בגדול, אם מדובר בזן הרגיל של תפוח אדמה (כמו הזנים הנפוצים בארץ: דזירה או ניקולה למשל), אז העונה המומלצת לשתילה היא בסוף החורף או בתחילת האביב - איפשהו בין פברואר למרץ.
כשניגשים לשתול תפוחי אדמה, חשוב לשים לב לשני דברים קריטיים:
שהאדמה לחה, אבל לא רטובה מדי ולא בוצית
שהטמפרטורות מתונות - לא קר מדי אבל גם לא חמסין (15-20 מעלות)
למי שתוהה – לא שותלים זרעונים, אלא ממש תפוחי אדמה שהתחילו להנביט. כן, אלה עם ה"עיניים" שצצות במזווה
אם עשיתם הכל כמו שצריך, תוך שלושה עד ארבעה חודשים מהשתילה תתחילו לקצור - ויכול להיות שתקבלו קציר נדיב הרבה יותר ממה שציפיתם לו