מוקד מידרג: 1-700-707-233

במה יש ויטמין c?

ירקות ופירות

ויטמין c (שמכונה גם חומצה אסקורבית) מעורב בהמון תהליכים בגוף, כולל בספיגת הברזל, במוליכות העצבים, ביצירת קולגן, ובתפקודים של בלוטות ואיברים פנימיים. מחסור בויטמין c יכול לפגוע בחניכיים, במערכת החיסון, בהרכב הדם ולגרום לעייפות ולדימום. למזלנו - קל מאוד למצוא מאכלים שעשירים בויטמין c, והנה רק חלק מהם:

פלפל ירקות: פלפל, ברוקולי, כרוב סגול, כרוב ניצנים, עגבניה (כן, אנחנו יודעים שטכנית פלפל ועגבניה זה פרי ולא ירק).
עלה עלים ירוקים: קייל, תרד, פטרוזילה.
תות פירות: גויאבה, קיווי, תפוז, תות, אננס, אשכולית.

שימו לב - ויטמין c נהרס בבישול, ובחשיפה לאוויר ומים. לכן חשוב לאכול אותו טרי ככל האפשר עגבנייה

לסיכום, כדאי לכם לשלב יותר פירות וירקות בתפריט היומי. תפוז אם אתם ממש לא אוהבים, כדאי להתייעץ עם דיאטנית על תוספים, ובאופן כללי כדאי לפנות לדיאטנית לפני כל שינוי בתזונה, כי מינונים לא נכונים של ויטמין c עלולים לפגוע במערכת העיכול ובעור.


שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק