8 דיאטניות מומלצות ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: איזה שמן טוב לטיגון? טיגון רגיל, לא בשמן עמוק. מחפשים פתרון שיהיה כמה שפחות מזיק בריאותית
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לדיאטניות עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 8 הדיאטניות משקל זהה.
גם אנחנו הופתענו! 100% מהדיאטניות בחרו בשמן זית . ועוד היה אפשר לחשוב שיש כאן לחץ חברתי, אבל אנחנו מבטיחים שכל אחת מהדיאטניות ענתה עצמאית לשאלה 'איזה שמן טוב לטיגון? ' בלי לדעת מה ענו עמיתותיה למקצוע.
איזה שמן טוב לטיגון? המומחיות עונות:
שמן זית הוא השמן עם הרכב חומצות שומן הטוב ביותר והוא עמיד בחום. צריך לשים לב שהוא מתאים לטיגון קצר בלבד. טיגון ממושך אינו מומלץ כלל כיוון שחשיפה ממושכת לחום מחמצנת את חומצות השומן והופכת אותן למזיקות.
שמן זית הוא השמן הכי בריא! כמה טיפים לקניית שמן זית טוב: ✅ כבישה קרה ✅ כתית טהור ✅ דרגת חמיצות כמה שיותר נמוכה. טיגון באופן כללי היא שיטת הכנת המזון הכי פחות בריאה מכיוון שבתהליך הטיגון נוצרים בשמן רדיקלים חופשיים שגורמים למחלות, לדלקות ולהזדקנות תאים מוקדמת. אפשר לטגן בשמן זית טיגון קל ומהיר (כמו חביתה למשל). יש להיזהר בטיגון ממושך מכיוון שטמפרטורת העישון של שמן זית היא נמוכה יחסית, כשהשמן מעלה עשן הוא מיועד לפח ולא מומלץ להשתמש בו יותר.
עדיף להשתמש בשמן זית בכבישה קרה. בסופו של דבר, זה הכי איכותי ובריא עבורינו, גם בטיגון רגיל.
שמן זית מסוג כתית מעולה מומלץ יותר לתיבול אבל גם לבישול וטיגון. בעבר הפיקו שמן זית לעיתים רחוקות ואם הוא לא נשמר טוב הוא היה מתחיל להתחמצן ובטיגון היה לו ריח לא טוב, ולכן נהוג לחשוב ששמן קנולה טוב יותר לטיגון. לשמן קנולה ולשמן זית יש נקודת עשן דומה, ושניהם בטוחים לטיגון. מבחינת ההרכב לשמן זית יש תכונות מנצחות. לעיתים נעדיף בכל זאת שמן קנולה כי טעמו ניטרלי יותר ומחירו נמוך יותר בהשוואה לשמן זית.
באופן כללי, מומלץ לצרוך שמן זית כתית מעולה לבישול, אפייה ולטיגון רגיל (בטמפרטורות לא גבוהות). חשוב לוודא שהשמן אינו עובר חימום יתר משום שלשמן זית יש נקודת עישון נמוכה ביחס לשאר השמנים, כך שיש לו נטייה גבוהה להישרף. זהו השמן היחיד שבתהליך הייצור שלו מופק בכבישה קרה כך שבתהליך הייצור שלו הוא אינו עובר זיכוך, תהליך אותו עוברים לרוב שאר סוגי השמנים לצורך הפקתם.
מומלץ לקנות בחנויות הבית שפריצר מיוחד ששמים בתוכו שמן איכותי, לא את אלה שקונים בסופר שמכילים הרבה חומרים מסוכנים.
טיגון רגיל (לא עמוק) עדיף להשתמש ב־שמן זית או שמן קנולה, שנחשבים יציבים יחסית בחום ועשירים בשומן בלתי רווי. גם שמן אבוקדו הוא אפשרות טובה. לעומת זאת, מרגרינה וחמאה עשירים בשומן רווי ופחות מומלצים לשימוש יומיומי. שמן חמניות או סויה פחות יציבים בחום ולכן עדיפים פחות. בשורה התחתונה – שמן זית או קנולה הם הבחירה הבריאה יותר לטיגון.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
שמן זית | 7.7 | 100 |
שמן קנולה | 0 | 0 |
מרגרינה | 0 | 0 |
חמאה | 0 | 0 |
שמן חמניות | 0 | 0 |
שמן אבוקדו | 0 | 0 |
שמן סויה | 0 | 0 |
אין הבדל בין הסוגים | 0 | 0 |
אחר | 0 | 0 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
שמן זית | 8 | 100 |
שמן קנולה | 0 | 0 |
מרגרינה | 0 | 0 |
חמאה | 0 | 0 |
שמן חמניות | 0 | 0 |
שמן אבוקדו | 0 | 0 |
שמן סויה | 0 | 0 |
אין הבדל בין הסוגים | 0 | 0 |
אחר | 0 | 0 |
המידע המוצג כאן על "איזה שמן טוב לטיגון? " אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.