מוקד מידרג: 1-700-707-233

איזה שמן הכי בריא לבישול?

7 דיאטניות מומלצות ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!

שמן מומלץ לבישול

צוות מידרג שאל כך: איזה שמן הכי בריא לבישול? אני בת 30, בריאה עם מדדים תקנים, משתמשת בשמן באופן יומיומי לבישול. אני מחפשת שמן בריא במידת האפשר שישמור על הערכים התזונתיים שלו בזמן הבישול. איזה שמן הכי בריא (יחסית) לבישול?



הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לדיאטניות עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.

הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 7 הדיאטניות משקל זהה.


גם אנחנו הופתענו! 100% מהדיאטניות בחרו בשמן זית בכבישה קרה. ועוד היה אפשר לחשוב שיש כאן לחץ חברתי, אבל אנחנו מבטיחים שכל אחת מהדיאטניות ענתה עצמאית לשאלה 'איזה שמן הכי בריא לבישול?' בלי לדעת מה ענו עמיתותיה למקצוע.




איזה שמן הכי בריא לבישול? המומחיות עונות:


הבחירה שלי: שמן זית בכבישה קרה

שמן זית מכיל חומצות שומן מסוג אומגה 9, הוא בריא מאד ונמצא בכל המלצות ארגוני הבריאות בעולם . נחשב מועיל להורדת כולסטרול ושומנים בדם, הפחתת סיכון לסכרת ועוד. הכבישה הקרה מבטיחה שחומצות השומן לא חוממו ולא התחמצנו ( חימצון=קילקול) שמן זית לא מתפק ולא מתחמצן בבישול ואפיה. טיגון ממושך אינו מומלץ בשום מקרה.



הבחירה שלי: שמן זית בכבישה קרה

השמן לבישול הכי פחות גרוע:)



הבחירה שלי: שמן זית בכבישה קרה

השמן שהכי בריא לבישול הוא שמן הזית. זה השמן הכי מומלץ לצריכה יומיומית, גם לבישול. הוא מכיל נוגדני חמצון שיכולים למנוע היווצרות של רדיקלים חופשיים בבישול בטמפרטורות גבוהות.



הבחירה שלי: שמן זית בכבישה קרה

ההמלצה שלי היא לגוון בין שמן זית לשמן קנולה, בהתאם לתבשיל ולטעם האישי שלנו . שמן הזית ושמן הקנולה מכילים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול בדם ובמניעת טרשת עורקים ומחלות לב. לשמן הקנולה יש יתרון נוסף שהוא תכולה גבוהה יחסית של חומצות שומן מסוג אומגה 3 התורמות לירידת הסיכון להתקפי לב ולמניעת דלקת. שני השמנים האלו עמידים בטמפרטורות גבוהות בהשוואה לשמנים אחרים מאותה קבוצה, ועל כן מתאימים לבישול. בטיגון עמוק (לא בישול או טיגון שטחי) יש עדיפות לשמן הקנולה על פני שמן הזית.



הבחירה שלי: שמן זית בכבישה קרה

שמן זית בכבישה קרה הוא השמן המומלץ ביותר! כדאי גם לבחור כזה שרמת החמיצות שלו תהיה כמה שיותר נמוכה. כדאי שיהיה בבקבוק זכוכית כהה ולאחסן אותו בארון חשוך. לא מאחסנים שמן זית על השיש כי קרני האור מחמצנות אותו. בחימום נהרסות חלק מחומצות השומן שלו ולכן הכי מומלץ לצרוך אותו קר (בסלטים). ניתן לבשל בו בישולים קצרים.



הבחירה שלי: שמן זית בכבישה קרה

שמן זית בעל תכולה גבוהה של שומן חד בלתי רווי-חומצה אולאית, זהו שומן שעוזר להורדת כולסטרול רע ולהעלאת כולסטרול טוב ועוזר לשמן להיות יציב יותר בטמפ' גבוהות ונוצרים פחות חומרים רעילים בזמן הטיגון. שמן הזית מופק מזיתים, כלומר תהליך ההפקה שלו טבעי (שלא כמו שמן הקנולה למשל).בנוסף, בשמן הזית יש הרבה נוגדי חמצון (פיטוכימיקלים, בטא קרוטן, ויטמין E).



הבחירה שלי: שמן זית בכבישה קרה

שמן זית הוא הכי בריא לבישול. הוא מכיל ברובו חומצות שומן חד בלתי רוויות ולכן הוא השמן שעדיף לצרוך.



איזה שמן הכי בריא לבישול? סיכום התשובות

תשובה מספר משיבים משוקלל אחוז
שמן זית בכבישה קרה 7.4 100
שמן קנולה בכבישה קרה 0 0
שמן פשתן בכבישה קרה 0 0
שמן עם אחוז שומן רווי גבוה (שמן קוקוס, חמאה, וכו') 0 0
שמן אבוקדו 0 0
שמן אחר 0 0
תשובה מספר משיבים אחוז
שמן זית בכבישה קרה 7 100
שמן קנולה בכבישה קרה 0 0
שמן פשתן בכבישה קרה 0 0
שמן עם אחוז שומן רווי גבוה (שמן קוקוס, חמאה, וכו') 0 0
שמן אבוקדו 0 0
שמן אחר 0 0


המידע המוצג כאן על "איזה שמן הכי בריא לבישול?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק