עוד
מוקד מידרג: 1-700-707-233

בדיקת ראייה

גם אם התברכתם בלי עין הרע בראייה 6/6 בדיקת ראייה היא מסוג הבדיקות שתיתקלו בהן לא פעם במהלך החיים - מתקופת הילדות וגם בשלב מאוחר של החיים בגיל 40. בדיקת ראייה היא אומנם די שגרתית, אבל במקרים מסוימים יכולה להיות מצילת חיים, לא פחות. אז כל כמה זמן מומלץ לעשות בדיקת ראייה? מה ההבדל ביו בדיקת ראייה בחנות לבין קליניקה ומה המחירים של בדיקת ראייה? חזרנו להאיר לכם את העיניים עם כל התשובות.


מתי צריך לעשות בדיקת ראייה?

בדיקת ראייה היא אחת הבדיקות הראשונות שתעשו לאחר שתגיחו לאוויר העולם, והיא תמשיך ללוות אתכם אחת לתקופה לאורך תקופת הילדות: אחת בגיל חצי שנה עד שנה, אחת בגיל 3 ואחת בגיל 6, קצת לפני שתגידו "שלום כיתה א'". הסיבה לכך שבדיקות ראייה לילדים מתקיימות באופן תדיר היא שבגילים האלה הראייה מתפתחת ומשתנה כל הזמן, וזה גם השלב הקריטי ביותר לאתר פגמים או מחלות בראייה ולטפל בהם בשלב מוקדם.

לאחר מכן, מומלץ לבדוק את הראייה כל שנה עד גיל 18, ומגיל 18 ומעלה בהתאם להמלצת המטפל, או כשאתם מרגישים ירידה באיכות הראייה.

 בדיקת ראייה לילדה

גם אם עברתם את מרבית שנותיכם ללא זגוגיות, מאוד יכול להיות שתזדקקו להם בהמשך החיים. לא רק ירידה בראייה היא סימפטום, יש לא מעט סימנים שיכולים לעורר את החשד שאתם צריכים להרכיב משקפיים, אז אם חוויתם את אחד מהתסמינים הבאים, כדאי לקפוץ לאופטומטריסט: מצמוץ יתר, עיניים שורפות, צמצום שדה הראייה, הופעת כתמים בשדה הראייה, ראייה כפולה, חוסר פוקוס, סחרחורת וכאבי ראש.

הבעיה העיקרית עם כל אחד מהסימנים האלה היא שכל אחד מהם יכול לנבוע מכל מיני גורמים, וסביר להניח שברגע שתחפשו באינטרנט "כאב ראש" (אל תעשו את זה!), ד"ר גוגל יציע לכם אינספור מחלות שונות ומשונות, כך שהדבר הכי טוב הוא פשוט ללכת לבדיקת ראייה אצל אופטומטריסט.


בדיקת ראייה מעל גיל 40

באופן כללי, החל מגיל 40 חלה נסיגה מסוימת של הראייה מקרוב, אז אם שמתם לב שהתחלתם להרחיק את העיתון בדיוק כמו ההורים שלכם, יכול מאוד להיות שהגיע הזמן לגשת לבדיקת ראייה למשקפי קריאה. גם בהנחה שלא הבחנתם בקשיי ראייה מיוחדים, גיל 40 הוא מעין ציון דרך שמאותת לנו שהגיע הזמן לבדוק את הראייה אחת לשנה. זאת על מנת לשלול התחלה של מחלות ראייה שיכולות להתפתח בגילים האלה כמו קטרקט או גלאוקומה שניתן לאתר סימנים ראשונים שלה באמצעות בדיקת לחץ תוך עיני אצל אופטומטריסט.

 

 בדיקת ראייה בגיל 40

אופטומטריסט לבדיקת ראייה

בדיקת ראייה מתבצעת לרוב על ידי אופטומטריסט, אבל לא רק - גם רופאי עיניים מוסמכים לבצע בדיקות ראייה. למעשה, כשמדובר בבדיקת ראייה לילד עד גיל 5-6, יש לבצע את הבדיקה אצל רופא עיניים מומחה לילדים בלבד. מגיל 6 ואילך, ניתן לבצע בדיקת ראייה אצל אופטומטריסט וגם כמובן אצל רופא עיניים. הבעיה היחידה היא שהרבה פעמים כשתרצו לקבוע תור אצל רופא עיניים תאלצו להמתין חודשים ארוכים, אבל זה ממש לא צריך להדיר שינה מעיניכם כי לאופטומטריסט מנוסה יש לא פחות כלים לאבחן ליקויי ראייה, וללא מעט אופטומטריסטים יש הכשרה לספק פתרונות כמו עזרי ראייה או להתאים תרגילי עיניים לחיזוק הראייה.

באופן כללי, אופטומטריסט הוא הרבה יותר ממישהו שקובע אם אתם צריכים להרכיב משקפיים או לא - לאופטומטריסט יש אחריות לזהות כשמתעורר חשד למחלות עיניים ופתולוגיות אחרות ובמצבי קיצון (כמו חס וחלילה גידול) יש לו תפקיד מכריע לזהות את גורמי סיכון ולהפנות את המטופל לגורם מקצועי המתאים להמשך טיפול.

 

בהנחה שבחרתם להיעזר באופטומטריסט לבדיקת ראייה, כדאי לדעת שיש אופטומטריסטים שעובדים בחנויות אופטיקה לעומת אופטומטריסטים שמטפלים בקליניקה פרטית ובמכון, מה שהרבה פעמים משפיע על אופי הבדיקה. בדיקת ראייה סטנדרטית להתאמת משקפיים בחנות אופטיקה תיערך בין רבע שעה לעשרים דקות, בדיקה אצל אופטומטריסט שעובד בקליניקה פרטית או במכון לעומת זאת, צפויה להיות מקיפה יותר ותערך בין חצי שעה לשלושת רבע שעה.

למרות שהבדיקה בקלינקה עושה רושם, אל תתנו לזה לסנוור אתכם. כן, לקליניקות יש הרבה פעמים יתרון בבדיקות שנוגעות לבריאות העין על פני חנויות אופטיקה, אבל כשמדובר בבדיקת ראייה סטנדרטית, המקצועיות והניסיון של האופטומטריסט משמעותיים הרבה יותר.


בדיקת ראייה - איך זה עובד?

כל בדיקת ראייה כוללת מספר שלבים קבועים שנכונים לכל הבדיקות (עליהם נפרט ממש עוד מעט מחייך), אבל חשוב לדעת שכל בדיקת ראייה היא גם אחרת וצריכה להיתפר למידותיו של המטופל, ההיסטוריה הרפואית שלו, ואפילו העבודה שלו. כך למשל בדיקת ראייה של מאבטח תהיה שונה מבדיקת ראייה של איש מחשבים שנמצא בסביבת מסכים ומשתמש בעיניים באופן גבוה ומאומץ. מהסיבה הזאת, בדיקת ראייה יכולה להתמקד בתחומים שונים כמו התאמת עדשות מגע, שינויים בראייה או התמקדות בבעיות בריאותיות שיכולות לנבוע ממחלת עיניים או מחלה מבנית (בהן האופטומטריסט לא בהכרח יכול לטפל). 

שימו לב! בדיקה ראייה טובה צריכה להיערך לכל הפחות רבע שעה. כך שאם ביצעתם בדיקת ראייה אצל אופטומטריסט שארכה חמש דקות בלבד והוא קבע באופן חד משמעי שאתם צריכים משקפיים (אותם ימליץ שתקנו כמובן אצלו) זאת בהחלט סיבה להרים גבה.

שלבים בבדיקת ראייה

עוד אינדיקציה לבחון שבדיקת הראייה מתנהלת כשורה היא לוודא שהאופטומטריסט מבצע מספר שלבים בבדיקה שנכונים לכל בדיקות הראייה:

בדיקת ראייה עם אוטורפרקטומטר תשאול – בתחילת הבדיקה תתבקשו למלא שאלון שיעזור לאופטומטריסט לדעת כיצד לגשת לטיפול: גיל, מקצוע, איך אתם מרגישים שאתם רואים מרחוק ומקרוב, האם אתם מרכיבים/הרכבתם משקפיים וכן בעיות בריאותיות או משפחתיות שיש לקחת בחשבון.

בדיקת ראייה עם אוטורפרקטומטר בדיקת ראייה ממוחשבת - האופטומטריסט ישתמש במכשיר אופטי בשם אוטורפרקטומטר על מנת לקבל תמונה כללית על מספר הראייה שלכם. המכשיר בודק את המספר בכל עין באמצעות פלשים של אור. בסיום הבדיקה יקבל האופטומטריסט מושג על הראייה שלכם ובהתבסס עליו יתכנן את המשך הבדיקה.

בדיקת ראייה עם אוטורפרקטומטר בדיקת חדות ראייה – את הבדיקה הזאת אתם מכירים מצוין – כן, כן זאת הבדיקה עם הלוח והמספרים, שנקראת גם לוח סנלן. במסגרת הבדיקה תתבקשו לסגור בכל פעם עין אחת ולהקריא את המספרים והאותיות על גביי הלוח, כדי לבחון את חדות הראייה שלכם.

בסיום הבדיקה, האופטומטריסט יחליט על המשך הטיפול ובמידת הצורך ימליץ על התאמת עזרי ראייה או לחילופין יפנה לרופא מומחה להמשך טיפול.

 לוח לבדיקת חדות ראייה

מחיר בדיקת ראייה

מחיר בדיקת ראייה הוא בין 170-400 ₪ בממוצע, תלוי בתמחור של האופטומטריסט, באופי הבדיקה וגם בשאלה איפה ביצעתם את הבדיקה - בחנות אופטיקה או בקליניקה פרטית.

משקפי ראייה בדיקת ראייה בחנות אופטיקה עולה בממוצע בין 150-300 ₪. במידה ותרכשו עזרי ראייה כמו משקפיים או עדשות ראייה דרך החנות, הרבה פעמים עלות הבדיקה תתקזז עם מחיר המשקפיים או תעלה לכם מחיר סמלי של כ-50 ₪.

משקפי ראייה בדיקת ראייה שתתבצע במכון פרטי או בקליניקה לרוב תהיה כאמור ארוכה וגם מקיפה יותר מבדיקה שמתבצעת בחנות (אבל זה ממש לא מחייב), לכן הרבה פעמים תהיה יקרה יותר ותנוע בין 200-500 ₪. הסיבה לפער בין המחירים תלוי בעיקר באופי הבדיקה, והאם היא כוללת בדיקות נוספות כמו מיפוי קרנית או בדיקת לחץ תוך עיני.


אופטומטריסטים מומלצים

בדיקת ראייה היא עניין די שגרתי, אבל לפעמים היא יכולה להצביע על בעיות אחרות שכדאי לאבחן אותן מוקדם ככל האפשר. אופטומטריסט טוב לבדיקת ראייה ידאג לבצע את כל השלבים בבדיקת הראייה, אבל אופטומטריסט מצוין הוא אחד שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות שידאג לאתר גורמי סיכון בזמן בדיקת הראייה ולהפנות אתכם לגורם המטפל. כאן תוכלו למצוא רשימה של אופטומטריסטים לא פחות ממצוינים לבדיקת ראייה עם חוות דעת מלקוחות קודמים. בהצלחה מחייך


;

שאלות נפוצות לדף זה

מה המחיר של בדיקת ראייה?

טווח המחירים של בדיקת ראייה נע בין 150-500 ש"ח, ובממוצע בדיקת ראייה תעלה כ-200-400 ש"ח עבור בדיקה סטדנרטית. הפער במחיר תלוי בתמחור של האופטומטריסט, במקום בו ביצעת את הבדיקה (חנות אופטיקה, מכון או קליניקה פרטית) וגם בסוג הבדיקה - בבדיקות ראייה מורכבות יותר שמצריכות מכשור אופטי מתקדם, המכשיר עשוי להיות גבוה יותר. במידה ותרכשו עזרי ראייה כמו משקפיים או עדשות מגע, הרבה פעמים מחיר הבדיקה יגולם במחיר הכולל.

 

איך עושים בדיקת ראייה?

באופן עקרוני, בדיקות ראייה משתנה ממטופל אחד לאחר בהתאם לנתונים האישיים של כל מטופל (גיל, עיסוק, רקע רפואי ועוד). יחד עם זאת, ישנם שלושה שלבים שנכונים לכל בדיקת ראייה:

1. שאלון רפואי

2. בדיקה אובייקטיבית שמתבצעת באופן ממחושב

3. בדיקה סובייקטיבית שמתבצעת באמצעות לוח ומספרים

מה זה צילינידר? צירפנו תשובה בוידיאו!

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק