מוקד מידרג: 1-700-707-233

האם חייבים סוכן ביטוח פנסיוני?

38 סוכני ביטוח מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!

פגישה עם סוכן ביטוח פנסיוני

צוות מידרג שאל כך: האם חייבים סוכן ביטוח פנסיוני? אני נשואה ואמא לילדים, וחשוב לי לדאוג לפנסיה שלי כך שלא יהיה כפל ביטוחים ושאהיה מכוסה מבחינת ביטוח בריאות, סיעודי ואובדן כושר עבודה. כדי לטפל בכל אלו - האם חייבים סוכן ביטוח פנסיוני? נשמח לפירוט.



הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לסוכני ביטוח עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.

הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 38 סוכני הביטוח משקל זהה.


חבר'ה יש לנו רוב! 61.9% מסוכני הביטוח ענו אין חובה אבל מומלץ בתשובה לשאלה 'האם חייבים סוכן ביטוח פנסיוני?'. לא השתכנעתם? 38.1% מסוכני הביטוח חשבו אחרת. תמיד יש עוד אפשרויות, אבל אנחנו תמיד הולכים עם חכמת המומחים.


אז לא קיבלנו תשובה חד משמעית לשאלה האם חייבים סוכן ביטוח פנסיוני. לכן, הנה קישור למאמר בנושא למה צריך סוכן ביטוח, כדי שתוכלו להבין יותר טוב מה תפקידם והאם אתם צריכים את שירותיהם. שיהיה בהצלחה! 




האם חייבים סוכן ביטוח פנסיוני? המומחים עונים:


הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

לא חייבים לעבוד עם סוכן ביטוח פנסיוני וניתן לעבוד ישירות מול חברת הביטוח או קרן הפנסיה. היתרון בעבודה עם סוכן הוא שיש מי מטעמך, שדואג לצרכיך, יודע להתאים לך את התוכניות הרלוונטיות ביותר עבורך, מלווה אותך במקרי תביעות ויושב איתך אחת לשנה לבדיקת התוכניות. חשוב לבחור סוכן שעובד עם כמה חברות ויהיה נאמן עבורך בלבד, ולא סוכן שעובד רק עם חברה אחת או שתיים.



הבחירה שלי: חייבים

בוודאי, חייבים סוכן ביטוח פנסיוני. סוכן ביטוח ידאג לסנכרון והתאמה בין הכיבויים הקיימים בפנסיה (אכ"ע וקצבת שארים) לבין הביטוחים הפרטיים, כגון מחלות קשות, ביטוח חיים וכדומה.



הבחירה שלי: חייבים

כמו בהרבה תחומים, כדי שלא תבזבזו זמן, כסף ואנרגיה מומלץ לפנות לאיש מקצוע. בסוכן ביטוח פנסיוני חשוב לבחור רק במי שעליו אתם סומכים. גם מי שבטוח שהוא מבין בנושא וקרא המון ברשת על התחום לא מכיר את הפרקטיקה וחסרים לו הקשרים הנכונים שיכולים לעזור ברגע האמת. לכן, בכל תחום ובמיוחד בתחום הביטוח מומלץ לפנות לאיש מקצוע מנוסה שיסייע וילווה לאורך התקופה.



הבחירה שלי: חייבים

בשאלה ישנם מספר נושאים. כדי לטפל ולהבין את התמונה הפנסיונית המלאה חייבים סוכן ביטוח פנסיוני המתמחה בתחום, וזאת כדי שיהיה מי שיאיר ויצביע על הנכון והלא נכון בפוליסות. כמו כן איש קשר מול חברות הביטוח ובתי ההשקעות. בעניין ביטוחי הבריאות, חייב להיות סוכן שייצג את המבוטח בפני חברת הביטוח ישמור וידאג לאינטרסים שלו. כמו כן סוכן פנסיוני ידאג כמובן שלא תהיינה כפילויות. מצב של אבדן כושר עבודה מתחבר לתחום הפנסיוני וחייב להיות סוכן המתמחה בתחום הפנסיוני כדי להמליץ על הכיסוי הטוב ביותר עבור המבוטח כדי שאם תהיה חס וחלילה תביעה, המבוטח יקבל מענה הולם.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

כמו בהרבה מקצועות ניתן לעשות את הדברים לבד אך בהרבה מקרים הזול עולה יקר. כשאנחנו מבטחים את עצמנו אנחנו מבטחים את כלל המשפחה כלכלית, וכשמדובר בחיי משפחה מומלץ מאוד שתהיה חוות דעת מקצועית שתבדוק את תיק הביטוח ותדאג לכך שכל המשפחה תהיה מכוסה ביטוחית.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

כמות הפוליסות והכיסויים השונים הקיימים יוצרים קושי בהתאמת תיק הביטוח, בהתאם לתקציב האפשרי של המשפחה. לדעתי קבלת ההסברים הנדרשים מול נציג מכירות ללא הכשרה נאותה היא טעות, הן מבחינת הבנת הנדרש והן מבחינת ידע, נסיון ואינטרסים. עלויות הכיסויים עצמם זהות גם אם רוכשים מול מוקד מכירות וגם מול איש מקצוע. לכן, המשמעות היא שבהכרח כדאי להתייעץ עם סוכן ביטוח פנסיוני או יועץ על מנת לקבל החלטה נכונה ומותאמת, ובנוסף לקבל ליווי מבעל רישיון ולא ממוקד שמאייש עובדים צעירים שהם עובדי החברה.



הבחירה שלי: חייבים

ביטוח פנסיוני כולל רכיב חיסכון ורכיבי ביטוח. סוכן ביטוח פנסיוני שהוא מוטה לקוח ועובד עם כל החברות יידע לבחון את החיסכון הפנסיוני של הלקוחה כולל רכיבי הביטוח שכלולים בו במקביל לכיסויים שיש ללקוחה באופן פרטי בביטוח סיעודי, בריאות וחיים ולאתר כפל ביטוחים. המשמעות של כפל ביטוחים היא שהלקוחה מחויבת בכל חודש בעלות של ביטוח מיותר והעלות הזו יכולה להיות מופנת במקום זה כתוספת לרכיב החיסכון שיגדיל את הפנסיה אל הלקוחה מבלי לפגוע בכיסוי הביטוחי שלה. כשלקוחה מתנהלת מול חברת ביטוח בנושא פנסיה, מבלי להסתכל על התמונה הכוללת של כל הביטוחים שלה (שנמצאים גם בחברות אחרות), חברת הביטוח לא תראה את התמונה המלאה ולא תהיה אוביקטיבית לגבי ביטוחים בחברות אחרות כמו סוכן פנסיוני שעובד עם כל החברות.



הבחירה שלי: חייבים

מניסיוני הרב בתחום, אין תחליף לעין מקצועית. בעיניי חייבים סוכן ביטוח פנסיוני לבחירת הכיסויים הנכונים לפרופיל הלקוח בהתאם למצב המשפחתי והתעסוקתי .



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

כדאי מאוד להיפגש עם סוכן ביטוח פנסיוני. זאת כדי לבחון באיזו קופה לפתוח את החיסכון ואיזה ביטוחים מתאימים עבורך.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

מסוכן ביטוח פנסיוני מקצועי רואה דברים ונכנס לפרטים שאדם רגיל לא מבחין בהם.



הבחירה שלי: חייבים

חייבים סוכן ביטוח פנסיוני בדיוק מהסיבות שנרשמו בשאלה. סוכן ביטוח פנסיוני שווה את השקט שלך כמשפחה מבחינת ניהול נתיק, תביעות, שירות, בדיקת כפלים וכו



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

ממש לא חובה להיעזר בסוכן ביטוח, אבל סוכן מקצועי יוריד לך את דמי ניהול, ישווה לך תשואות מול כל החברות בשוק, ידאג לרשום מוטבים ושארים, יעדכן את המקצוע שלך במידה ויש שינוי וייתן לך שירות אישי.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

שום דבר הוא לא חובה, ולא חייבים סוכן ביטוח פנסיוני. אבל אם יש איש מקצוע שמשרת את האינטרסים שלך ומתאים לך תכנית לפי הצרכים המשפחתיים שלך - זה הכי נכון. בהצלחה!



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

ניתן ללמוד ואף מומלץ לרכוש קורסים בתחום שיכולים ללמד אותך איך לנתח תיק פנסיוני וביטוחי. שילוב ידע הכולל פגישה עם בעל מקצוע, זהו שילוב מנצח בהחלט.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

לא חייבים סוכן ביטוח פנסיוני, אבל כמו בכל אירוע בחיים בו אנו פונים לבעל מקצוע אשר ילווה אותנו, מומלץ להיעזר בבעל רישיון פנסיוני בפתיחה של מוצר פנסיוני. יש לזכור כי החיסכון הפנסיוני צפוי להגיע לסכום של מיליוני שקלים בעתיד.



הבחירה שלי: חייבים

רק סוכן עם רישיון וניסיון יכול לתת מענה מקצועי. מדובר בהחלטות חשובות לחיים עם השלכות קריטיות לשעת צרה.



הבחירה שלי: חייבים

מניסיוני, אין תחליף לסוכן ביטוח פנסיוני שילווה את המבוטח, ידאג לצרכיו ויטפל בכל הנושאים.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

מאוד כדאי שיהיה סוכן ביטוח פנסיוני שילווה אותך בכל הנושא הקשור לתחום הפנסיוני. במיוחד כשיש תביעה - אתה רוצה אותו איתך.



הבחירה שלי: לא חייבים

ברוב המקרים משתלם לבצע קיבוע זכויות בגיל פרישה כדי לנצל את הטבות המס שיש לפנסיונרים (ואין לאנשים לפני גיל פרישה), בעצם בגיל פרישה נפתח בפני הפורש "בנק" הטבות מס מסוים כגון הקטנת מס על הקצבה החודשית, או ניצול פטור על משיכת כספי פיצויים, או הוון קצבאות בפטור ממס, הפורש יכול לבחור לפי הצרכים האישיים שלו ולפי התיק הפנסיוני שלו, כל מקרה לגופו. מומלץ להתייעץ עם מתכנן פרישה פנסיוני במקרה זה כדי להבין את הזכויות בדיוק.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

תפקידו של הסוכן הוא לדאוג לך לתא המשפחתי גם מבחינת הביטוח שיענה לצורך שלך ובטח במקרה שצריך לבצע תביעה. בעניין הפנסיה גם כאן הסוכן יודע להציג את התמונה המלאה והנכונה אל מול קרנות הפנסיה השונות חשוב לוודא שהוא עובד עם כל החברות ובכך נותן תמונה נכונה ללקוח.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

המחוקק לא מחייב עובדים שכירים או עצמאיים להעזר בסוכן ביטוח בעת פתיחת קרן פנסיה. כל אחד רשאי לפנות לקרן הפנסיה ולבקש שיפתחו לו מוצר פנסיוני להפקדות. הבעיה היא שאותו נציג/משווק לרוב לא רואה את כל התמונה הפנסיונית וביטוחים של הלקוח ומתמקד רק בבקשת הלקוח לפתיחת מוצר פנסיוני להפקדות. מה שקורה ברוב המקרים זה שכל פעם כשמתחילים לעבוד אצל מעסיק חדש, נפתחת לעובד/ת מוצר פנסיוני חדש ואין המשכיות הפקדות למוצר פנסיוני קיים. מצב זה גורם לנזק משמעותי ללקוח/ה ופגיעה בכיסויים הביטוחים. לצערי הרב בכל פעם שמתחילים לעבוד אצל מעסיק חדש הנציג/משווק יפתח מוצר חדש בתחום ביטוח חיים, בריאות ויבטל מוצר קיים מה שעלול לגרום לנזק גדול יותר מתועלת. לכן, אני ממליץ להתייעץ עם סוכן ביטוח עצמאי ולא סוכן ביטוח שכיר (לרוב אלה סוכנים מטעם המעסיק) , אשר מסתכל על התיק בעין מקצועית ולא ממוקד במכירה אלא במתן פתרון כולל לתיק הפנסיוני, הפיננסי והביטוחי. לסיכום, אין חובה לפנות לסוכן ביטוח, אך מומלץ לשקול להעזר בסוכן עצמאי ולא סוכן שכיר בבדיקת התיק הפנסיוני פיננסי וביטוח.



הבחירה שלי: לא חייבים

לא חייב , אך מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע לטובת בניית תמהיל תיק ביטוחי פורה ורחב בעלות סבירה.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

קיימת אופציה להיכנס להר הביטוח באופן עצמאי ולראות האם קיים כפל ביטוחי. כן מומלץ וחשוב להתנהל מול סוכן ביטוח מקצועי כי סוכן הביטוח יידע להגיד מה ההבדלים בין הביטוחים השונים, מה כדאי להשאיר ומה פחות. חשוב שתיק הביטוח יהיה מנוהל בצורה נכונה, מקצועית, ומותאמת למבוטח, לפני שצריך לתבוע את הכיסוי הביטוחי, כי אחרי שקורה מקרה ביטוח כבר קשה עד בלתי אפשרי לשנות את הקיים, וחבל. זה יכול ליצור הפסד למבוטח.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

אין חובה להיעזר בסוכן ביטוח פנסיוני אבל זה מומלץ כדי להתאים את המוצרים ללקוח.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

לא מדובר בחובה אלא בהמלצה. רוב המחירים מול סוכן ביטוח יהיו אותם המחירים, רק שיש גורם שעוזר לאורך כל הדרך (במיוחד ביום תביעה).



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

על פי דין, בהחלט ניתן להתנהל ישירות מול חברות הביטוח ו/או הפנסיה. עם זאת, על סמך ניסיון של למעלה מעשור כעובד בחברת ביטוח, המלצתי החד משמעית להתנהל באמצעות סוכן ביטוח אחראי זמין ומקצועי - היתרונות רבים ומגוונים!



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

מומלץ לעבוד עם סוכן ביטוח, כמו שיש רואה חשבון ועורך דין, אותו הדבר. סוכן ביטוח ותיק ואמין יתאים את המוצרים אליכם, ילווה אתכם בתביעות מסובכות, ידאג לכם לחידוש הנחה מתקופה לתקופה, ידאג לכם לכיסוי מקסימלי. בפנסיה חשוב לוודא דמי ניהול, מסלולי השקעה נכונים לגיל, וחברה עם שירות טוב.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

אין חובה להיעזר בסוכן ביטוח פנסיוני אבל מומלץ. אבל במידה ואת רוצה מישהו שידאג לך ולעתיד שלך, עדיף לקבל שרות מבעל מקצוע שמבין את הנושא לעומק.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

האם את צריכה סוכן ביטוח פנסיוני בישראל או לא תלוי במצב הפיננסי האישי שלך. סוכן ביטוח יכול לעזור לך לנווט בין האפשרויות השונות הזמינות ולקבוע איזו מהן הכי מתאימה לצרכים שלך. סוכן יכול גם לספק הנחיות כיצד למקסם את התשואות שלך תוך מזעור הסיכון. כמו כן, סוכן ביטוח יכול לסייע לך להתעדכן בכל שינוי במערכת הפנסיה בישראל, כמו חוקי מס או תקנות השקעות, על מנת שתוכלי לקבל החלטות מושכלות לגבי ההשקעות. ייתכן שהסוכן גם יוכל לסייע בהגשת ניירת ובמשימות ניהוליות אחרות הקשורות להקמה וניהול של תכניות פנסיוניות. המומחיות והידע של הסוכנים בענף יכולים להיות בעלות ערך רב בעת קבלת החלטות לגבי החיסכון הפנסיוני שלך.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

סוכן הביטוח מעניק לך שירות טוב יותר מאשר באופן ישיר מול החברה והרבה אנשים לא יודעים אבל השירות ניתן באותו מחיר שחברות הביטוח מציעות לתת שירות. כמעט 70-80 אחוז מלקוחות חברות הביטוח מגיעים דרך סוכני הביטוח ולכן מדובר בענף שמאוד מעודד עבודה דווקא עם סוכן ובגלל שיש המון שינויים בתחום ולך כצרכנית יש אפשרות לקבל איש שירות מקצועי במרחק של שיחת טלפון אחת.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

תחום הביטוח והפנסיוני סבוך מאוד. בדומה למקצועות החופשיים עו"ד, רו"ח וכו', חשוב לפני כל פעולה להתייעץ עם איש מקצוע בעל רישיון ולבצע התאמת צרכים לפחות כל שנתיים.



הבחירה שלי: חייבים

חייבים סוכן ביטוח פנסיוני לצורך בדיקת התאמה ובירור צרכים כנדרש לתא המשפחתי.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

אין חובה בחוק להיעזר בסוכן ביטוח אבל כדאי מאד להיעזר באיש מקצוע כפי שנעזרים באנשי מקצוע בתחומים אחרים. בנוסף, במקרה של סוכן ביטוח פנסיוני, שרותיו של איש המקצוע לא עולים לך כסף.



הבחירה שלי: אין חובה אבל מומלץ

לא חייב, כמעט הכל ניתן לעשות לבד. יתרון בעבודה עם סוכן ביטוח מקצועי היא שהוא ידע לבצע את ההתאמות המדויקות ביותר-מחיר, חברה, איזה כיסוי, גובה כיסוי וגם ייתן ליווי שוטף.



האם חייבים סוכן ביטוח פנסיוני? סיכום התשובות

תשובה מספר משיבים משוקלל אחוז
אין חובה אבל מומלץ 24.2 61.9
חייבים 13.5 34.4
לא חייבים 1.4 3.7
תשובה מספר משיבים אחוז
אין חובה אבל מומלץ 25 65.8
חייבים 11 28.9
לא חייבים 2 5.3


המומחים עונים מהשטח - תשובות של סוכן ביטוח

ביטוח בריאות פרטי
האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי?
משיכת קרן השתלמות
האם כדאי למשוך קרן השתלמות?
חתימה על ביטוח חיים
מתי כדאי לעשות ביטוח חיים?
רכב עם ביטוח מקיף
ביטוח מקיף או צד ג'?
משיכת כספי פיצויים
האם כדאי למשוך כספי פיצויים?
קלסר איחוד קרנות פנסיה
האם כדאי לאחד קרנות פנסיה?
אישה שנפצעה מפעילה ביטוח אובדן כושר עבודה
האם כדאי לעשות ביטוח אובדן כושר עבודה?
אדם שעבר כמה תאונות אישיות
האם כדאי לעשות ביטוח תאונות אישיות?
בדיקה רפואית לאדם עם ביטוח מחלות קשות
האם כדאי לעשות ביטוח מחלות קשות?
ביטוח בריאות קבוצתי
ביטוח בריאות אישי או קבוצתי?
אישה עם ביטוח שיניים קבוצתי
ביטוח שיניים קבוצתי - האם כדאי?
אדם בעל ביטוח סיעודי
מתי כדאי לעשות ביטוח סיעודי?
זוג שעושה ביטוח חיים למשכנתא
האם חובה לעשות ביטוח חיים למשכנתא?
אדם שבודק עד איזה גיל אפשר לעשות ביטוח חיים
עד איזה גיל אפשר לעשות ביטוח חיים?
פתיחת קרן השתלמות
כמה קרנות השתלמות אפשר לפתוח?
משיכת כסף מקרן השתלמות
האם אפשר למשוך קרן השתלמות לפני הזמן?
התלבטות בין קרן נאמנות לקופת גמל להשקעה
קרן נאמנות או קופת גמל להשקעה?
בדיקת כדאיות ללקיחת הלוואה על חשבון קרן השתלמות
האם כדאי לקחת הלוואה על חשבון קרן השתלמות?
התייעצות לגבי פתיחת כמה קופות גמל להשקעה
האם אפשר לפתוח כמה קופות גמל להשקעה?
פגיעת התייעצות לגבי תיק השקעות או פוליסת חיסכון
פוליסת חיסכון או תיק השקעות?
הפקדה לקרן השתלמות
כמה אפשר להפקיד לקרן השתלמות?
התייעצות לגבי ביטוח מנהלים או קרן פנסיה
קרן פנסיה או ביטוח מנהלים?
התייעצות עם סוכן ביטוח לגבי קרן פנסיה או קופת גמל
קופת גמל או קרן פנסיה?
העברת קרן פנסיה בירושה
האם קרן פנסיה עוברת בירושה?
פתיחת קרן השתלמות
האם קרן השתלמות היא חובה?
השוואת תשואות של תיק השקעות מול קופת גמל להשקעה
קופת גמל להשקעה או תיק השקעות?
טופס משיכת קרן השתלמות
כמה מס משלמים על משיכת קרן השתלמות?
הצפה בדירה שכורה עם ביטוח  תכולת דירה
ביטוח תכולה לדירה שכורה - האם כדאי?
בקשה לקיבוע זכויות
האם כדאי לבצע קיבוע זכויות?
הגשת טופס התפטרות בשביל למשוך כספי פיצויים
האם אפשר למשוך כספי פיצויים בלי להתפטר?
דירה ללא טופס 4
ביטוח דירה - על חשבון השוכר או המשכיר?
בדיקת תנאי קרן פנסיה
האם אפשר למשוך קרן פנסיה לפני הזמן?
רטיבות בקיר
האם ביטוח מבנה מכסה רטיבות?
רטיבות בתקרה
האם ביטוח משכנתא מכסה רטיבות?
חתימה על חוזה ביטוח
האם כדאי לעשות ביטוח דירה?
הר הביטוח מאפשר בדיקת כפל ביטוחים
איך בודקים כפל ביטוחים?
אישה בגיל פנסיה עובדת
האם אפשר לקבל פנסיה ולהמשיך לעבוד?
שינויים בבורסה שיכולים להשפיע על קרן השתלמות
האם קרן השתלמות יכולה להפסיד?
משיכת כסף
משיכת קופת גמל לפני הזמן – האם כדאי?
ביטוח מנהלים
האם לבטל ביטוח מנהלים?
אדם מתלבט בין קופת גמל לקרן השתלמות
קופת גמל או קרן השתלמות?
קופת גמל
קופת גמל או ביטוח מנהלים?
בחירת קופת גמל להשקעה
פוליסת חיסכון או קופת גמל להשקעה?

המידע המוצג כאן על "האם חייבים סוכן ביטוח פנסיוני?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק