפת עליו.
המוסכניק אומר לכם: "הקלאצ' גמור לגמרי, חייבים להחליף אותו…" אם אינכם סומכים ב- 100% על המוסכניק שלכם גשו לשני מוסכים אחרים וקבלו חוות דעת נוספת. צפו להפתעות!
מוסך יקר: אל תתעצבנו אם הלקוח מבקש חוות דעת נוספת. זוהי זכותו המלאה!
קיים ניגוד אינטרסים מובנה בין בעל הרכב ובין חברת הביטוח שלו. חברת הביטוח רוצה להוזיל את עלות תיקון הרכב לאחר תאונה למינימום האפשרי ואילו בעל הרכב רוצה לקבל אותו חזרה במצב כפי שהיה לפני התאונה. המוסכניק נמצא בתווך. מצד אחד הוא רוצה לעשות עבודה איכותית ויסודית, מצד שני, חברת הביטוח דוחקת בעלי מוסכים לכך שעלות התיקון תהיה מינימלית.
כבעלי רכבים עליכם לדעת, כי אין שום חובה לעשות את תיקון הרכב דווקא במוסך הסדר. זכותכם המלאה היא לבחור את המוסך בו תתקנו. כמובן שחברות הביטוח ינסו למשוך אתכם למוסכי ההסדר במגוון הטבות (הפחתת ההשתתפות העצמית, רכב חלופי ועוד..) עלויות אלה משתלמות להם מכיוון שזה כאין וכאפס לעומת החיסכון שלהם במוסכי ההסדר.
מוסך יקר: שרת את בעל הרכב כי הוא הלקוח שלך ולא חברת הביטוח! (למרות שהיא משלמת את הכסף…)
פיסקה זו אינה רלוונטית למי שרכבו נולד לפני 10 שנים או יותר, אבל ככל שמערכות הרכב משתכללות משנה לשנה כך גדל הצורך באבחון מקצועי של התקלה.
כאן תוכלו לקרוא בהרחבה על מוסכי דיאגנוסטיקה לרכב
ברכבים החדשים קיימים מחשבים וחיישנים וכו', אשר דורשים ציוד אלקטרוני מתקדם. מוסכים רבים אינם טורחים להתעדכן בציוד ובמידע הנדרש. נכון, לא עבור כל תקלה יש צורך בדיאגנוסטיקה. בבעיות מכניות או בטיפולים סטנדרטיים אין צורך בד"כ בסקאנרים וכדו'. אך כאשר מדובר בבעיות אלקטרוניקה רצוי שלמוסך יהיה ציוד מתקדם לאבחון תקלות.
באמצעות נורת האזהרה ברכב, נוכל גם אנחנו להבין, לפני שנפנה למוסך, מה יכולה להיות הבעיה ומה רמת החומרה שלה. בסרטון הבא, מנהל מוסך מסביר איך נזהה תקלות ברכב ואת חומרתן על סמך צבע נורת האזהרה:
מוסכים מורשים הם מוסכים עם רשיון כחוק מטעם משרד התחבורה.כצרכן נבון ואחראי, עליך לבדוק ולוודא, לפני הכנסת רכבך למוסכים, כי הם מורשים כחוק, כלומר, כי אלו מוסכים העובדים תחת הפקוח, החוקים והתקנות של משרד התחבורה, וזאת על מנת להיות בטוח כי רכבך יטופל במקצועיות ובסטנדרטים הגבוהים ביותר, ויש למי לפנות בהתעורר בעיות. ניתן לבדוק רשיון מוסכים באתר משרד התחבורה.
מוסכים מורשי יבואן אלו מוסכים אשר הוסמכו ע"י אחד מיבואני הרכב לטפל ברכבים אותן הוא מייבא בתקופת האחריות. מוסכים אלו עובדים על-פי כללים המוכתבים על-ידי היבואן.
צירפנו כאן סרטון, שיעזור לכם להחליט, מתי לפנות למוסך מורשה ומתי לפנות למוסך מורשה יבואן:
בכל מקרה שיתברר כי מחיר התיקון (עבודה וחלפים) יעלה מעל 20% מהמפורט בהזמנת התיקון - על המוסך לקבל מראש את הסכמת הלקוח לביצוע העבודה הנוספת.
מוסכים אינם אחראים לאובדן או נזק כלשהו לחפצים אלא אם נגרמו ע"י רשלנות מצדם. מומלץ לא להשאיר חפצים ברכב.
