כולנו כבר יודעים שהמכשירים של היום זה לא מה שהיה פעם. עובדה, ההורים עוד עם המקרר שהם קנו אחרי החתונה בשנות השבעים ואנחנו מחליפים מכונת כביסה כל חמש שנים. ואם זה לא מספיק, בדרך עד שמחליפים מכשיר, כמעט ולא נוכל להתחמק מתקלות.
אז מה עשינו? שאלנו את הטכנאים המדורגים באתר מידרג ובדקנו עם לקוחות מידרג מהן התקלות הנפוצות שקורות לכל מכשיר בבית וכמה אנחנו עומדים להוציא עליהן. המקרר לא מקרר ומכונת הכביסה לא סוחטת? אנחנו כאן עם מה שרוב הסיכויים קרה למכשיר שלכם. מראש אנחנו יכולים לומר שלמעט מקרים מסוימים, כמעט תמיד תישארו מתחת ל400 ₪ לתיקון.
לכל מכשיר יש את נקודת התורפה שלו, הדבר שיגרום לו לא לעשות בדיוק מה שהוא אמור לעשות. מעצבן מאוד למצוא את הכביסה שטה במי סבון, את המקרר מלא בקרח ואת העוגה בקושי אפויה אחרי ארבעים דקות בתוך התנור. רבות מהתקלות שמשביתות את המכשירים הביתיים שלנו נובעות משימוש לא נכון שלנו, מה שאומר שגם ניתן למנוע אותן. תקלות אחרות נובעות משחיקה, ולפעמים זה פשוט קורה סתם ככה, מסיבות לא ידועות. אם תקראו לפני אולי תהיו מוכנים לרגע שבו זה יקרה גם לכם. מתחילים:
אחת התקלות שמכניסות אותנו למצוקה מיידית קשורה למקרר שלנו. כי מה אנחנו בלעדיו ומה בכלל אנשים אכלו לפני שהמציאו אותו? ואז זה קורה - המקרר מפסיק לקרר או שאתם מרגישים שהוא לא עושה את העבודה כמו פעם. דבר ראשון, הסיטו לצדדים את האוכל שנמצע במדף הקרוב ביותר למקפיא ובדקו אם נוצרה שם הצטברות קרח במקרר. נוצרה? זוהי אכן אחת מהתקלות הנפוצות ביותר במקררים, מכיוון שזהו רק התסמין שיכול לנבוע משלל בעיות: סתימה במערכת ההפשרה, תקלה במאוורר והצטברות לכלוך. אלו רק חלק מהגורמים האפשריים להצטברות הקרח במקרר, מה שמוביל בסופו של דבר למקרר שלא מקרר כמו שצריך.
במקרה של הצטברות קרח במקרר מחיר תיקון מקרר ממוצע הוא כ385 ₪ .
כיוון שלתקלה זו מגוון סיבות, אין מנוס מלקרוא לטכנאי מקררים שימצא את מקור הבעיה ויפתור אותה אחת ולתמיד, או לפחות עד למקרר הבא. בינתיים, הנה טכנאי מקררים עם עצה מה לעשות עד שבעל המקצוע יגיע:
עוד תקלה נפוצה ביותר היא מכונת כביסה שלא סוחטת. שמתם מכונה, חזרתם אחרי שעתיים והבגדים צפים להם במים בשלווה. מה שגורם לתקלה הזו היא סתימה במשאבה שניתן לפתוח או במקרים חמורים יותר, תקלה מהותית יותר במשאבה שדורשת התקנת משאבה חדשה במכונת הכביסה.
לפעמים סתימה במשאבה תתבטא גם בריח רע מהמכונה או בכך שהמכונה לא מכבסת את הכביסה כמו שצריך.
על-פי מאות עבודות תיקון משאבה במכונת כביסה, המחיר הממוצע של תיקון זה במכונת הכביסה הוא 306 ₪.
אם המצב חמור יותר וצריך להחליף את המשאבה, המחיר הממוצע להחלפת משאבה במכונת כביסה הוא 409 ₪.
זוכרים את הבגדים הרטובים מהתקלה של מכונת הכביסה? אז ראיתם שמכונת הכביסה לא סיימה את פעולתה אבל אין לכם זמן לשטויות ואתם פשוט מעבירים את הכביסה הרטובה למייבש הכביסה. המלצתנו החמה: אל. אל תכניסו את הבגדים הלא סחוטים למייבש הכביסה.
עכשיו תשאלו למה, הרי זהו כל תפקידו של מייבש הכביסה, לייבש בגדים רטובים! אך גם למייבש הכביסה יש גבול מסוים. התקלה הנפוצה ביותר במייבשי כביסה היא רצועה קרועה. הרצועה אחראית לסובב את התוף כדי שכל הבגדים יקבלו חום ויתייבשו מכל הכיוונים, ברגע שיש עומס יתר על הרצועה, כתוצאה מהכנסת בגדים לא סחוטים למייבש למשל, או העמסת כמות בגדים גדולה מדי למייבש הכביסה, הרצועה עלולה להיקרע.
אם עכשיו גילתם שאתם מתעללים במייבש שלכם כבר זמן מה, תתכוננו מראש שכנראה תצטרכו לשלם כ350 ₪ בממוצע לתיקון רצועה במייבש שלא מייבש. במידה ויש לכם קונדנסור (מעבה אדים) במייבש הכביסה, מחיר תיקון מייבש הכביסה יעלה לאזור ה400 ₪ .
התקלה המתבקשת ביותר במדיחי כלים היא סתימה. הרבה פעמים מכניסים כלים עם לכלוכים גדולים למדיח, או שכלי נשבר תוך כדי שטיפה והשברים והלכלוך סותמים את המשאבה. כשנוצרת סתימה במשאבה, נראה לרוב מים שלא נשאבו בקרקעית המדיח, או שהמדיח לא ינקה את הכלים כמו שצריך.
תיקון מדיח במצב כזה לרוב דורש פתיחת סתימה בלבד, דבר שיעלה לכם כעלות ביקור רגילה של טכנאי מדיח כלים, כ220 ₪ בממוצע.
אם נתקלתם בתופעה, אתם צריכים טכנאי מדיח כלים מומלץ. חבל שניסיון התיקון העצמי שלכם יהפוך את התקלה הפשוטה הזאת לתקלה חמורה ויקרה יותר. יש בעיה אחרת במדיח? תוכלו לקרוא במדריך שלנו - תיקון מדיח כלים - על התקלות הנפוצות, התיקונים והמחירים.
כשתנור האפייה מקצר או לא מחמם מלמעלה או מלמטה, סימן שלפחות אחד מגופי החימום בתנור לא עובדים. מה הבעיה? שגוף חימום אי אפשר לתקן, תמיד צריך להחליף. תיקון תנורי אפיה נובעים לרוב מבליה של חלק, או תקלה בלתי מוסברת, ולאו דווקא משימוש לקוי, אז אל תאשימו את עצמכם. כי דוגרי, מה כבר אפשר לעשות לא נכון עם תנור? בעוד אתם מתנחמים מהעובדה שהתקלה אינה באשמתכם, מה שלא ינחם אתכם הוא המחיר. תיקון תנור אפיה הכולל החלפת גוף חימום יעלה לכם 419 ש"ח בממוצע.
בכל תקלה שצפויה למכשירי החשמל שלכם, כשהמילה "כרטיס אלקטרוני" תהיה מעורבת, תיקון התקלה יעלה. על פי בדיקה שעשינו במאות תיקוני מוצרי חשמל שעברו דרך האתר, תיקון כרטיס אלקטרוני מעלה את מחיר תיקון התקלה ביותר מ50.6%!
על כן ובמידה וטכנאי בא לבדיקת אחד המכשירים בביתכם ופסק שיש צורך בתיקון או בהחלפת הכרטיס האלקטרוני, תבדקו קודם טוב אם שווה לכם לתקן את המכשיר או שהגיע הזמן לקנות חדש...
אם הגעתם לפה, כנראה שאחד ממכשירי החשמל שלכם התקלקל. במקרה של תקלה, כדאי לפנות לטכנאי מוצרי חשמל אמין, כזה שיאמר ויתקן באמת את מה שמקולקל ולא יערים תקלות יקרות ובלתי נראות על המכשירים הביתיים שלכם וישאיר אתכם עם תחושה מוזרה בבטן. במידרג תמצאו אלפי המלצות על טכנאי מוצרי חשמל מרחבי הארץ. לאחר כל תיקון, קטן או גדול, המוקד של מידרג מתקשר ללקוח/ה שאצלה ביקר טכנאי מוצרי החשמל ומבקש משוב על העבודה שבוצעה. כך, נמצאים באתר רק טכנאי מוצרי חשמל שלקוחותיהם הקודמים היו מרוצים מהם.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.