מוקד טלפוני: 1-700-707-233

מטבחים ומחירי מטבחים

מטבח חדש זה סיפור יקר. לכן, לא כדאי לעשות טעויות. במדריך זה נציג בפניכם את עשרת השלבים בהקמת מטבח חדש, את הגורמים העיקריים המשפיעים על מחירי מטבחים, טעויות נפוצות וקצת מושגי יסוד.


מטבח – עשרת השלבים מרעיון לביצוע

ישנם עשרה שלבים שצריך לעבור משלב הרעיון לעשות מטבח חדש ועד שיהיה אפשר לבשל את הארוחה הראשונה.

1. היכרות עם מגוון האפשרויות – לפני שנוכל לקבל החלטה כלשהי לגבי המטבח אנו חייבים להכיר את אפשרויות הבחירה העומדות לרשותינו. בשלב זה נעבור בין יצרני מטבחים, נשמע מחירים, נפגוש נגרים פרטיים ונקרא קטלוגים. נבקש ללמוד על הפרזולים הקיימים בשוק, על הבדלי מחירים בין פרזולים מאיכויות שונות ועל החזיתות האפשריות של ארונות המטבח. הפרזול כולל את המסילות של המגירות, את צירי הדלתות, את הידיות ועוד. כיום יש למשל דלתות שנפתחות כלפי מעלה במקום הצידה. ישנן מגירות ללא ידיות ועוד ועוד. בכדי שנוכל לקבל החלטה מושכלת בשלב הבא כדאי קודם כל להכיר את המגוון. למשל, החלטה חשובה שנצטרך לקבל היא בחירת סוג העץ, שישמש לגוף המטבח. בסרטון הבא, נגר מדבר על ההבדל בין שני סוגי עצים למטבח - עץ סנדביץ' ומלמין - וגם מסביר מה עדיף:

2. תכנון התקציב – תכנון יסודי של התקציב ימנע עוגמת נפש בהמשך. בשלב זה נחליט מה התקציב הכולל שאנו מוכנים להוציא עבור המטבח. בתקציב יש להביא בחשבון לא רק את מחירי ארונות המטבח והפרזולים אלא גם את מחיר השיש, הקרמיקה, פירוק המטבח הישן, שינויי תשתית – נקודות חשמל אינסטלציה וטלפון והחלפת ריצוף במטבח – במידה ורוצים... מניסיון, רוב האנשים חורגים מהתקציב הההתחלתי המתוכנן, באופן משמעותי! החריגה מהתקציב נובעת מכך שלא לוקחים בחשבון את ההוצאות הנלוות למטבח עצמו. דוגמא קלאסית היא רכישת מכשירי חשמל חדשים (נו.. אם כבר יש לנו מטבח חדש...).

3. תכנון המטבח – התכנון כולל שלושה חלקים עיקריים. בחלק הראשון נגדיר את הבסיס: נמדוד את גודל המטבח, נחליט על מיקום 'המשולש' הידוע – כיריים, כיור ומקרר, נתכנן את מיקום הארונות ואביזרי החשמל הנוספים ונחליט לגבי גובה השיש. בחלק השני של תכנון המטבח נתייחס לאופן האחסון בתוך הארונות ולפרזול – מיקום ומספר המגירות, מדפים נשלפים, מתקני רשת, נחליט האם התנור יהיה בילט-אין או לא האם המדיח יהיה גלוי או מוסתר וכן הלאה. בחלקו השלישי של תכנון המטבח נחליט לגבי העיצוב החיצוני. העיצוב מתייחס לחזיתות של הארונות – עץ טבעי? פרומייקה? שלייף-לק? ואולי ציפוי אלומיניום? הכל בהתאם לסגנון ולתקציב שלנו. בנוסף, העיצוב החיצוני מתייחס לאמצעי התאורה במטבח, הקרמיקה, סוג השיש ועוד. יצרני המטבחים והנגרים הפרטיים ישמח לייעץ לנו, ללא תשלום, בשלב זה.

4. קבלת הצעות מחיר –לאחר שאנו יודעים פחות או יותר מה אנו רוצים מהמטבח שלנו, הגיע הזמן לקבל הצעות מחיר. מומלץ לקבל לפחות 3 הצעות מחיר. אנו נופתע לגלות כי יש פערים גדולים בין הצעה להצעה עבור מטבחים זהים לכאורה.

5. החלטה - השלב הקשה ביותר. בשלב זה צריכים לבחור מתוך מגוון האפשרויות ולהחליט 'על מה ועם מי הולכים'. כמובן, שבהמשך עוד יהיה ניתן לשנות את דעתנו לגבי אלמנטים מסויימים.

6. הכנת התשתית בבית – במידה ומדובר בהחלפת מטבח ישן מישהו צריך לפרק אותו, כמובן. גם כאשר אין מטבח ישן יש צורך בהתאמת נקודות האינסטלציה והחשמל לתוכנית של המטבח החדש. למשל: עבור מדיח הכלים יש צורך בכניסה ויציאה של מים. אם אין נקודת חשמל עבור מכשיר חשמלי כלשהו צריך להיכן עבורו נקודה כזאת וכן הלאה. במידה והחלטתם לרצף את המטבח מחדש – זה השלב לעשות זאת. עבודות אלו יכולות להיעשות על ידי שלושה בעלי מקצוע שונים – אינסטלטור, חשמלאי ורצף או על-ידי שיפוצניק אחד שינהל עבורכם את העבודה של בעלי המקצוע. עבור עבודות אלו עליכם לקבל הצעות מחיר מפורטות אשר מציינות את העלות לכל נקודת אינסטלציה וכל נקודת חשמל. כאשר תרצו לשנות ולהוסיף עוד נקודה תדעו מראש מה העלות לכך.

7. מדידות סופיות וייצור המטבח – מומלץ לקחת את המידות הסופיות והמדוייקות לצורך ייצור המטבח רק לאחר הכנת התשתיות. זאת מכיוון שבשלב הכנת התשתית עשויים להיות שינויים המשפיעים על המדידות. למשל: קיר גבס שהוזז ממקומו, גובה רצפה שמשתנה בעקבות החלטה על ריצוף על-גבי ריצוף קיים ועוד...

8. הרכבת המטבח – שלב זה דורש דיוק ומקצועיות לא פחות מהשלב הקודם. ישנם יצרני מטבחים אשר מעבירים את ההרכבה לקבלני משנה. קבלני המשנה, באופן טבעי, רוצים לגמור את העבודה מהר וללכת ולעיתים מבצעים את ההרכבה באופן לקוי.

9. שיש וקרמיקה -ההרכבה של הארונות, השיש ימוקם במקומו ואריחי הקרמיקה יודבקו.

10. חיבור תשתיות ואביזרים – בשלב זה אביזרי התאורה יקובעו במקומם, המדיח יחובר לצנרת, הברזים יותקנו וכו'.

במידה ונחליט לבצע שיפוץ של חדר המטבח כולו, נצטרך לערב בעלי מקצוע נוספים, מלבד חברת המטבחים או הנגריה. כשמשתתפים כל כך הרבה בעלי מקצוע -במקרה הזה אנחנו מדברים על שיפוצניק, נגר, קבלן שיש ולפעמים גם מעצב פנים- זה בדרך כלל מקור לצרות. צירפנו כאן סרטון של שיפוצניק שמסביר, איך אפשר לבצע שיפוץ כללי של מטבח עם מינימום עצבים:

דגשים לשיפוץ מטבח


הגורמים העיקריים המשפיעים על מחירי מטבחים

מחירי מטבחים מתחילים מ- 20 אלף ש"ח ועשויים להגיע אף ל- 100 אלף ויותר. מחיר מטבח סטנדרטי נע בין 30-40 אלף ש"ח. הגורמים הבסיסיים המשפיעים על מחיר מטבח הם כמובן הגודל של המטבח והמורכבות לביצוע התוכנית. תכננתם מטבח מורכב ולא סטנדרטי? צפו לשלם בהתאם. אך מעבר לשני גורמים בסיסיים אלו ישנם בכל מטבח שלושה מרכיבים אשר משפיעים על המחיר:

  1. סוג הדלתות

  2. ציפוי הדלתות

  3. הפרזול

  4. סוג השיש

למרבה הפלא, מחיר מטבח סטנדרטי מושפע פחות מהארונות המטבח ויותר מושפע ממחירי הפרזול והדלתות. אומנם הארונות תופסים נפח רב אך במחיר אינם. הפרזול, לעומת זאת, צורך חלק גדול מהתקציב ובפרט אם משתמשים בפרזול איכותי (בלום, הטיש, גראס ועוד...). המרכיב המשמעותי ביותר במחירי מטבחים הוא הדלתות או, ליתר דיוק, החזיתות. אם תחליטו על דלתות עם ציפוי פורמייקה תוכלו להוזיל משמעותית את מחירן, דלתות מעץ מלא הן כבר סיפור יקר יותר. בין לבין תוכלו להסתפק במראה עץ מלא באמצעות ציפוי פורניר או לבחור באפשרות של צביעה בשיטת שלייף-לק.

מה משפיע על מחירי מטבחים

לדרוג נגרים המתמחים בבניית מטבחים - לחץ כאן


טעויות נפוצות

אחת הטעיות הנפוצות ביותר היא השוואת הצעות מחיר שאינן ברות השוואה. כאשר יש הבדל של עשרות אחוזים בין הצעה אחת לאחרת ניתן להניח די בוודאות שאין מדובר בחומרים זהים. ההבדל בחומרים עשוי להיות בחומר המשמש לבניית הארונות, בחומר ממנו עשויות הדלתות, בסוג הפרזול ובפרט במסילות. הבדל נוסף בהצעות מחיר עשוי לנבוע ממספר המגרות.

טעות נוספת של לקוחות רבים היא להיתפס לפנטזיות עיצוביות שעלולות להכפיל את המחיר. עליכם לשאול את הנגר איזה שינוי בתוכנית עליכם לעשות בכדי להוזיל את מחיר המטבח.

תפיסה מוטעית נוספת היא הציפייה שדלתות המטבח יהיו עשויות מסנדוויץ. כדאי לדעת, אין סיבה וגם לא נכון לעשות את הדלתות מסנדוויץ. פלטות הסנדוויץ לא אחידות בעוביין ופחות נוחות לעבודה עם שכבת הציפוי. MDF, לעומת זאת, מדוייק מאוד בעוביו ומאפשר הדבקה חזקה ונוחה לשכבת הציפוי – בין אם היא פורמייקה, פורניר או צבע. התפיסה המוטעית נובעת מכך שנגרים רבים ממליצים על סנדוויץ כחומר המתאים לארונות.


קצת מושגי יסוד

סנדוויץ אדום -

סנדוויץ אדום עשוי מעץ גבון (Gaboon) והוא בעל גוון אדמדם. החומר זול בהשוואה לעץ מלא אך חזק למדי. מומלץ לבניית הארונות המטבח. כדאי לדעת כי גם בסנדוויץ אדום יש איכויות שונות וההבדלים בניהם מהותיים הן במחיר והן באיכות. יש סנדוויץ אדום אשר מיובא מסין בעלות ובאיכות נמוכים ויש כזה אשר מיוצר בארץ באיכות ובמחיר גבוהים. הפערים עשויים להגיע לעשרות אחוזים!

 

פורניר-

קילוף של עץ טבעי המשמש לציפוי. פורנירים מקובלים: מייפל, בוק, אלון, דובדבן, וונגה, אגוז ועוד… כל אדם יכול לבחור לפי טעמו. חשוב להדגיש: אין דבר כזה "עץ פורניר". פרוניר משמש כציפוי בלבד.

 

פרזול -

חומרי הפרזול הנם הידיות, המסילות, הצירים, הסלסלות וכל מה שאינו חלק מהמבנה של הארון. עלות פרזול איכותי היא גבוהה ומומלץ לא להתפשר בנושא זה כי אין דבר יותר מרגיז ממגירה שיוצאת מהמסילה בכל פעם שפותחים או סוגרים אותה. ישנן יצרניות רבות של חומרי פרזול, הידועות שבהן הן: בלום, הטיש וגראס, אך כשם שיש פיז'ו מדגם 206 ויש פיז'ו מדגם 407, כך גם לחברות הטובות ישנן דגמים שונים ורמות שונות. מחיר מסילה למגרת מטבח נע בין 10 שקלים ועד 250 שקלים. אל תסתפקו בכך שבעל-המקצוע אומר לכם: "זה מסילה של בלום…" כי יש בלום ברמה גבוהה ויש בלום ברמה מאוד בסיסית. ההבדל לא תמיד ייראה ביום הראשון אלא לאחר מס' חודשים/שנים. בנוסף, לכל החברות הטובות קמו חיקויים רבים במזרח חלקם טובים וחלקם גרועים.

 

משולש המטבח -

בתכנון המטבח יש חשיבות גדולה למרחק ולמרחב העבודה בין שלושת הנקודות הבאות: המקרר, הכיור והכיריים. המיקום של הנ"ל יוצר מעין משולש. העיקרון של המשלוש הנ"ל אינו מקודש אלא עוזר לנו בתכנון המטבח. בבתים מסויימים ייתכן ומשתמשים במיקרוגל יותר מאשר בכיריים ואז צריך לתכנן את המשולש בהתאם. העיקרון המנחה הוא לתכנן מראש את המטבח בהתאם להרגלי העבודה והאכילה שלכם – כדי שלא תצטרכו לעשות ג'וגינג בתוך המטבח.

 


המלצות על נגריות למטבחים

כולם יודעים להגיד לנו שכדאי לקחת רק נגרים עם המלצות ולא ליפול על חאפרים. להגיד זה נורא קל. הבעיה היא שלא קל למצוא לקוחות שמוכנים להמליץ בחום על הנגר שלהם. לרוב הלקוחות יש דווקא סיפורים לא נעימים על דלתות של ארונות מטבח שמתפרקות, על נגרים שהבטיחו סנדוויץ אבל בפועל זה משהו אחר ועוד... לכן, ריכזנו עבורכם כאן באתר רשימת המלצות על נגרים אמינים לפי חוות דעת של עשרות לקוחות קודמים. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות רק בשיחה טלפונית עם לקוחות אמיתיים שכבר עשו מטבח עם הנגר שברשימה.


כדי לקבל טווח מחירים מותאם אישית למטבח שאתם רוצים, נסו את מחשבון המטבחים.


שאלות נפוצות לדף זה

איפה ניתן למצוא נגריה מומלצת להרכבת מטבח באזור שלי?

באתר מידרג ריכזנו רשימה של נגריות מומלצות, שקיבלו את חוות הדעת והציונים הכי טובים מלקוחות קודמים. לאחר כל עבודת נגרות, צוות האתר, מתקשר ללקוח ומקבל ממנו דרוג אודות עבודתו של בעל המקצוע. כך שהציון שלו כל הזמן מתעדכן ברשימה. לחצו כאן, על מנת לעבור לרשימת הנגריות המומלצות באזורכם.

איך לעצב מטבח קטן? צירפנו תשובה גם בוידאו!

באמצעות תכנון ועיצוב נכון של מטבח קטן, נוכל להפיק גם ממטבח קטן את המקסימום ולא נצטרך להתפשר על מוצרי חשמל שנרצה במטבח. בסרטון נגר מסביר כיצד מעצבים מטבח קטן ויעיל.


 





אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק