לחם קל הוא לחם שמוגדר לפי כמות הקלוריות הנמוכה שלו ביחס ללחם דומה.
לחם מלא מוגדר לא לפי קלוריות, אלא לפי חומר הגלם שלו: קמח שנטחן מגרעין מלא של חיטה או דגן אחר.
לחם קל מכיל יותר מים וסיבים. ככה הוא אוורירי וגדול בנפח, אבל קל במשקל ופחות משביע. חשוב לזכור שאם בסופו של דבר תאכלו יותר פרוסות כדי להרגיש שובע, לא בטוח שתצרכו פחות קלוריות מלחם רגיל.
בלחם מלא נשמרים יותר סיבים וערכים תזונתיים לעומת קמח לבן. כדי שלחם ייחשב ללחם מלא, הוא צריך להכיל אחוז מסוים של קמח מלא. לרוב לחם מלא קנוי יהיה מורכב מתערובת של קמחים נוספים.
חשוב לדעת: לחם מלא לא בהכרח יהיה דל יותר בקלוריות לעומת לחם רגיל.
