מוקד מידרג: 1-700-707-233

קניית רכב - הוצאה מוכרת?

33 רואי חשבון מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!

קניית רכב

צוות מידרג שאל כך: קניית רכב - הוצאה מוכרת? אני גנן עצמאי שמוכר כעוסק מורשה, ובמסגרת העסק אני צריך להיות נייד ולעשות נסיעות רבות ללקוחות. אני רוצה לקנות רכב מסחרי קטן עד 3.5 טוען שישמש אותי (ולא מליסינג). האם קניית רכב היא הוצאה מוכרת? אשמח להסבר גם לגבי הדלק ושאר ההוצאות הנלוות.



הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לרואי חשבון עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.

הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 33 רואי החשבון משקל זהה.


חבר'ה יש לנו רוב! 71.2% מרואי החשבון ענו כן, באופן חלקי בלבד בתשובה לשאלה 'קניית רכב - הוצאה מוכרת?'. לא השתכנעתם? 28.8% מרואי החשבון חשבו אחרת. תמיד יש עוד אפשרויות, אבל אנחנו תמיד הולכים עם חכמת המומחים.


הביטוי הוצאה מוכרת לא ממש מוכר לכם? מוזמנים לעשות סדר בבלאגן ולהכיר מקרוב את ההגדרות והכללים שיקבעו האם מס הכנסה ומע"מ יכירו בהוצאות שלכם.




קניית רכב - הוצאה מוכרת? המומחים עונים:


הבחירה שלי: לא

קניית רכב כשלעצמה אינה הוצאה אלא רכישת רכוש קבוע. מה שכן, מקבלים הוצאות פחת בעסק (מעין בלאי) שזה אחוז מסוים מעלות הנכס. ברכבים הפחת הוא 15% לשנה, וזו ההוצאה שתכנס לרווח והפסד יחד עם שאר הוצאות הרכב השוטפות כגון תיקונים, דלק, ביטוחים, רישיון רכב וכו'. ברכב שהוא פחות מ-3.5 טון ואיננו מונית או רכב ללימוד נהיגה וכו', מוכרות רק 45% מהוצאות הרכב לצורך מס (כולל הפחת). יש לאסוף ולהגיש את כל ההוצאות ומתוכם יוכרו ברכב המדובר רק 45%. מבחינת מע"מ, אם רוב השימוש ברכב הוא לעסק יוחזר 2/3 מהמע"מ, ואם הרוב בשימוש פרטי אז יידרש רק 1/4 מהמע"מ . סכום המע"מ שלא נדרש מתווסף לסכום ההוצאה. שיהיה בברכה ובהצלחה.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

רכב פרטי מתחת ל-3.5 טון מוגדר בתקנות כרכב המשמש גם לצרכים פרטיים וגם לצרכים עסקיים (הוצאה מעורבת), מס הכנסה מתיר לדרוש הוצאות רכב שכזה (דלק, פחת, תיקונים וכו') ביחס של 45% מגובה ההוצאות. קניית רכב תוכר לפי אחוז פחת שנתי (לפי 15% מדי שנה), ביחס של 45% מכלל הוצאות הפחת השנתי.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

הוצאות רכב פרטי מתחת ל3.5 טון מוגדרות כהוצאות מעורבות, כלומר, הוצאה שחלקה פרטי וחלקה עסקי ולכן הן "זוכות" לתחשיב שונה מהוצאות עסקיות אחרות. מס הכנסה מתיר לדרוש 45% מגובה הוצאות הרכב כגון: פחת, דלק, טיפולים, תיקונים וכו׳. בגין קניית רכב תוכר הוצאת מוכרת של 45% מגובה פחת שנתי של 15% בשנה.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

קניית רכב היא הוצאה הונית. בהתאם להוראות מס הכנסה ניתן לדרוש פחת על הרכב בשיעור 15% כך שההוצאה תתפרס על פני 7 שנים. הוצאות הפחת כמו שאר הוצאות הרכב בטוחים דלק תיקונים יוכרו בשיעור 45%. רכב שעלותו 100 אלף ש"ח כולל מע"מ לא ניתן לתבוע מע"מ. ולכן הוצאת הפחת מידי שנה תהיה 15 אלף ש"ח. ההוצאה המוכרת מידי שנה תהיה 6,750 ש"ח. אם בשנה מסוימת הוצאות הרכב הנלוות דלק תיקונים וביטוחים יהיו 20,000 ש"ח יוכר 9,000 ש"ח וכולל פחת 15,750 ש"ח.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

קניית רכב עד 3.5 טון מוכרת חלקית. ההוצאה המוכרת היא 45% מסכום הרכישה ומחולקת על פני 7 שנים. הוצאות דלק וטיפולי רכב שוטפים מוכרים ב 2/3 מסכום ההוצאה לצרכי מע"מ וב-45% לצרכי מס הכנסה.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

בקניית רכב, הוצאות רכב לעצמאי מוכרות ב-45%. עלות הרכב תופחת בשיעור של 15% פחת שנתי.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

לעניין מע"מ אין החזר על הרכישה, הוצאות רכב מוכרות 2/3 למע"מ. למס הכנסה מוכר 45% מכלל הוצאות הרכב, כאשר קניית הרכב עצמה מוגדרת כרכוש קבוע שמופחת על פני 15%.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

הוצאות אחזקת ורכישת רכב לשימוש בעבודה מוכר כהוצאה מוכרת לעצמאי לפחות בשיעור של 45% מההוצאות. הוצאות רכישת הרכב מוכרות דרך הכרה בהוצאות פחת שנתיות של 15% מעלות הרכישה. בגלל שיש מספר רב של אפשרויות למימון רכישת רכב ומשמעות לסוג הרכב שנקנה, מומלץ להתייעץ עם יועץ מס או רואה חשבון לפני רכישת רכב לצרכי העבודה.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

קניית הרכב מוכרת דרך הוצאות הפחת. כיוון שמדובר בהשקעה - מוכר 15% מעלות הרכב בכל שנה. יש לשים לב, שכל הוצאות הרכב, גם הביטוחים, אחזקה ולדלק, מוכרות בסופו של דבר רק ב 45% לצרכי מס.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

קניית הרכב ואחזקתו מוכרות כהוצאה מוכרת באופן חלקי. רשות המיסים הגדירה זאת כך: במקרה שהרכב הינו במשקל של עד 3.5 טון, הוצאות רכישת הרכב יפרסו בצורה של פחת של 15% לשנה. מיתוך הוצאות הפחת הסכום שיוכר בפועל הינו 45% מההוצאה. אין להכיר במע"מ של הרכישה. בנוגע להוצאות אחזקת הרכב, ניתן להכיר בהוצאות הרכב למס ב-45% מההוצאות ולמע"מ ניתן להכיר 66%.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

רכב קטן מתחת 3.5 טון מוכר 45% למס הכנסה וביטוח לאומי למשך כ 6 שנים. למע"מ קניית רכב לא נחשבת להוצאה מוכרת. הוצאות הדלק ואחזקה (תיקונים במוסך) מוכרים למע"מ 66% ולמס הכנסה וביטוח לאומי 45%.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

קניית רכב מוכרת כפחת ירידת ערך של 15% לשנה. לגבי הוצאות דלק, תיקונים, ביטוח וכו' יוכרו למס אך יתואמו הוצאות פרטיות של 55%.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

במקרה המדובר היות ומדובר ברכב פרטי בעל שימוש מעורב הן לעסק והן לשימוש אישי ניתן להכיר בהוצאות השוטפות של הרכב באופן חלקי כך ש-55% מההוצאות לא יוכרו בדוח השנתי ושליש מהמע"מ השוטף לא יוכר. בעניין רכישת הרכב, במקרה של רכב עד 3.5 טון פרטי לא ניתן לדרוש בכלל את המע"מ מקניית הרכב וכן ניתן להכיר ברכב כרכוש של העסק כאשר יופחת בשיעור של 15% כל שנה והסכום אשר יופחת יוכר בסופו של דבר בדוח השנתי לפי 45% לצורכי מס הכנסה.



הבחירה שלי: לא

רכישת רכב בשל עצמה אינה מהווה הוצאה, וכמו כן לא ניתן לקזז מע"מ בגינה, אך לעומת זאת, כאשר עוסק מורשה רוכש רכב, מס הכנסה מכיר ב-45% מההוצאות אחזקת הרכב  - כולל הפחת השנתי בשימוש לצרכי עבודה והן כשהוא משמש לצרכי פנאי. אך כאשר מדובר ברכב תפעולי משמע רכב המשמש לצרכי עבודה בלבד ולא לשום עניין אחר, מס הכנסה מכיר ב-100% מהוצאות הרכב, כולל הוצאות פחת שנתיות.



הבחירה שלי: לא

רכישת הרכב תוכר דרך הפחת ותירשם כרכוש קבוע. ההוצאות הנלוות (השוטפות): ביטוחים, טיפולים, דלק ירשמו כהוצאה ובעת הגשת הדוח השנתי יוכרו כ45% כהוצאה, אך קניית הרכב עצמה אינה מהווה הוצאת מוכרת.



הבחירה שלי: כן

קניית רכב היא הוצאה מוכרת למס הכנסה אך לא מוכרת במע"מ (כאשר הרכב מתחת ל3.5 טון). ההוצאות השוטפות מוכרות למס הכנסה וגם מוכרות לעניין מע"מ תשומות. לעניין מע"מ תשומות המע"מ מוכר באופן חלקי, תלוי כמה הוא משמש לעסק, בדרך כלל מדובר ב-2/3 מע"מ תשומות. לעניין מס הכנסה מתאמים ברווח והפסד השנתי בדרך כלל 55% ו-45% מוכר. כמובן הכל תלוי בעיסוק ובאופי השימוש, ישנם עיסוקים שמתאמים פחות למס הכנסה ומכירים באופן יחסי למע"מ תשומות.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

רכישת כלי רכב נחשבת כרכוש קבוע הניתן לקבל הוצאות פחת 15% - וכל ההוצאות הרכב מוכרות לצורכי מס 45%.



הבחירה שלי: לא

יש תקנות מע"מ שאוסרות ניכוי מע"מ תשומות על רכב עד 4 טון. יש החרגות כגון מורה נהיגה ונהג מונית וכו' אולם גנן לא הוזכר, כך שהתקנות לא מאפשרות לך לקבל החזר על קניית רכב כהוצאה מוכרת.



הבחירה שלי: כן

על רכב מעל 3.5 טון- הוצאות נלוות מוכרות באופן מלא.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

רכישת הרכב אינה הוצאה מלאה בשנת הרכישה. לוקחים 15% ממחיר הקנייה ומכירים בהוצאות הקנייה כהוצאה פרוסה על פני שנה בעסק. אין החזר מע"מ על רכב. הוצאות רכב כולל עלות קנייתו, דלק, תיקונים, ביטוחים וכו מוכרים רק 45% מההוצאה כיוון שההנחה היא שהרכב משמש בעיקר לצרכים פרטיים. לא ניתן להגדיר אחוז שימוש אחר גם במקצועות בהם זה היה יכול להיות הגיוני. הנושר נמצא שנים רבות בדיונים בין המחוקקים, בתי המשפט ורשות המילים. לצערנו ללא התקדמות.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

כן, קניית רכב שמשמש בייצור ההכנסה בעסק יוכר דרך כהוצאה מוכרת דרך הוצאת פחת. כמובן שגם הוצאת הפחת תוכר רק בחלקה לפי 45%, כפי שנהוג לעצמאי.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

לגבי קנית הרכב - כל עוד הרכב מתחת ל-3.5 טון, לא ניתן להכיר במע״מ עבור רכישתו. מוטב לציין כי ניתן להכיר בהוצאות השוטפות כגון דלק, ביטוחים, טיפולים בגובה 2/3 מע״מ. לעניין מס הכנסה, ניתן לרשום את הרכב בטופס הפחת ולהכיר ב-45% מסך ההוצאה השוטפת והפחת השנתי על הרכב.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

המע״מ על רכישת הרכב לא מוכר כלל, הוצאות (כולל פחת עלות הרכישה) יוכרו מידי שנה בשיעור של 45% והמע"מ עד 2/3.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

הרכב משמש אותך לנסיעות פרטיות ועסקיות, לכן ההוצאות מוכרות באופן חלקי. גם קניית הרכב נרשמת כרכוש קבוע ויש חישוב של פחת שנתי שחלקו מוכר כהוצאה.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

רכישות רכב קטן מ3.5 טון לא מוכרת למע"מ, וכל סכום הרכישה כולל מע"מ במידה שיש מוכר למס הכנסה לפי 15 אחוז פחות לשנה כפול 45% הוצאה מוכרת. לדוגמה - רכב אשר נקנה ב90,000₪ ההוצאה המוכרת שלו השנתית בגין קניית הרכב היא על פני 6 שנים 15% כל שנה - 90,000*15%*45%= 6,075₪ הוצאה מוכן למס. חשוב לציין שאם מכירים את קניית הרכב לעסק בעת מכירות, יחושב רווח הון ממחיר המכירה פחות העלות המופחת של הרכב לאותו זמן. בגין הוצאות ביטוח לרכב, הסכום שיוכר למס בלי קשר להכרת הרכב בעסק לפי 45% מההוצאה למס. בגין טיפולים ודלק לרכב, ההוצאה למס תוכר לפי 45% ממהוצאה, 2/3 יוכר למע"מ.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

הוצאה מוכרת חלקית בצורת פחת בשיעור 15 אחוז



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

עלות רכישת הרכב נפרסת על פני 7 שנים. כל שנה בהתאם לתקנות 15% לשנה. לצורכי מס מוכר 45%. דלק 2/3 מתוך מס תשומות ניתן לקיזוז. 45% מוכר לצורכי מס. ביטוחי רכב והוצאות אחרות מוכרות 45%.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

כן אבל לא מוכר 100% אלא רק 45%.



הבחירה שלי: כן, באופן חלקי בלבד

כן .הוצאות שוטפות של דלק הם 66 אחוז .חובה מקיף.רישוי הם הוצאות ללא קיזוז מעמ. פטורות ממעמ. טיפולים ותיקונים שוטפים גם 66 אחוז



הבחירה שלי: כן

למס הכנסה בלבד יש להכיר בעלות הרכב בצורת הפחתה על פני כמה שנים. הוצאות דלק והוצאות נלוות יש להכיר שני שליש מההוצאה.



קניית רכב - הוצאה מוכרת? סיכום התשובות

תשובה מספר משיבים משוקלל אחוז
כן, באופן חלקי בלבד 27.9 71.2
לא 6.1 15.6
כן 5.2 13.2
תשובה מספר משיבים אחוז
כן, באופן חלקי בלבד 26 78.8
לא 4 12.1
כן 3 9.1


המומחים עונים מהשטח - תשובות של ראיית חשבון

ביגוד כהוצאה מוכרת
האם ביגוד נחשב להוצאה מוכרת?
טופס הרשמה כעוסק מורשה או פטור
עוסק פטור או מורשה?
קנס שלא נחשב כהוצאה מוכרת
האם קנסות נחשבים כהוצאה מוכרת?
עסק המנהל חשבון בנק עסקי
האם כדאי לפתוח חשבון בנק עסקי?
קניית משקפיים לא תחשב כהוצאה מוכרת
האם משקפיים הם הוצאה מוכרת?
מילוי טפסים לבקשה להחשבת ארנונה כהוצאה מוכרת
האם ארנונה נחשבת כהוצאה מוכרת?
נתינת תרומה שתחשב כהוצאה מוכרת
האם תרומה היא הוצאה מוכרת לשכיר?
משיכת כסף מחשבון מט"ח
האם כדאי לפתוח חשבון מט"ח?
זוג שפותח חשבון בנק משותף
האם כדאי לפתוח חשבון בנק משותף?
טופס הגשת דו"ח שנתי
האם אפשר להגיש דו"ח שנתי לבד?
שמירת טופס 106 במגירה
כמה זמן צריך לשמור טופס 106?
נערה בגיל צעיר מושכת כסף מחשבון עוסק פטור
מאיזה גיל אפשר לפתוח עוסק פטור?
תלוש שכר
כמה זמן צריך לשמור תלושי שכר?
טופס 101
האם צריך למלא טופס 101 כל שנה?
טופס תיאום מס
מאיזה סכום צריך לעשות תיאום מס?
עוסק פטור שמעסיק עובדים
האם עוסק פטור יכול להעסיק עובדים?
המתנה לסידורי חל"ת
האם חל"ת נחשב לוותק?
שכיר שרוצה להיות עוסק פטור
האם שכיר יכול להיות עוסק פטור?
עוסק פטור שמפריש לפנסיה
האם עוסק פטור חייב להפריש לפנסיה?
עוסק פטור באתר ביטוח לאומי
האם עוסק פטור משלם ביטוח לאומי?
שכיר שהוא גם עצמאי בתור לדמי אבטלה
האם שכיר שהוא גם עצמאי זכאי לדמי אבטלה?
עוסק פטור בפגישה עם רואה חשבון
האם עוסק פטור צריך רואה חשבון?
בקשה להחזר מס הכנסה
תוך כמה זמן מקבלים החזר מס הכנסה?
הורה ונער בפגישה לפתיחת חשבון בנק
מאיזה גיל אפשר לפתוח חשבון בנק?
טופס הגשת הצהרת הון
עד מתי אפשר להגיש הצהרת הון?
אבטלה
האם דמי אבטלה חייבים במס?
טופס מילוי דמי אבטלה לבעל שליטה
האם יש דמי אבטלה לבעל שליטה?
פנסיה חייבת במס
האם פנסיה חייבת במס?
תשלום פנסיה בתלוש משכורת
האם מעסיק חייב לשלם פנסיה?
בקשה לתיאום מס
תיאום מס רטרואקטיבי - האם אפשר לעשות?
עבודה בזמן חופשת לידה
האם חופשת לידה נחשבת לוותק בעבודה?
רכבי ליסינג הנחשבים כהוצאה מוכרת
רכב ליסינג נחשב הוצאה מוכרת?
טופס זכאות לדמי אבטלה לעצמאי
האם עצמאי זכאי לדמי אבטלה?
חברה בישיבה עם רואה חשבון
האם כל חברה חייבת במינוי רואה חשבון?
פינת קפה וכיבוד במשרד
האם כיבוד נחשב להוצאה מוכרת?
טופס 161 להגשה
מתי מקבלים טופס 161?
שימוש בטלפון נייד בעסק
האם רכישת טלפון נייד נחשבת הוצאה מוכרת?
עוסק פטור מוציא קבלה
עוסק פטור מוציא חשבונית או קבלה?
מס הכנסה
מאיזה גיל משלמים מס הכנסה?
דמי אבטלה
האם פנסיונר זכאי לדמי אבטלה?
חישוב מס על פיצויים
האם משלמים מס על פיצויים?
הנהלת חשבונות
הנהלת חשבונות כפולה או חד צידית?
מדד ביטקוין
האם צריך לשלם מס על ביטקוין?
פתיחת עוסק מורשה
האם עוסק מורשה צריך רואה חשבון?
תביעת דמי אבטלה אונליין
האם אפשר לקבל דמי אבטלה רטרואקטיבית?
עוסק פטור ברשות המיסים
האם עוסק פטור משלם מס הכנסה?
אישור ניהול ספרים
האם עוסק פטור צריך אישור ניהול ספרים?
כתיבת דו"ח תקבולים ותשלומים
איך מחשבים מקדמות מס הכנסה?
תיאום מס
האם פנסיונר צריך תיאום מס?
מחשבון השיפוצים של מידרג
הגדלת מקדמות מס הכנסה - האם כדאי?
הפקדה לקרן פנסיה
מתי מעסיק מתחיל לשלם פנסיה?
אישה מובטלת בודקת האם היא צריכה לשלם ביטוח לאומי
האם מובטל משלם ביטוח לאומי?
רכב ליסינג פרטי
מה עדיף לעצמאי לקנות רכב או ליסינג?
טיפול שורש
טיפול שיניים הוא הוצאה מוכרת?
חברה בעמ
מתי כדאי לעבור מעוסק מורשה לחברה בע"מ?
ארוחות לעובדים הוצאה מוכרת?
האם ארוחות לעובדים נחשבות הוצאה מוכרת?

המידע המוצג כאן על "קניית רכב - הוצאה מוכרת?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק