חזרתם אחרי יום העבודה, הפעלתם מכונה והתפנתם לעיסוקכם, אבל אז מסתבר שהמכונה פחות במוד של לעבוד. מכונת כביסה שלא סוחטת בהחלט סוחטת מאיתנו לא מעט אנרגיות, אבל למזלנו ברוב הפעמים ניקוי של הפילטר יפתור את התקלה. כאן תוכלו לקרוא מה התקלות הנפוצות שגורמות לכך שמכונת הכביסה לא סוחטת, כמה יעלה לתקן אותן וגם כמה טיפים שיעזרו לכם למנוע את התקלה הבאה.
מכונת כביסה שלא סוחטת בדרך כלל תאותת על בעיה באחד מהשניים – הפילטר או המשאבה. בשני המקרים, תבחינו במים שמצטברים במכונה ולא מתנקזים כשורה. החדשות הטובות הן שתקלות במשאבה ובפילטר נוצרות לרוב מסתימות שהרבה פעמים תוכלו לפתור לבד ומיד נפרט בדיוק איך כמה ולמה .
בהנחה שמכונת הכביסה שלכם לא סוחטת, אבל מרוקנת מים באופן תקין, הבעיה שלכם נובעת ככל הנראה מחלק חשמלי. במקרה הזה, פשוט דלגו ישר לסעיף השלישי.
לרוב, מכונת כביסה שלא סוחטת היא שם נרדף לפילטר סתום. הפילטר הוא רכיב במשאבה שאחראי לסנן אבק ולכלוך ולמנוע חדירה שלהם למכונה. הפילטר משמש לא פעם כפינת "אבידות ומציאות" לכל המטבעות, הסיכות וקסמי האוזניים שאנחנו שוכחים בכיסים שלנו. הבעיה היא שהאוצרות האלה מצטברים בתוך הפילטר ועלולים לשבש את פעילות המכונה, ובין היתר לעצור את פעולת הסחיטה.
נקה זאת בעצמך:
בשלב הראשון, כבו את מכונת כביסה (עדיף לנתק אותה מהחשמל)
סובבו את מכסה הפילטר שנמצא לרוב בצד או בחזית המכונה נגד כיוון השעון. פתיחת הפילטר תשחרר כמות מים נכבדת, כך שמומלץ להצטייד בסמרטוט או כלי קיבול.
אחרי שהנחתם למים להתנקז, הוציאו את הפילטר ממקומו. בדקו אם יש זכר למזכרות כמו לכלוך, סיכות או מטבעות בפילטר והוציאו אותם. אולי אפילו תרוויחו כמה שקלים על הדרך 😊
נקו את הפילטר היטב באמצעות מטלית לחה.
בסיום הניקיון, הקפידו לייבש את הפילטר ולהחזיר את מכסה הפילטר למקומו עם סיבוב בכיוון השעון.
שפכו כמות מים נכבדת אל תוף המכונה, כדי לוודא שהפילטר יושב במקומו ואין דליפה של מים.
החזירו את המכונת כביסה לחשמל וקוו שהבעיה נפתרה.
שימו אם אתם מתקשים בפתיחת מכסה הפילטר, אל תתפתו לשימוש באביזרים כמו פלייר. הפעלת לחץ על הפילטר עלולה לגרום לשבר של חלקים ואפילו לנזילה במכונת כביסה. אם אתם לא ששים להתעסק עם הפילטר בעצמכם תוכלו לקרוא לטכנאי מכונות כביסה, שיגבה עבור ניקוי פילטר דמי ביקור של כ-250-300 ש"ח.
אז הייתם גיבורים, פתחתם את הפילטר, ניקיתם אותו, אבל אתם עדיין מבחינים בהצבטרות מים במכונה? הגיע הזמן לחשוד במשאבה. המשאבה אחראית על ניקוז המים המלוכלכים בתוך המכונה אל צנרת הביוב. מרבית התקלות נוצרות בשל סתימות במשאבה, בצינור המוביל אליה או בצינור היוצא ממנה.
סתימה נפוצה במשאבה נוצרת מגורמים סוררים (מישהו אמר גרב ולא קיבל?) שגולשים אל המרווח בין תוף המכונה (הדוד) לגומי של המכונה, וסותמים את הצינור שמקשר בין הדוד למשאבה. במצב כזה, יש לפרק את דופן המכונה בכדי להגיע לאותו צינור ולשחרר את הגרב התועה. מאחר שמדובר בעבודה מעט יותר מורכבת מסתימה בפילטר, כדאי להשאיר את העבודה לטכנאי מכונות כביסה.
מחיר פתיחת סתימה בצינור בין הדוד למשאבה, זהה לדמי ביקור של טכנאי ובממוצע ינוע בין 250-300 ש"ח.
הרבה פעמים מכונת כביסה שלא סוחטת היא סימן לסתימה במשאבה עצמה, כתוצאה מפריטים קטנים שסותמים את המשאבה כמו קיסמים או סיבי בדים שנתקעים על הפרופלור. אם פתחתם את הפילטר, תוכלו להבחין די בקלות בפרופלור שנמצא בחזית המשאבה ולשחרר את החפץ שמפריע לפעילות המשאבה. אם אתם לא רוצים ללכלך את הידיים, טכנאי מכונות כביסה יכול לעשות את העבודה השחורה בשבילכם.
מחיר פתיחת סתימה משאבה הוא כעלות ביקור טכנאי וינוע בין 250-300 ש"ח.
במקרים אחרים תקלה במשאבת המים מסמלת את תחילתו של הסוף. כמו כל מוצר, גם למשאבה שלנו יש תאריך תפוגה, ובמקרה כזה - אין מנוס מלהחליף את המשאבה.
מחיר החלפת משאבה נעה בין 400-500 ש"ח כתלות בסוג המכונה ובמשאבה.
אם המכונת כביסה שלכם לא סוחטת, אבל היא מרוקנת מים כשורה, ייתכן שהתקלה קשורה בחיישן הגובה במכונה. מד הגובה (נקרא גם פרסוסטט) הוא חיישן שמודד את כמות המים היוצאים והנכנסים בדוד (תוף המכונה). על קצה המזלג - כאשר המים מתרוקנים מתחת לגובה מסויים החיישן "מדווח" לכרטיס הפיקוד שניתן להתחיל בפעולת הסחיטה. בהתאם, כאשר מפלס המים גבוה, החיישן מדווח לכרטיס הפיקוד ופעולת הסחיטה נפסקת.
במקרה של תקלה, החיישן יזייף מפלס מים גבוה יותר ולכן המכונה לא תיכנס למצב סחיטה. במצב כזה, יש להחליף את החיישן. תקלה נוספת יכולה לנבוע מהצטברות אבנית בחלק שנקרא "מלכודת האוויר" ואחראי על הפעלת מד הגובה באמצעות לחץ אוויר. בשני המקרים מומלץ להזמין טכנאי מכונת כביסה שיאבחן מי הגורם הסורר מבין השניים.
מחיר החלפת מד גובה במכונת כביסה נע בין 300-400 ש"ח.
מחיר ניקוי אבנית במלכודת אוויר זהה לעלות ביקור טכנאי וינוע בין 250-300 ש"ח.
אם המים במכונה מתנקזים כשורה ובמקביל המכונה לא משמיעה את הרעש המוכר של כניסת המנוע לעבודה – הגיע הזמן לחשוד במנוע. אומנם מדובר בתקלה לא מאוד נפוצה, אבל כשהיא מתרחשת מחיר תיקון מכונת הכביסה יהיה כבר יקר משמעותית. במקרה של תקלה במנוע, האופציות שעומדות ברשותכן הן – שיפוץ המנוע, החלפת המנוע או קנייה של מכונת כביסה חדשה. אופן הטיפול תלוי במצב המנוע, מצב המכונה וגם לא מעט בכמה סנטימנטים יש לכם למכונה, כך שמומלץ להתייעץ עם טכנאי ולהחליט ביחד מהי האופציה הטובה ביותר עבורכם.
מחיר שיפוץ מנוע מכונת כביסה נע בין 500-700 ש"ח, כתלות בסוג המכונה ועלות החלקים.
מחיר החלפת מנוע במכונת כביסה נע בין 600-800 ש"ח, כתלות בסוג המכונה ועלות החלקים.
שימו כשמדובר במכונת כביסה שעובדת על פחמים, הרבה פעמים התקלה במנוע נובעת משחיקה של הפחמים. במקרה הזה, יש להחליף את הפחמים במכונה.
מחיר החלפת פחמים במנוע נע בין 350-450 ש"ח בממוצע.
לא פעם, כשהטכנאי יפתור את התקלה במכונה שלנו, נרגיש קצת מובכים למראה הקיסם או הגרב שתקועים במכונה. החדשות הטובות הן שאת התקלה הבאה במכונה הכביסה אנחנו יכולים למנוע ממש במו ידינו בכמה צעדים פשוטים:
ניקוי הפילטר: הקפידו לפתוח את הפילטר אחת לתקופה ולנקות אותו. האידיאל הוא פעם בשבועיים – שלושה, אבל נוותר לכם גם אם תנקו את הפילטר אחת לחודש.
השתמשו ברשת כביסה: כמו שהצלחתם להבין, תחתונים וגרביים משוטטים במכונה הם מתכון לסתימה במשאבה. הצטיידו בסל כביסה או רשת כביסה לפריטים הקטנים כמו גרביים ותחתונים, כדי למנוע בריחה שלהם למשאבה.
לא להעמיס על המכונה: אנחנו נוטים לא לרחם על המכונה שלנו ולהעמיס עליה בגדים, פשוט כי יש מקום. הבעיה היא כשאנחנו מעמיסים על המכונה אנחנו "תורמים" לשחיקה של ציר המכונה והדוד. בנוסף, העמסה על המכונה עלולה לגרום לשחיקה של הגומי מה שמשאיר לגרביים, התחתונים ושאר הפריטים כניסה חופשית לצינורות המשאבה.
כמו שכבר הספקתם להבין, לפעמים, מכונת כביסה שלא סוחטת היא בסך הכל סימן שהגיע הזמן לנקות את הסנן. אם גם לאחר ניקוי הפילטר הבעיה לא נפתרה, כנראה שאין מנוס לקרוא לטכנאי. כדי שלא תיפלו על טכנאי שיסובב אתכם צרפנו עבורכם רשימה של טכנאי מכונות כביסה מומלצים שדורגו על ידי לקוחות אמיתיים. שיהיה בהצלחה
אם מכונת הכביסה שלכם לא סוחטת ובמקביל גם לא מוציאה מים, יש שני אשמים אפשריים - פילטר סתום או תקלה במשאבה. במקרה הזה, נסו לנקות תחילה את הפילטר ולבדוק שלא נתפסו סיבי בד או מטבעות בפרופלור של המשאבה. אם הבעיה נותרה בעינה ייתכן שיש לכם סתימה יותר רצינית במשאבה או שאתם צריכים להחליף את המשאבה בעקבות בלאי טבעי.
יש מגוון סיבות בגללן מכונת הכביסה לא סוחטת. הסיבות הנפוצות הן פילטר סתום או תקלה במשאבה. סיבות נפוצות פחות הן תקלות בחיישן הגובה, תקלה במנוע או בפחמים של המנוע, וכן בעיה כרטיס הפיקוד.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.