מוקד מידרג: 1-700-707-233

מחסום זרוע חשמלי

מחסום זרוע חשמלי הוא מסוג השערים שאנחנו נתקלים בהם כמעט בכל מקום - בכניסה לחנייה בעבודה, בבניין דירות של אחותנו או בכניסה לחנייה בקניון. ואם תהיתם, זה לא ממש מקרי. מחסום זרוע חשמלי מותאם למספר פתיחות רבות ומועטות כאחד, נפתח במהירות וגם פשוט להתקנה (ואפילו מגיע עם מנוע מובנה). איזה סוגי מחסומי זרוע חשמליים קיימים ואיך מתקינים מחסום זרוע חשמלי? לא נחסום בפניכם את המידע, כי כל התשובות בטיפ הבא מחייך


מחסום זרוע חשמלי

בניגוד לשער חשמלי שסוגר את מפתח הכניסה בצורה הרמטית ומונע כניסה של רכבים ואנשים כאחד, מחסום זרוע חשמלי מיועד למניעת כניסה של כלי רכב בלבד. זאת אומרת, שאם אתם גרים בבניין משותף עם מחסום זרוע חשמלי והזמנתם חברים לארוחת ערב, המחסום לא יהווה מחסום בפניהם להיכנס מצידי השער כהולכי רגל. אם תרצו, מחסום זרוע חשמלי הוא קצת כמו מסר למבקרים שהחנייה אומנם שמורה רק למורשים, אבל הכניסה למקום לא מוגבלת (כמובן בהנחה שיש לכם את קוד הכניסה לבניין מחייך).

עוד סיבה שמחסום זרוע חשמלי נפוץ כל כך כשער חשמלי לבניין או באיזורי תעשייה, קשורה לכך שהוא מותאם למחזורי עבודה אינטנסיביים (מספר פתיחות וסגירות מרובות). בנוסף, מחסום זרוע גם נפתח ונסגר במהירות, לעומת  שערים חשמליים כמו שערי כנף או שערים נגררים.

מחסום חשמלי נפוץ נוסף הוא מחסום חניה אישי, שמתאים במקרים בהם רוצים לשמור חניה אחת בלבד בתוך מגרש או בניין. 

 

 מחסום זרוע חשמלי

מחסום זרוע חשמלי – איך זה עובד?

בואו נערוך היכרות קצרה עם המחסום עצמו: מחסום זרוע חשמלי מורכב מבסיס שהוא למעשה מעין תיבה מלבנית שכוללת בתוכה לוח פיקוד ומנוע מובנה שעובד באמצעות גלגלי שיניים. לוח הפיקוד נותן הוראה למנוע, שבתורו מרים זרוע אלומיניום בעזרת קפיצים שמסייעים למנוע. הזרוע מתרוממת עם כניסת רכב למתחם, ויורדת בחזרה אל עמוד נגדי עם תופסן לזרוע.

שימו לב אל תוותרו על עינית אלקטרונית! נהוג ומומלץ להתקין אביזרי בטיחות נלווים למחסום זרוע חשמלי, כמו נורת אזהרה להולכי רגל, וחשוב מכך - עיניים אלקטרוניות. עיניים אלקטרוניות הן חיישנים שמונעים סגירה אוטומטית של המחסום במקרה שהמעבר אינו פנוי. חלק מהמתקינים יכללו את העיניות כחלק מהמחסום, ובחלק מהמקרים תאלצו להוסיף תשלום נוסף עבור רכישת העיניות. בכל אופן, מומלץ לא להתפשר בנושא הזה מאחר שעיניות הן חלק בלתי נפרד מהמחסום, ויכולות להיות מצילות חיים – לא פחות.

 

 מחסום זרוע חשמלי מעוגל

סוגים של מחסומי זרוע חשמליים

מחסום זרוע חשמלי מתחלק לכמה סוגים, בהתאם לתנאי השטח ואופי השימוש בו:

 

מחסום זרוע סטנדרטי

המחסום הנפוץ ביותר. מגיע עם זרוע אלומניום בצורת מתומן שנפתחת בזווית 90 מעלות. זרוע של מחסום זה קלה יחסית, ולכן מותאמת לסגירת פתחים קטנים- בינוניים.

 

 מחסום זרוע חשמלי סטנדרטי

 

מחסום זרוע מתקפל

מחסום עם זרוע שמתקפלת לחצי בזמן ההרמה באמצעות מפרק ייעודי, ובזמן ההורדה חוזרת ומתחברת לחלק אחד. מחסום זרוע מתקפל מותאם למקומות עם מגבלת גובה, כמו חניונים תת- קרקעיים, בהם לזרוע לא מתאפשר לעלות באופן מלא.

 

 מחסום זרוע חשמלי מתקפל

 

מחסום זרוע מעוגל

פועל בדומה למחסום זרוע סטנדרטי, אלא שכאן הזרוע שלו עשויה ממתכת עגולה וחלולה. מדובר במחסום מאסיבי וחזק במיוחד, שמיועד לסגירת פתחים רחבים יחסית.

 

 מחסום זרוע חשמלי מעוגל

 

מחסום זרוע וילון

מחסום זרוע פשוט עם חיבור למוטות דמויות גדר או וילון (ומכאן גם שמו מחייך). תוספת הוילון הופכת את המחסום הזה לבולט לעין, בהשוואה למחסומים אחרים, לכן מותאם להתקנה למקומות בהם יש חשיבות להבחנה במחסום, בשל צרכי התרעה או בטיחות גבוהים, כמו למשל במפגשי רכבת.  

 

 מחסום זרוע חשמלי וילון

התקנת מחסום זרוע חשמלי

התקנת מחסום זרוע חשמלי היא תהליך פשוט יחסית, אותו יבצע מסגר שמתמחה בעבודות חשמל, או טכנאי שערים חשמליים. בהתקנת מחסום זרוע חשמלי יש לקחת בחשבון את כמות הדיירים, עומס העבודה ואורך המפתח בכדי להתאים את סוג מחסום הזרוע המתאים ביותר:

מחסום זרוע חשמלי קיבוע בסיס המחסום: הטכנאי יחפור בור להתקנת בסיס המחסום בהתאם לתנאי השטח, ולאחר מכן יקבע את בסיס המחסום באמצעות יציקת בטון. התקדמות העבודה תלויה לא מעט בסוג הבטון בו משתמשים. לרוב, יש לחכות כיממה לייבוש הבטון, ובמקרים אחרים ניתן לבקש מהטכנאי שישתמש בסוג בטון שמתייבש מהר, מה שיאפשר להשלים את התקנת המחסום עוד באותו יום. רק קחו בחשבון, ששימוש בבטון זה יקפיץ את מחיר העבודה בכמה מאות שקלים.

מחסום זרוע חשמלי חיבור להזנה חשמלית: לאחר שהבטון התייבש, טכנאי השערים החשמליים יחבר את המחסום למערכת החשמל. בהמשך, הוא ירכיב את העיניים האלקטרוניות על גביי המחסום והעמוד התומך לזרוע, ולבסוף יחבר את הזרוע על גביי המחסום.

מחסום זרוע חשמלי בדיקת תקינות המחסום: הטכנאי יבדוק שהמחסום נפתח ונסגר כמו שצריך, ויוודא את תקינות חשייני הבטיחות. אחר כך, תוכלו כבר להשוויץ במחסום הזרוע הדנדש שלכם.


אפשרויות פתיחה למחסום זרוע חשמלי

פתיחת מחסום זרוע חשמלי כבר מזמן לא מסתכמת רק בשלט, והיום יש לא מעט אופציות שישכללו את הכניסה שלכם:

אחדמערכת סלולרית: בקר עם סים שמאפשר לדיירים/לעובדים לפתוח את המחסום באמצעות שיחת טלפון או אפליקציה חינמית.

מספר שתיים מצלמות: מצלמות IP שמאפשרות כניסה לרכבים מורשים באמצעות סריקה של לוחית הרישוי. וכן, פה לא תצטרכו לא שלט ואפילו לא טלפון.  

שלוש קורא כרטיסים: מותאם לחניוני עבודה עם מנויים קבועים. בתרחיש הזה, על מחסום החנייה מותקן חיישן שנפתח באמצעות הצמדת כרטיס מגנטי.

שימו לב אם חשקה נפשכם באחת מהאופציות, בדרך כלל תאלצו להתקשר באופן עצמאי עם חברה שמתמחה במערכות אוטומטיות לפתיחת שערים חשמליים. לעיתים, וכשמדובר במערכות נפוצות יותר כמו המערכת הסלולרית, תוכלו לרכוש את המערכת דרך טכנאי שערים חשמליים, שגם יתקין עבורכם את הממשק.

 

 פתיחת מחסום זרוע באמצעות קורא כרטיסים

תקלות נפוצות במחסום זרוע חשמלי

זה לא כל כך נעים לראות מחסום סגור, הבעיה היא שלאורך זמן לא נוכל להתחמק מתקלות במנוע שנגרמות מבלאי או מפגיעות חיצוניות. כשמדובר בתקלות פשוטות כמו קצר בלוח הפיקוד, תשלמו דמי ביקור של כ-250 ש"ח עבור תיקון המחסום. במקרים בהם יש צורך בהחלפת חלק במחסום, המחיר שתשלמו עבור תיקון מחסום יהיה של עלות ביקור + החלק המוחלף.  

מחסום זרוע חשמלי תקלה בזרוע המחסום: לצערנו, למרות שזרוע המחסום חזקה למדי, היא לא חסינה לנזקי מזג האוויר או לפגיעות רכבים (לא עלינו!). כשיש תקלה בזרוע המחסום, ברוב המקרים יש להחליף את זרוע המחסום קומפלט.

מחסום זרוע חשמלי תקלה במנוע: תקלות מנוע גורמות לתקיעות של המחסום במקרה הטוב, ובמקרה הרע להשבתה שלו. החדשות הטובות הן שבהתקנה של מחסום זרוע חדש ואיכותי, אתם צפויים לקבל גם מנוע חדש, שצפוי להחזיק כ-10-15 שנים עד שהתקלות יתחילו לצוץ. מרבית התקלות במנוע נגרמות מבלאי טבעי, ובמקרה הזה בדרך כלל ניתן לתקן את המנוע במקום, ללא צורך בהחלפתו.

מחסום זרוע חשמלי תקלה בלוח פיקוד: לוח הפיקוד משמש "כמוח" של המחסום ואחראי על הנעת המחסום ומהירות הפתיחה שלו. לרוב, תקלה בלוח הפיקוד של המחסום נובעת מקצר בלוח, שהוא תיקון פשוט למדי שעלותו היא כדמי ביקור. במקרה של תקלה רצינית יותר, לא תוכלו להתחמק מהחלפת לוח הפיקוד בשלמותו.


מחירים של מחסום זרוע חשמלי

טווח המחירים של מחסום זרוע חשמלי נע בין 4,000-6,000 ש"ח ומושפע מסוג המחסום, אורכו וכן אביזרים נלווים שתבחרו להתקין:

נקודה מחיר מחסום זרוע חשמלי סטדנרנטי נע בין 4,000-5,000 ש"ח + התקנה.

נקודה מחיר מחסום זרוע חשמלי מתקפל עולה כ-5,000 ש"ח + התקנה.

נקודה מחיר מחסום זרוע חשמלי מעוגל נע בין 4,500-5,000 ש"ח + התקנה.

נקודה מחיר מחסום זרוע חשמלי וילון נע בין 4,500-6,000 ש"ח + התקנה.

 

כוכבית המחיר כולל מוט אלומיניום מתומן/מעוגל עד 6 מטרים, עמוד נגדי לקיבוע המוט, עיניים אלקטרוניות וזוג שלטים.

 

 מחסום זרוע חשמלי מעוגל

טכנאי שערים חשמליים מומלצים

בשעה טובה החלטתם להכניס אורח חדש לבניין, ולא אנחנו לא מתכוונים לשכן החדש מקומה 5, אלא למחסום זרוע חשמלי. עכשיו, נשאר רק להתקין את המחסום זרוע חשמלי ולצאת לדרך! רק לפני כן, כדאי לוודא שבחרתם טכנאי עם ניסיון והמלצות, כדי להבטיח שתיכנסו לבית בזרועות פתוחות. כאן תוכלו למצוא רשימה של טכנאים מומלצים להתקנת מחסום זרוע חשמלי, לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. ואל תשכחו להיכנס לבית ברגל ימין מחייך


;

שאלות נפוצות לדף זה

מה המחיר של מחסום זרוע חשמלי?

מחיר מחסום זרוע חשמלי נע בממוצע בין 4,000-6,000 ש"ח, כתלות בסוג המחסום, אורך המחסום ותוספות למחסום שתתקינו:

  • מחסום זרוע חשמלי פשוט עולה כ-3,500-5,000 ש"ח.
  • מחסום זרוע חשמלי מתקפל עולה כ-5,000 ש"ח.
  • מחסום זרוע חשמלי מעוגל עולה כ-4,500-5,000 ש"ח.
  • מחסום זרוע חשמלי וילון עולה כ-4,500-6,000 ש"ח.

המחיר כולל התקנה של המחסום, כן את האביזרים הנלווים למחסום (מוט אלומיניום, עמודי נגדי, עיניים אלקטרוניות וזוג שלטים)

מחסום זרוע חשמלי יד 2 - מומלץ?

בואו נדבר תכל'ס, רכישה של מנוע זרוע חשמלי יד שניה לא מומלץ כאשר אתם מחפשים מוצר אמין, שיחזיק לאורך שנים. התקנת מחסום זרוע חשמלי יד שניה תגדיל את הסיכוי שתיפלו על מחסום שיתקע, יסגר לאט ובגדול יהפוך את הכניסה לבית לחוויה פחות נעימה. קנייה של מחסום זרוע חשמלי חדש תבטיח לכם אחריות של שנה עד שלוש שנים, ומנוע שיאריך שנים.

 

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק