מוקד מידרג: 1-700-707-233

בוצ'ר או לאמי?

29 נגרים למטבחים מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!

אי עם משטח לאמי במטבח

צוות מידרג שאל כך: בוצ'ר או לאמי? אנחנו משפצים את המטבח ומעוניינים לבנות אי למטבח עם משטח עץ, ומתלבטים בין משטח בוצ'ר למשטח לאמי. חשוב לנו שהמשטח יהיה עמיד וחזק, המחיר הוא לא שיקול. מה עדיף, בוצ'ר או לאמי?



הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לנגרי מטבחים עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.

הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 29 נגרי המטבחים משקל זהה.


אז נראה שלשאלה 'בוצ'ר או לאמי?' אין תשובה חד משמעית. האפשרויות מגוונות: 37.3% בחרו בזה לא משנה, עניין של טעם , 35.1% בחרו בלאמי, 27.5% בחרו בבוצ'ר, כנראה שבמקרה הזה יש הרבה תשובות נכונות, אז שווה לכם לקרוא את תשובות נגרי המטבחים המפורטות למטה, אולי שם תמצאו את התשובה המדויקת למקרה שלכם.




בוצ'ר או לאמי? המומחים עונים:


הבחירה שלי: לאמי

צריך לציין שלאמי זה חומר הרבה יותר טוב והרבה יותר חזק מבוצ'ר. עם זאת, הלאמי מאוד מאוד יקר אך התוצאה הסופית הרבה יותר יפה, אפשר לראות ממש את הגזע של העץ. חשוב לציין שבחומרים מהסוג הזה צריך לעשות פוליטורה בשתי הצדדים, גם בחלק התחתון שלא רואים, כדי למנוע אפשרות שהחומר יתעקם.



הבחירה שלי: זה לא משנה, עניין של טעם

גם בוצ'ר וגם לאמי חזקים. תלוי בעיצוב שרוצים לקבל.



הבחירה שלי: לאמי

זה עניין של טעם, וודאי. בוצ'ר מורכב מהרבה חתיכות קטנות של עץ מלא ואילו לאמי עשוי מקורות ארוכות של עץ ולכן יש לו פחות נקודות חיבור/הדבקה. מבחינת עמידות עדיף לאמי.



הבחירה שלי: בוצ'ר

בוצ'ר עדיף מלאמי. לא לשכוח לכה דו צדדית, חשוב מאוד.



הבחירה שלי: בוצ'ר

בוצ'ר יותר עמיד לספיגת מים לאורך השנים.



הבחירה שלי: בוצ'ר

משטח בוצ'ר מאיכות טובה עדיף, אבל יש חומר עדיף עוד יותר שנקרא וריו. בו יש שילוב של עץ ולוח ליבנה פנימי והעמידות שלו ויציבות שלו הוא הרבה יותר גבוהה



הבחירה שלי: לאמי

לאמי מורכב מפסים רחבים של עץ וארוכים לכל אורך הפלטה. הוא בעל הרבה פחות חיבורים והנראות הרבה יותר מרשימה. הבוצ'ר לעומת זאת מורכב מהרבה חתיכות קטנות של עץ, כלומר הרבה יותר חיבורים ומראה של חתיכות קטנות של עצים. אני אישית ממליץ ללקוחותיי לבחור לאמי אלון מבוקע בעל עובי של 4 ס"מ.



הבחירה שלי: לאמי

אני מעדיף לאמי או וריו שהם לוחות עץ שמודבקות בשיטה חדשה שמביאה לנו תוצאה של עץ מלא בלי הדאגה שהוא ״יעבוד״ עם שינויי מזג האוויר. באקלים שלנו המעברים בין חום לקור משפיעים על העץ וגורמים לו להתכווץ ולהתרחב, מה שאומר שפתאום נראה קימור של המשטח או התנתקות בין הלוחות. כמובן שכל חומר שתבחרו הוא מצוין, רק צריך שהנדר יתייחס למגבלות החומר וידאג לחיזוקים או החיבורים הנכונים כדי למנוע עיוות של העץ.



הבחירה שלי: בוצ'ר

משטח בוצ'ר עדיף כי הוא יותר עמיד לאורך השנים.



הבחירה שלי: בוצ'ר

לאמי תלת שכבתי והכי טוב. העץ בחיבורים לא מתפוצצים והוא הכי עמיד.



הבחירה שלי: לאמי

על אף שמדובר באותו סוג עץ לצורך השוואה זו (למשל עץ אלון), לדעתי עדיף לאמי מכיוון שבמבחן הזמן יש פחות סיכוי לעץ להיפתח ולהיווצרות סדקים בעיקר בחיבורים של הקורות. הבוצ'ר מורכב מקוביות מלבניות קטנות יותר המחוברות בשיטת ה-finger joint, מה שמעניק לו מראה ייחודי ויפה (יותר "מקושקש") אך גם סיכוי גדול יותר לסדקים ופתחים בחיבורים שלו. עם זאת, מי שהתחבר יותר למראה של הבוצ'ר ושילובו במטבח, כן כדאי לו לקחת אותו, רק צריך לדאוג לתחזוקה נאותה ולא להזניח. בנוסף, בדר"כ בוצ'ר קצת יותר זול מלאמי.



הבחירה שלי: לאמי

לאמי ובוצ'ר זאת שיטת חיבור - בוצ'ר מורכב מהרכבה חתיכות של עץ ולאמי זה פסים ארוכים. לכן, מבחינת יופי עדיף לאמי. זה מראה יותר של עץ מאשר אוסף שאריות.



הבחירה שלי: לאמי

פלטת לאמי יפה יותר וחזקה יותר.



הבחירה שלי: לאמי

לאמי עדיף כי מעבר ליופי הוא מורכב מפחות חתיכות. יש חומר בשם ואריו שהוא איכותי ועמיד יותר מלאמי ובוצ'ר, הוא תלת שכבתי ועשוי מסנדויץ' עם שכבות עץ מלא 4 מ"מ משני הצדדים.



הבחירה שלי: זה לא משנה, עניין של טעם

זה עניין של טעם, ההבדל בינהם זה שבוצ׳ר מורכב כפאזל ולאמי זו טקסטורה מתמשכת של העץ. שני החומרים עשויים מעץ גושני ולכן מבחינת טיב החומר שניהם זהים. החיסרון בלאמי זה שהוא עלול להתעקם במשך הזמן, יש פתרון אחר שיכול להיות מעולה למי שאוהב יותר לאמי זה משטח הנקרא וריו, הוא עמיד מאוד וישר.



הבחירה שלי: זה לא משנה, עניין של טעם

זה רק עניין של מראה.



הבחירה שלי: זה לא משנה, עניין של טעם

עניין של מראה עיצובי היות ושני החומרים שונים בצורה ובטקסטורה של העץ.



בוצ'ר או לאמי? סיכום התשובות

תשובה מספר משיבים משוקלל אחוז
זה לא משנה, עניין של טעם 11.2 37.4
לאמי 10.5 35.1
בוצ'ר 8.2 27.5
תשובה מספר משיבים אחוז
זה לא משנה, עניין של טעם 11 37.9
לאמי 10 34.5
בוצ'ר 8 27.6


המידע המוצג כאן על "בוצ'ר או לאמי?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק