9 דיאטניות מומלצות ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: מה יותר בריא - חמאה או שמן? בכל בוקר אני מכין לילדיי חביתה לבית הספר, לפעמים אני מטגן בחמאה ולפעמים בשמן קנולה. לאחרונה תהיתי לעצמי מה יותר בריא מביניהם. מניסיונך, מה יותר בריא - חמאה או שמן? אשמח שתפרט.
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לדיאטניות עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 9 הדיאטניות משקל זהה.
גם אנחנו הופתענו! 100% מהדיאטניות בחרו בשמן. ועוד היה אפשר לחשוב שיש כאן לחץ חברתי, אבל אנחנו מבטיחים שכל אחת מהדיאטניות ענתה עצמאית לשאלה 'מה יותר בריא - חמאה או שמן? ' בלי לדעת מה ענו עמיתותיה למקצוע.
מה יותר בריא - חמאה או שמן? המומחיות עונות:
בחמאה יש שומן רווי וכולסטרול ולכן עדיף שמן צמחי שמורכב מחומצות שומן בריאות יותר (בלתי רווי). שמן זית עדיף על קנולה
כמובן ששמן צמחי בכבישה קרה שאינו מזוכך הוא השמן המומלץ ביותר. כמובן שיש סוגים רבים של שמנים כאלה ועל כל אחד אשמח להרחיב כתלות בסוג חומצות השומן שמרכיבות אותו, אבל השאלה כאן היתה בהשוואה לחמאה, אז חמאה אינה בריאה ואינה מומלצת מכיוון שמכילה כמות רבה של חומצות שומן רוויות שמעלות את הסיכון לטרשת עורקים, למחלות לב וכלי דם.
התשובה תמיד קצת מורכבת :), שמן יש כל מיני ויש הבדל אם זה שמן זית כתית טהור מתחת ל8% חומציות לבין שמן מזוקק ומהונדס כמו קנולה/סויה/חמניות. זה שמן שאין בו ערכים תזונתיים ויש בו חומרים רעילים (שאריות של התהליך התעשייתי). שמנים אלה אינם מומלצים למאכל. בין שמן זית לבין חמאה אם זה למאכל על פרוסה או בסלט עדיף שמן זית. בחמאה יש מוצקי קקאו ושומן רווי. לרמת הטיגון עדין יש עדיפות לשמן זית. נקודת עשן של שמן זית היא 191 מעלות. נק העשן לחמאה היא בין 121-149 מעלות. נק עשן זו הנקודה בה השמן נשבר/נשרף והופך פחות בריא עם נזקים.
חביתה עוברת טיגון קצר לכן מומלץ להשתמש בשמן זית בכבישה קרה חמיצות 0.5%. שמן קנולה (שהוא שמן מזוכך) עדיף על חמאה (שמכילה שומן רווי).
למרות המיתוסים שרווחים לאחרונה, הרוב המכריע של המחקרים עדיין מראה ששומן רווי הינו שומן מזיק כשנאכל בכמות גדולה. על כן, בהחלט אפשרי למרוח מדי פעם מעט חמאה על הלחם, אבל לא מומלץ להשתמש בחמאה לבישול או טיגון, והכי טוב להשתמש בשמן.
בשמן יש פחות שומן רווי.
שמן קנולה עדיף על פני חמאה בגלל הרכב חומצות השומן שבו. בכל מאכל שומני יש הרכב שונה של חומצות שומן. נעדיף שומנים שעיקר חומצות השומן בהן הן חומצות שומן חד בלתי רוויות. חמאה מכילה ברובה חומצות שומן רוויות ומעט חומצות שומן חד בלתי רוויות. שמן קנולה, לעומת זאת, מכיל בעיקרו חומצות שומן חד בלתי רוויות. בכל מקרה, הכל תלוי באיך נראית התזונה היומיומית שלה. אם היא מגוונת ועשירה בירקות, דגנים מלאים, חלבונים, פירות ושומנים מן הצומח (חד בלתי רווים), טיגון בחמאה מדי פעם לא יעשה נזק. שיהיה בתאבון.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
שמן | 9 | 100 |
חמאה | 0 | 0 |
אין הבדל | 0 | 0 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
שמן | 9 | 100 |
חמאה | 0 | 0 |
אין הבדל | 0 | 0 |
המידע המוצג כאן על "מה יותר בריא - חמאה או שמן? " אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.