סוכך מתקפל הוא פתרון נוח לשמש החמה ואפילו לגשם ולרוח קרה. אם אתם חפצים בסוכך מתקפל ורוצים לדעת איזה סוגים יש וכמה זה עולה אפשר לנסות להציץ לבית של השכן, אבל זה כנראה רק יוביל לסכסוך. במקום, פשוט המשיכו לקרוא וכל התשובות יפתחו בפניכם.
סוכך מתקפל הוא שם נרדף לכמה סוגי סוככים עם מערכות לקיפול ופתיחה של הסוכך. בזכות זה, הסוכך נותן לכם אפשרות לבחור בין ישיבה בצל למנוחה תחת כיפת השמיים. בניגוד לבן דודו הסוכך הקבוע, הסוכך המתקפל לא דורש אישור מהעירייה.
במשפחת הסוככים המתקפלים יש כאלו שנפתחים בעזרת מנוע חשמלי ויש מי שדורשים עבודה עם הידיים בעזרת מנואלה. אל חשש, עד סוף המאמר תכירו את כל הסוגים השונים.
סוכך מתקפל הוא כינוי לשני סוגי סוככים עיקריים, סוכך זרועות וסוכך מרקיזה. למרות זאת, יש עוד כמה סוככים שכדאי להכיר, כדי שתדעו מה הכי מתאים לכם ומה אתם מחפשים. אז בואו נכיר את הסוככים שלנו -
למרקיזה יש צורה מיוחדת, היא מזכירה את השמלות של המרקיזות (בנות האצולה באירופה) ומכאן שמה. היא יוצרת מעין רבע עיגול ועוטפת את המרפסת מכמה כיוונים, כך שבקיץ היא נותנת לנו צל גם למעלה וגם מהצדדים. חוץ מהכיסוי המלא שלה, למרקיזה יש יתרונות נוספים:
חזקה בגשם ורוח - בזכות הצורה המיוחדת שלה המרקיזה טובה נגד גשמים ורוחות ככה שתוכלו ליהנות מהמרפסת גם בחורף. למעשה, בגשמים מומלץ להשאיר אותה פתוחה כדי שהמים לא יצטברו על החלק העליון שבה.
נקייה מבירוקרטיה - לרוב, סוכך מרקיזה לא דורש אישור מהעירייה.
למרות היתרונות של המרקיזה, חשוב לדעת שיש לה גם חסרון בולט:
מוגבלת בגודל - המרקיזה מוגבלת בשטח אותו היא מכסה. היא יכולה לכסות שטח של עד 1.7 מטר עומק. אם תרצו לכסות שטח גדול יותר תצטרכו לשלם עוד על התקנת חלק קבוע בקיר שעליו תשב המרקיזה. חשוב לדעת שגם עם החלק הקבוע היא מוגבלת לגודל של עד 2.5 מטר. אם תרצו לכסות שטח גדול יותר, מרקיזה היא כנראה לא הסוכך בשבילכם.
כשאומרים סוכך זרועות מתכוונים לסוכך מתקפל שמוחזק על ידי שתיים או יותר זרועות. גם לו יש יתרונות וחסרונות שכדאי להכיר:
הצללה טובה - סוכך זרועות ייתן לכם הגנה טובה נגד השמש.
התקנה פשוטה - התקנה של סוכך זרועות פשוטה ביחס להתקנת מרקיזה ולוקחת פחות זמן.
לא מוגבל בגודל - בניגוד למרקיזה, סוכך זרועות לא מוגבל בגודל, ולכן אפשר להתקין אותו גם במרפסות גדולות במיוחד.
פשוט ואלגנטי - הוא בעל מראה אלגנטי וכשמקפלים אותו הוא כמעט ולא נראה לעין.
נקי מבירוקרטיה - ברוב המקרים לא מצריך אישור עירייה.
סוכך מסך – סוכך מסך אמנם נקרא "סוכך" אבל באמת הוא יותר דומה לווילון משוכלל, הוא מספק מעין סגירת מרפסת. הוא סוכך אנכי (ורטיקלי) והוא נועד לחללים מקורים, כמו פרגולה לגינה או מרפסת שיושבת בדיוק מתחת למרפסת אחרת. כמו כל הסוככים המתקפלים גם הוא נפתח ונסגר, אבל אם אתם מחפשים צל לראשכם הוא כאמור לא מתאים. אם אתם רוצים לדעת עליו עוד, כאן תוכלו לקרוא עוד על התקנת סוכך מסך.
סוכך מסילות – הוא מזכיר סוכך מסך שוכב. בעצם, מדובר בגרסה הישנה של פרגולה חשמלית. היום הוא לא נפוץ כל כך, לא בארץ ולא בחו"ל. הוא מונח על מסילה ומחליק הלוך חזור.
סוכך מתקפל ניתן לקיפול בשני דרכים: ידנית – בעזרת מנואלה או חוט, או חשמלית – בעזרת מנוע. הסגירה החשמלית נעשית בלחיצת כפתור פשוטה. מה הקאץ'? מנוע מייקר את הסיפור ב500 - 2000 ש"ח תלוי בסוג המנוע וגודל הסוכך. ההבדל במחירים בין סוגי המנועים נובע מהחברות השונות: יש חברות זולות ויש חברות הנחשבות לאיכותיות יותר, ובהתאם יקרות יותר (סומפי לדוגמא). ההחלטה אם ללכת על סוכך ידני או חשמלי תלויה מאוד גם בסוג הסוכך:
מרקיזה – בסוככי מרקיזה לרוב אין צורך במנוע, כיוון שהם לא גדולים במיוחד והסגירה הידנית שלהם לרוב פשוטה וקלה. חשוב לדעת שמנוע לסוכך מרקיזה דורש גם התקן חיצוני שמייקר את המחיר ב500 ₪ נוספים. למרות זאת, אם תרצו לחבר מנוע למרקיזה לאחר ההתקנה המחיר יהיה נמוך מאשר התקנה מאוחרת לסוכך זרועות, כיוון שאין צורך לפרק את הסוכך.
סוכך זרועות - בסוכך זרועות לעומת זאת, מנוע יכול להציל לכם את הסוכך. הסיבה לכך היא שאתם עלולים להתעצל לסגור אותו בשעת הצורך והוא יכול להינזק בזמן הרוחות החזקות. המנוע מאפשר לנו לסגור אותו בקליק אחד פשוט. באופן כללי, מומלץ לשמור את הסוכך זרועות סגור ולפתוח אותו רק בזמן השימוש, בצורה הזאת הסוכך נשאר סגור ומוגן באופן קבוע.
למי שמתקשים להחליט בין סוכך ידני לחשמלי יש מנועים שמשלבים גלילה ידנית וחשמלית דבר שיכול לעזור בהפסקות חשמל או לשומרי שבת. אם אתם רוצים לדעת עוד, כאן תוכלו לקרוא עוד על האפשרויות השונות למנוע חשמלי לסוכך מתקפל.
לסוככים מתקפלים יש כמה תוספות:
קסטה לסוכך מתקפל – או מה שאנשים קוראים לפעמים "סוכך קסטה". לא מדובר בסוג חדש של סוכך (וגם לא בגלידה
) אלא בתוספת לסוכך. הקסטה היא מין גליל ארוך ששומר בתוכו את הסוכך בזמן שהוא מקופל. בניגוד לגלידה בקיץ, הקסטה היא לא הכרחית ומטרתה בעיקר ליופי. קסטה תוסיף בין 2000 ל 2500 ₪ למחיר. יש גם חצי קסטה, היא שומרת רק על הבד בלי הזרועות, אבל מומלץ להימנע ממנה.
חיישן רוח לסוכך – חיישן רוח, לפעמים נקרא גם שבשבת רוח. הוא חיישן שמודד את עוצמת הרוח וכאשר הרוח חזקה מידי הוא שולח פקודה למנוע לסגור את הסוכך. הוא גם מזהה שהרוחות נחלשות ויודע לפתוח את הסוכך בחזרה. בשבילו צריך מנוע מתאים שעובד על גלי רדיו ולכן הוא מייקר את הסיפור בין 500 – 1000 ₪.
סוכך מתקפל עם שלט – מי שרוצה את האפשרות לפתוח ולסגור את הסוכך המתקפל שלו מבלי לקום מהספה יכול להוסיף גם שלט. המחיר שלו מוסיף בין 300 – 400 ₪ למחיר ההתקנה. מה ההבדל בין השלטים? יש שלטים פשוטים עם כפתור לפתיחה וסגירה בלבד ויש כאלה שמציעים אפשרויות כמו טיימר ושעון שבת. רק אל תבלבלו בינו לבין השלט של הטלוויזיה, אחרת תמצאו את עצמכם במצב מאוד לא נעים עם מי שיושב בסלון.
אם אתם רגילים לפתור כל בעיה בבית לבד ואמא אומרת שיש לכם ידי זהב, יכול להיות שאתם חושבים "אולי אני יכול להתקין את הסוכך לבד?". ובאמת אפשר למצוא סוככים מתקפלים למכירה באתרי יד 2, בחנויות לבית ואפילו בעלי אקספרס. יכול להיות שלחלקכם נראה מאוד מפתה לקנות בזול, להתקין לבד ולחסוך כסף.
למרות זאת, צריך לדעת שאלו מקומות שלא מציעים אחריות, שירות וחלקי חילוף. בנוסף, יש סכנות בהתקנה. קירות גבס לא מתאימים להתקנה רגילה. מי שיקדח בהם חורים ללא ידע מקדים עלול לעשות נזק לבית.
זה לא סוד שסוכך מתקפל זה לא עניין זול. כדי שתדעו למה לצפות, אלו המחירים של סוככים מתקפלים:
מחיר התקנה בסיסית של מרקיזה ללא כל תוספות תעלה בסביבות ה3000–3500 ₪ ללא מע"מ. אם אתם חפצים במרקיזה שמכסה יותר מ-1.7 מטרים תדרשו להתקנה של חלק קבוע, מה שמוסיף למחיר בסביבות 2500 ₪.
מחיר התקנה בסיסית של סוכך זרועות בגודל סטנדרטי (2 על 3 מטר) תעלה בסביבות ה4000–4500 ₪ ללא מע"מ.
אם אתם גרים בקומה גבוהה והמעלית לא גדולה מספיק לקחת את הציוד תצטרכו להביא מנוף, מה שיעלה את המחיר בעוד 300 – 500 ₪. חשוב לדעת, אם אתם גרים בקומה גבוהה במיוחד או במקום עם גישה קשה למנוף המחיר יכול לקפוץ גם מעבר.
לא משנה על איזה סוכך מתקפל הלכתם בסוף, חשוב לתת לבעל מקצוע אמין ומקצועי להתקין אותו. כאן תוכלו למצוא רשימת מתקיני סוככים מומלצים באתר מידרג. הרשימה בנויה לפי חוות דעת של אלפי לקוחות קודמים. לאחר כל עבודה אנחנו מתקשרים לכל לקוח לאסוף ממנו חוות דעת על בעל המקצוע כדי לשמור את הדירוג עדכני כל הזמן.
הסוכך המומלץ נגד גשם הוא סוכך מרקיזה. למרות זאת, אי אפשר להתקין אותו בכל מקום. בכל מקרה, אתם מוזמנים לראות מה ענו בעלי המקצוע באתר על השאלה איזה סוכך מומלץ נגד גשם.
מחיר של סוכך זרועות נמצא בטווח בין 4000 - 4500 ללא מע"מ. אם תרצו להוסיף לו מנוע, קסטה או שבשבת רוח המחיר יעלה בהתאם.
סוכך קסטה הוא סוכך שמתקפל לתוך קסטה. הקסטה היא גליל ארוך ששומר על הבד בזמן שהוא מקופל ונותנת מראה אסתטי.
מחיר של סוכך מרקיזה נע בטווח בין 3000 - 3500 ש"ח. אם צריך חלק קבוע למרקיזה המחיר יעלה ב - 2500 ש"ח.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.