כן. מוסכים רשאים לדרוש מהלקוח מקדמה על חשבון חלקים והעבודות כתנאי לביצוע העבודה.
מוסכים רשאים למסור את המכונית או כל חלק ממנה לתיקון ו/או התאמה לבתי מלאכה אחרים המורשים כחוק.
עד שלושה ימים מגמר התיקון. מוסכים זכאים לחייב את הלקוח בדמי אחסון לאחר שלושה ימים מיום גמר התיקונים.
מוסכים זכאים לעכב את המכונית והחלקים שהורכבו על ידם בצורת פיקדון לתשלום מלא של החשבון ולתשלום דמי אחסון, וזאת בהתאם לחוק חוזה הקבלנות.
מומלץ לשאול את מנהל המוסך לגבי סוג החלפים.
מוסכים אינם רשאים להשתמש ברכב לקוח לצרכים פרטיים אך הלקוח מייפה את כוחו של בעל המוסך ועובדיו לנהוג ברכב לצורך בדיקתו ו/או העברתו לעבודות חוץ וזאת כאשר הנוהג ברכב יהיה בעל רשיון מתאים והנהיגה היא בהתאם לתנאי הביטוח.
זכור כי זוהי זכותך להכניס את הרכב לכל מוסך בו תבחר, מרצונך החופשי, ולא לקבל המלצות/הנחיות אודות מוסכים מבעל אינטרס כלשהו. סוכן הביטוח, חב' הביטוח, מרכזי שמאות של חב' הביטוח או יבואן הרכב, אינם רשאים להפנות רכב למוסך מסוים ובודאי שאינם רשאים לכפות עליך להכניס את רכבך למוסך שאינך חפץ בו, אם בתקופת האחריות ובמיוחד במקרה של תאונה. בחר את מי שאתה מכיר ועל מי שאתה סומך. שילמת עבור זכות זו.
על בסיס הסדר השמאים 2002/7, זוהי זכותך לבחור בעצמך שמאי מרשימת שמאי החוץ של חב' הביטוח. כמו כן, באפשרותך לבחור שמאי אחר, מטעמך ובאופן פרטי, ולהזמין מ"מוקד שמאי מכריע" (03-5117222) הכרעה בין השומות - המחייבת את חברת הביטוח. שמאי חייב למלא את תפקידו בנאמנות, במסירות ובהגינות, ללא משוא פנים ובאופן בלתי תלוי, ולא משנה מי משלם את שכרו.
ברכב שגילו אינו עולה על שנתיים, חל איסור על מוסכים להשתמש בחלפים משומשים. בעת עריכת חוות דעת נזק לרכב שגילו עד שנתיים חייב שמאי הרכב לאשר לצורכי התיקון חלקים חדשים בלבד. בנוסף, רכב שנעשו בו באחרונה תיקונים והורכבו בו חלפים חדשים, חייב השמאי לאשר חלפים חדשים אם אלה נפגעו בתאונה.
חל איסור על השמאי להשפיע על מוסכים בכל דרך שהיא לרכוש חלפים ממקור ספציפי. הנך זכאי לקבל חלקים איכותיים ובטיחותיים.
אגוד המוסכים בישראל הוא הארגון היציג של המוסכים ועובדיהם, מאז שנות ה- 40 וממלא תפקיד חשוב ומהותי בעיצוב דמותו של ענף התחבורה ושירותי הרכב. האגוד נותן שירותים מגוונים הן למוסכים ואנשי התחום והן לצבור הרחב במסגרת פריסת סניפים ארצית. לפרטים נוספים על אודות איגוד המוסכים: www.iga.org.il
המלצות על מוסכים זה דבר שבאמת קשה למצוא. הרוב לא מרוצים מהמוסך שלהם אבל ממשיכים כי חושבים שככה זה בכל המוסכים. אנשים אומרים: "שחטו אותי במוסך", "השארתי במוסך חצי משכורת..." אבל ממשיכים. לכן, ריכזנו עבורכם כאן באתר רשימת המלצות על מוסכים אמינים לפי חוות דעת של עשרות לקוחות קודמים. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות רק בשיחה טלפונית עם לקוחות אמיתיים שקיבלו שרות מהמוסכים שברשימה.
באתר מידרג ריכזנו רשימה של מומחים לתיקון מכוניות, שקיבלו את חוות הדעת והציונים הכי טובים מלקוחות קודמים. לאחר כל תיקון או טיפול במוסך, צוות האתר, מתקשר ללקוח ומקבל ממנו דרוג אודות עבודתו של בעל המקצוע. כך שהציון שלו כל הזמן מתעדכן ברשימה. לחצו כאן, על מנת לעבור לרשימה המלאה של המוסכים המומלצים באזורכם.
30 בעלי מוסכים מהטובים בארץ, נתנו חוות דעת על רכבים מומלצים. כאן, תוכלו לקרוא את מה שהם אמרו לנו.
הבעיה הכי נפוצה והכי מוכרת היא מצבר חלש. עם זאת, ישנן סיבות נוספות, שעלולות לגרום לבעיה. אחת מהן היא, סטרטר לא עובד. למעשה בחלק מהרכבים, יש חיישן, שקורא את האות בין המפתח לסוויץ'. במצב של בעיה בחיישן, האוטו לא יניע.
בעיה אחרת, קשורה בכלל למערכת האזעקה ברכב, ולא לרכב עצמו. ימים קרים ורוחות חזקות, יכולים להשפיע על האזעקה ולשבש את מנגנון ההפעלה שלה ולכן, היא לא תאפשר את הנעת הרכב.
במקרים יותר קיצוניים, יכולה להיות בעיה בראש מנוע, שמונעת את יכולת ההתנעה.
אם הרעידות מתרחשות בזמן נסיעה, רוב הסיכויים, שהבעיה נובעת מהצמיגים. אם יש רעידות, רק בזמן בלימה, רוב הסיכויים, שיש בעיה בברקסים הקדמיים.
תוכלו לבדוק בעמוד מחירון הרכב באתר, מהו טווח המחירים הממוצע לתיקון בעיות שונות ברכב.
במידה ויש לכם מקום לעצור בו בצד הדרך, עשו זאת. במידה ואין לכם מקום לעצור בו, כדאי להפעיל את המזגן, על מנת לצנן את האוטו, עד שתמצאו מקום בטוח לעמוד בו בשולי הכביש. כעת, דוממו את המנוע ותנו לרכב להתקרר במשך עשר דקות.
במידה ויש לכם חוש טכני, המשיכו לשלבים הבאים. פתחו את מכסה המנוע ונסו לראות, אם יש משהו יוצא דופן – כמו צינור קרוע או פקק חסר באחד המיכלים. אם הכל נראה תקין, בדקו, שיש ברכב מספיק מים מזוקקים במיכל. היזהרו לא לפתוח בטעות את המכסה של מיכל המים לרדיאטור. רבים מתבלבלים בין שני המכסים, וגורמים לעצמם כוויה מדרגה ראשונה!
במידה ואין לכם חוש טכני מחודד, אנו ממליצים בחום להתייעץ עם המוסך שבו אתם מטפלים. המוסכניקים של אתר מידרג, ישמחו לעזור לכם. לחצו כאן על מנת לקבל את פרטי המוסכים.
הסרטון הבא יעזור לכם להבין, כיצד תוכלו להיעזר בלוח השעונים, על מנת לזהות בעיות של התחממות מנוע.
הבעיה משתנה בהתאם לסוג ההגה. בהגה כוח רגיל, בדרך כלל הבעיה נובעת מחוסר לחץ אל ההגה, מה שאומר שיש בעיה במשאבה.
אם יש תקתוקים בהגה בזמן שעושים פניה, רוב הסיכויים שיש בעיה בציריה. בעיה בציריה היא בעיה חמורה ומסוכנת ויש לפנות בדחיפות לבדיקה של מוסך.
ישנם שלושה גורמים, שעלולים לפגוע במהירות של הרכב. הגורם הראשון הוא בעיה בפלאגים; הגורם השני, הוא ממיר קטליטי סתום והגורם השלישי, הוא בעיה בחיישנים ברכב.
במוסך בדרך כלל יזהו את מקור הבעיה בקלות באמצעות חיבור של הרכב למחשב. מוסכניקים בעלי ותק יוכלו לזהות את הבעיה גם על פי חושים אחרים. לדוגמא, ריח של פליטת גזים מהאגזוז, ברוב הפעמים מצביע על ממיר קטליטי סתום. רכב מקרטע, בדרך כלל מעיד על בעיה בחוטי ההצתה או בפלאגים.
כנראה, שיש בעיה בציריות או במסרק ההגה עצמו.
מכונאי רכב מסביר על כיוון פרונט:
שאלנו מוסכים מומלצים, כאן תוכלו לקרוא האם לדעתם כדאי להשתמש בתוספי דלק? ועל איזה תוסף דלק הם ממליצים.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.