מוקד מידרג: 1-700-707-233

התקנת מערכות אינטרקום

אינטרקום הוא אמנם מערכת תקשורת פשוטה למדי, אך זה לא הפריע לו להפוך למכשיר פופולארי ביותר. בבית הפרטי, בבניין או במשרד – האינטרקום מאפשר לנו לזהות מי נמצא בחוץ ולהחליט האם אנחנו רוצים שהוא ייכנס או לא. אז איך פועלת מערכת האינטרקום, אילו סוגים קיימים וכמה זה עולה? הנה המדריך שיפתח לכם את הדלת לכל מה שצריך לדעת לפני שמתקינים אינטרקוםמחייך


מערכות אינטרקום

מערכת אינטרקום ניתן למצוא היום כמעט בכל בניין ציבורי, וגם אינטרקום לבניין או לבית פרטי הוא כבר לא מחזה נדיר. הטכנולוגיה של מערכת האינטרקום התקדמה עם השנים והיום, מעבר למערכת הפשוטה עם הלחצן, ניתן למצוא אינטרקום עם טלויזיה, אינטרקום שמחובר לטלפון בבית ואפילו אינטרקום עם אפליקציה! הנה כל מה שצריך לדעת על מערכות אינטרקום.


מערכת אינטרקום – סוגי חיבור

ראשית, חשוב לדעת שאת מערכת האינטרקום ניתן לחבר בכל מיני סוגי חיבורים – אינטרקום לעמדה ייעודית, לטלפון בבית, לטלפון הסלולרי או להתקין אינטרקום בין חדרים. כדאי לבחון היטב את כל סוגי החיבורים המוצגים כאן ולהחליט איזה מהם יענה הכי טוב על הצורך שלכם.

אינטרקום לאפרכסת

אינטרקום - אפרכסת (או שפופרת) הוא למעשה המערכת הפשוטה ביותר, שכוללת פאנל חיצוני עם כפתור התקשרות, המחובר לעמדה פנימית ייעודית בבית ובה שפופרת שדרכה ניתן לשמוע ולדבר (וכמובן לפתוח את הדלת במקרה הצורך). מדובר במערכת שמע בלבד שנועדה לענות על הצורך הבסיסי ביותר לזיהוי.

 אינטרקום אפרכסת

בצורה הבסיסית ביותר, האינטרקום מקשר בין פתח חיצוני לבין פנים הבית באמצעות פאנל ושפופרת אחת, אך כמובן שניתן להוסיף שפופרות בתוך הבית או פאנל לפתח חיצוני נוסף, לפי הצורך.

אינטרקום למסך

בצורה משוכללת יותר, הפאנל החיצוני של האינטרקום מכיל בתוכו מצלמה שמתחברת לפאנל מסך שנמצא בתוך הבית ודרכו ניתן לראות, לדבר עם האדם שבחוץ ולפתוח לו את הדלת.

 

 אינטרקום מצלמה

אינטרקום לקו טלפון

אפשרות נוספת ויותר מתקדמת היא חיבור של מערכת האינטרקום לקו הטלפון בבית. המשמעות היא שבמקום לחבר את האינטרקום לשפופרת, מחברים אותו למתאם טלפוני שמתקשר עם קו הטלפון בבית, כך שברגע שמישהו לוחץ על הפאנל מבחוץ, הצלצול נשמע בטלפון הביתי.

האפשרות הזו חוסכת את הצורך לקום לשפופרת האינטרקום הייעודית ומאפשרת לקבל את השיחה מהאינטרקום לכל טלפון בבית. בנוסף, ניתן לחבר מתאם טלפוני ליותר מקו טלפון אחד.

 

אינטרקום למרכזיה (IP)

 

אינטרקום IP הוא חלק אינטגרלי ממרכזית IP. למעשה מדובר במוצר "סגור" שמחובר ל'ענן' של המרכזיה ומאפשר שימוש באינטרקום דרך כל מרכיב אחר במרכזיה.

אינטרקום אלחוטי (אינטרקום המחובר לרשת האינטרנט)

אינטרקום אלחוטי הוא המוצר החדש ביותר בתחום מערכות האינטרקום. האינטרקום האלחוטי מחובר למעשה לרשת האלחוטית של הבית, שמאפשרת למערכת להעביר נתונים באמצעות ה-Wifi .

השימוש ב – Wifi חוסך את הצורך בחיווט, ודורש למעשה רק מקור חשמל עבור הפאנל החיצוני של האינטרקום. החיסרון המרכזי שלו הוא שרשת ה – Wifi מוגבלת בטווח שלה, ולכן – אם השער רחוק מעט מהבית, ייתכנו שיבושים והקליטה לא תהיה טובה.

פתרון אפשרי למי שרוצה להתקין אינטרקום המחובר לאינטרנט אך חושש מבעיות בקליטה, היא לחבר כבל רשת לתוך הראוטר. אמנם הפתרון הזה מצריך חיווט ולכן פוגם באפשרות האלחוטית, אך הוא מונע בעיות קליטה ומאפשר חיבור תקין לאינטרנט ותפקוד תקין של מערכת האינטרקום.

הפיצ'ר המגניב באמת באינטרקום המחובר לרשת האינטרנט הוא האפליקציה לסמארטפון – ברגע שמתקבלת קריאה באינטרקום, היא מגיעה למסך בבית וגם לפלאפון הפרטי שלכם, כך שתוכלו לראות את האדם שנמצא מחוץ לבית, לשוחח איתו ואף לפתוח לו את הדלת. האפליקציה הזו טובה בעיקר להורים שהילדים שלהם לבד בבית בכך שהיא מאפשרת להם לפקח על כל מי שנמצא בקרבת הבית ומבקש להיכנס אליו.


סוגי מערכות אינטרקום

מעבר לחיבורים השונים, למערכת האינטרקום יכולות להיות כמה תצוגות המכילות אפשרויות שונות:

תצוגת טלפון

אינטרקום טלפון הוא למעשה התצוגה הפשוטה ביותר של אינטרקום והוא כולל את הפאנל, הנמצא מחוץ לבית, ועמדה ייעודית פנימית. הפאנל החיצוני הוא למעשה מיקרופון המשדר אל תוך שפופרת ייעודית הנמצאת בתוך הבית. זוהי מערכת שמע בסיסית.

אינטרקום קודן

תוספת של קודן לפאנל האינטרקום הוא למעשה לוח מקשים המאפשר כניסה באמצעות הקשה של קוד פרטי, כך שמי שיודע את הקוד יוכל להיכנס באופן עצמאי. כאן תוכלו לקרוא עוד על התקנת קודן לדלת.

 אינטרקום קודן

טביעת אצבע, תג קרבה או צ'יפ

שכלול נוסף לקודן הוא התקנה של פאנל המאפשר את פתיחת הדלת באמצעות טביעת אצבע, תג שמקרבים אליו או צ'יפ מיוחד.

בעל מקצוע מסביר על קודן לדלת וצ'יפ קרבה

אינטרקום טלויזיה (מצלמה)

באינטרקום טלוויזיה (או וידיאו, או מצלמה – איך שתקראו לזה מחייך) מותקנת בפאנל החיצוני מצלמה שמשדרת למסך שנמצא בתוך הבית. המסך שנמצא בתוך הבית כולל בד"כ כפתור שדרכו ניתן לפתוח את הדלת ישירות מהמסך (חלק קטן מהמסכים משולבים עם שפופרת).

מתקין מסביר על מערכות האינטרקום השונות


התקנת מערכת אינטרקום

התקנה של מערכת אינטרקום כוללת מספר שלבים:

אם תרצו להוסיף כבל רשת לתוך הראוטר כדי ליצור חיבור של האינטרקום לאינטרנט – הדבר ידרוש חיווט נוסף.

  • התקנה של פאנל חיצוני – התקנת הפאנל כוללת בעצם הרכבה של מנעול המחובר לפאנל חיצוני, ופועל על פי פקודותיו. המנעול יכול להיות מנעול חשמלי, המקבל מתח מהפאנל ברגע שמתקבלת פקודה לפתיחת הדלת; או לחילופין מנעול אלקטרו-מגנטי שבו קיים זרם תמידי, המפסיק עם פקודה מהפאנל לפתיחת הדלת.

  • חיווט של הפאנל החיצוני לארון תקשורת – לאחר מכן, מחברים את הפאנל החיצוני לארון התקשורת. החיבור נעשה ע"י העברת כבל דרך צנרת לארון התקשורת שנמצא בתוך הבית. (בבתים חדשים, החשמלאי בד"כ מתקין מראש צנרת עם חוט משיכה, אך כאשר לא קיימת צנרת יש להתקין אחת חדשה).

  • חיווט מארון התקשורת לנקודה בבית – בשלב הבא, מתבצע חיבור של הכבלים אל הנקודה הייעודית לאינטרקום בבית – שפופרת או מסך טלויזיה.

אפשרות אחרת היא להתקין מתאם לקו טלפון בארון התקשורת, התקנה החוסכת חיווט אל נקודה ייעודית בבית. במקרה כזה, האינטרקום יתחבר ישירות לקו הטלפון בבית ויפעל דרכו.


שיטות של חאפרים

 

  • חיווט לא מקצועי – רובן המכריע של תקלות באינטרקום נגרמות מחיווט שנעשה בידיים לא מקצועיות. תקלות החיווט יכולות לגרום כמה בעיות: ראשית, חיבורים שלא מותקנים כמו שצריך במקומות חיצוניים יינזקו לאחר זמן קצר מקורוזיה. גם כבלים וגידים מאיכות ירודה יכולים בקלות להינזק, להיקרע או להישבר. בנוסף, חיווט לא נכון עלול לגרום רעשים באינטרקום. מכל הסיבות האלו חשוב שתבדקו את מיומנותו של בעל המקצוע ותשכרו את שירותיו של זה שמשתמש בחומרים איכותיים.

  • חברות אינטרקום לא מוכרות – עם קצת גאוות יחידה אפשר לומר שהרבה מהחברות הישראליות המייצרות מערכות אינטרקום עושות עבודה מצוינת מחייך. החברות המוכרות והמומלצות הן תדאור ופאל-ווינטק, אבל יש עוד הרבה חברות טובות ומוכרות שכדאי להתייעץ לגביהן עם מתקין אינטרקום אמין.

  • בכל אופן, לא מומלץ לרכוש מערכות אינטרקום שאין להם בארץ יבואן מורשה או תמיכה מסודרת. בפרט, כדאי להתרחק מרכישה של מוצרים סינים זולים, שמתקלקלים לרוב לאחר זמן קצר.

    בהתקנה של מערכת אינטרקום מסודרת מגיעה לכם אחריות של שנה לפחות, כאשר חלק מהחברות מעניקות 3 שנות אחריות.

     


מחירי מערכות אינטרקום

טווח המחירים של מערכות האינטרקום השונות הוא מגוון מאוד, הן בהתאם לסוג המערכת והן בסוג החברה אותה תבחרו. בנוסף, מורכבות העבודה עשויה גם היא להעלות את המחיר מאוד, כך שחיווט פשוט לא ידמה להתקנה מורכבת יותר.

עם זאת, אספנו כאן עבורכם טווח מחירים סטנדרטי של התקנת מערכות אינטרקום שונות (המחירים כוללים התקנה):

 

טבלה:

מחירי מערכות אינטרקום

 

מערכת אינטרקום טווח מחירים
התקנת אינטרקום שפופרת

(פאנל חיצוני בעל לחצן ושפופרת פנימית)

 

1,000 – 2,500 ש"ח
התקנת אינטרקום קודן

(פאנל חיצוני בעל מקודד ושפופרת פנימית)

 

1,500 – 2,200 ש"ח
תוספת קודן

למערכת אינטרקום קיימת

 

500 – 700 ש"ח
פאנל טביעת אצבע או תג קרבה 1,300 – 1,500 ש"ח
התקנת אינטרקום מצלמה

ומסך פנימי

 

2,500 – 3,500 ש"ח
התקנת אינטרקום לקו טלפון

(מחיר התקנת מתאם טלפוני משתנה

 

בהתאם למספר הקווים המחוברים)

 

1,200 – 2,000 ש"ח
הוספת מתאם טלפוני

למערכת אינטרקום קיימת

 

500 – 1,000 ש"ח
התקנת אינטרקום אפליקציה 2,500 – 5,000 ש"ח

 

כאן תוכלו לקרוא עוד על מחיר התקנת אינטרקום בבית פרטי, ועל מחיר אינטרקום לבניין


מתקיני אינטרקום מומלצים

כעת, לאחר שהבנו את מערכות האינטרקום השונות, הגיע הזמן לקרוא למתקין מערכות אינטרקום מקצועי. כאן באתר מידרג אספנו עבורכם המלצות של לקוחות קודמים על מתקיני אינטרקום מומלצים. לאחר כל התקנה של אינטרקום, נציג ממידרג מתקשר ללקוח, מקבל ממנו חוות דעת וציונים אודות השירות ומעדכן את הדירוג באתר, כך ש רשימת המתקינים המומלצים מתעדכנת כל הזמן.


;

שאלות נפוצות לדף זה

מהם הסוגים השונים של מערכות אינטרקום?

למערכות אינטרקום קיימות תצוגות שונות:

אינטרקום טלפון – מערכת זו כוללת פאנל חיצוני ועמדה ייעודית פנימית. הפאנל הנמצא מחוץ לבית כולל מיקרופון המשדר אל תוך שפופרת הנמצאת בתוך הבית.

אינטרקום קודן – תוספת של קודן (לוח מקשים) לפאנל האינטרקום מאפשרת כניסה עצמאית באמצעות קוד הנקבע ע"י בעלי הבית.

טביעת אצבע, תג קרבה או צ'יפ – אפשרות נוספת היא התקנה של מערכת המאפשרת את פתיחת הדלת באמצעות טביעת אצבע, או תג שמקרבים אליו צ'יפ מיוחד.

אינטרקום מצלמה – מערכת הכוללת מצלמה המורכבת בפאנל החיצוני, המשדרת למסך שנמצא בתוך הבית.

חיבור אינטרקום - מהן האפשרויות?

את מערכת האינטרקום ניתן גם לחבר בסוגי חיבור שונים:

אינטרקום לאפרכסת – הוא המערכת הפשוטה ביותר. הפאנל החיצוני מתחבר לאפרכסת ייעודית ומאפשר שמע ומנגנון פתיחת הדלת בלבד.

אינטרקום למסך – הוא בעל חיבור גם בין מצלמה חיצונית למסך פנימי כך שהוא מאפשר, בנוסף לשמע, גם זיהוי של האדם שבחוץ.

אינטרקום לקו טלפון – אפשרות אחרת היא חיבור של האינטרקום לקו הטלפון הביתי, כך שכאשר מישהו מחייג מבחוץ, הצלצול נשמע בטלפון הביתי. ניתן גם לחבר את האינטרקום ליותר מקו טלפון אחד.

אינטרקום IP – אינטרקום IP הוא חלק אינטגרלי ממרכזית IP. זהו מוצר סגור שמחובר ל'ענן' של המרכזיה ומאפשר שימוש באינטרקום דרך המרכיבים במרכזיה.

אינטרקום אלחוטי – מחובר לרשת האלחוטית של הבית, חוסך את הצורך בחיווט ומאפשר העברת נתונים באמצעות ה-WIFI. החיסרון במערכת זו הוא שהיא מוגבלת בטווח הרשת שלה ולכן הקליטה בה משובשת במרחקים גדולים מדי. פיתרון אפשרי להגדלת הטווח הוא חיבור של כבל רשת לתוך הראוטר – פתרון הדורש חיווט אך מונע בעיות קליטה.
פיצ'ר מגניב הקיים באינטרקום המשתמש ברשת האינטרנט הוא האפליקציה לסמארטפון – אפליקציה המאפשרת את קבלת השיחה מהאינטרקום ישירות למכשיר הסלולרי שלכם.

מה כוללת התקנת אינטרקום?

1. התקנה של פאנל חיצוני – חיבור של מנעול לדלת המחובר לפאנל החיצוני של האינטרקום ומקבל ממנו פקודות.

2. חיווט של הפאנל החיצוני לארון התקשורת – חיבור הפאנל החיצוני נעשה ע"י העברת כבל דרך צנרת אל ארון התקשורת הנמצא בתוך הבית.

3. חיווט מארון התקשורת לנקודה ייעודית בבית – חיבור הכבלים לנקודה הייעודית לאינטרקום בבית – שפופרת או מסך טלוויזיה - משלים למעשה את התקנת מערכת האינטרקום. במקרים בהם מתקינים מתאם לקו הטלפון הביתי אין צורך בחיווט זה.

כמה עולה להתקין אינטרקום?

:: אינטרקום שפופרת – 1,000 – 2,500 ₪, כולל התקנה
:: אינטרקום קודן – 1,500 – 2,200 ₪, כולל התקנה
:: אינטרקום טלויזיה (עם מצלמה) – 2,500 – 3,500 ₪, כולל התקנה
:: אינטרקום אפליקציה – 2,500 – 5,000 ₪, כולל התקנה

מוזמנים לקרוא כאן עוד על מחיר התקנת אינטרקום.

איך אוכל למצוא מתקין אינטרקום מומלץ באיזור שלי?

כאן, באתר מידרג, אספנו עבורכם רשימה של בעלי מקצוע מומלצים להתקנת מערכות אינטרקום, שהתקבלה על סמך חוות דעת של לקוחות קודמים. לאחר כל התקנת אינטרקום, נציג ממידרג מתקשר ללקוח, מקבל ממנו חוות דעת אודות השירות ומעדכן את הדירוג באתר, כך שהרשימה נשארת מעודכנת כל הזמן.

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק