מוקד מידרג: 1-700-707-233

באיזה אוכל יש הכי הרבה ברזל?

8 דיאטניות מומלצות ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!

סוגי אוכל עם ברזל

צוות מידרג שאל כך: באיזה אוכל יש הכי הרבה ברזל? חשוב לי לשמור על תזונה מאוזנת ולצרוך הרבה ברזל. אין לי בעית ספיגה או תוצאות בדיקות בעייתיות. מניסיונך, איזה סוגי מזון הכי מומלץ לי לצרוך בכמות גבוהה?



הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לדיאטניות עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.

הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 8 הדיאטניות משקל זהה.


הופה נראה שיש לנו פה חילוקי דעות מקצועיים! בעוד שלאף תשובה אין רוב מובהק, ואף אחת בכלל לא בחרה בביצים, נראה שהדיאטניות מתחלקות בגדול לשתי קבוצות - אלה שענו קטניות ואלה שענו דגים. הבחירה נתונה בידכם.


רוצים להתייעץ עם דיאטנית מוסמכת לקבלת טיפים נוספים? כאן  פירטנו לכם בדיוק מה חשוב לבדוק לפני שבוחרים דיאטנית. בהצלחה!




באיזה אוכל יש הכי הרבה ברזל? המומחיות עונות:


הבחירה שלי: דגים

אם אין חוסר ברזל (בבדיקות הדם) אין צורך לצרוך בשר אדום בכמות גבוהה ומספיק רק פעם פעמיים בחודש. לעומת זאת, צריכת דגים 2-3 פעמים בשבוע תעזור לשמר ערכי ברזל תקינים בדם, ותתרום בנוסף גם חומצות שומן מסוג אומגה 3 וחלבון איכותי



הבחירה שלי: עלים ירוקים

עלים ירוקים הם מקור מצוין לברזל. לצורך ההשוואה, בחצי כוס קטניות מבושלות יש 1-2.5 מ'ג ברזל, ובפרוסת בשר צלוי יש 1.1 מ'ג, וב-50 גרם בשר טחון יש 1.2 מ'ג. בכף טחינה משומשים מלא יש 2.5 מ'ג, ב30 גרם שבבי סויה יש 2.3 מ'ג. וכוס פטרוזיליה קצוצה יש 3.7 מ'ג! בתאבון.



הבחירה שלי: קטניות

מאכלים עשירים בברזל מהחי כוללים בשר בקר, בשר הודו, ביצים ודגים. מהצומח המזונות העשירים בברזל הם קטניות, ירקות ירוקים, סלק, שיבולת שועל, קינואה ואגוזים. בחרתי לסמן את הקטניות משום שכהכללה רבים מאתנו לא מצליחים לשלב מספיק קטניות בתזונה וכדאי לשים עליהן יותר דגש לאור התועלות הרבות שהן כוללות.



הבחירה שלי: עלים ירוקים

בעלים ירוקים ובקטניות יש הרבה ברזל. ההבדל מול בשר אדום (שגם בו יש בו ברזל) הוא שהאוכל מהצומח מזין, לא משאיר חומציות בגוף, רעלים, הורמונים והעיכול שלו קל יותר. בנוסף, השובע מעלים ירוקים נעים יותר ופחות מכביד. ניתן לצרוך ירקות ירוקים בשייק בכמות גדולה, ואפשר להוסיף כוסברה ופטרוזילה קצוצים לכל תבשיל או מאכל.



הבחירה שלי: בשר אדום

ברזל מהחי נספג בגוף בצורה הטובה ביותר ומצוי בעיקר בבקר ובהודו אדום. בקר מומלץ לצרוך בתדירות של פעם בשבוע עד 10 ימים, ולא יותר. ברזל מהצומח ניתן לצרוך על בסיס יומיומי, כדי לשפר את ספיגת הברזל מהמזונות הצמחיים, למשל מקטניות או מטחינה גולמית. רצוי לאכול באותה ארוחה פרי או ירק טרי שעשיר בויטמין סי (תפוז, תותים, קיווי, גמבה, עגבנייה).



הבחירה שלי: קטניות

קטניות עשירות בברזל ובעלות ערך תזונתי גבוהה באופן כללי. זו הסיבה שאותן כדאי לצרוך בכמות גבוהה. הבעיה עם הקטניות שיש שם פיטטים - חומרים שמעכבים את ספיגת הברזל הצמחי. ולכן כדאי באותה ארוחה לאכול מזונות נוספים שמעודדים את ספיגתו- בקר ( גם מכיל הרבה ברזל שנספג טוב וגם נמצא שמגביר ספיגת ברזל צמחי שנמצא בקטנית למשל), ירקות (מכילים ויטמין C שמזרז את ספיגת הברזל). בנוסף, גם בביצים ובהודו יש כמות יפה של ברזל שנספג היטב. לסיכום- לשלב את כל המזונות כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר



הבחירה שלי: קטניות

קטניות מכילות חלבון וברזל בכמות גבוהה, וספיגת הברזל מהן טובה. בנוסף, מאחר שהן מזון מהצומח, מומלץ וניתן לצרוך אותן בכמות גדולה.



הבחירה שלי: בשר אדום

בבשר אדום, הודו אדום וכבד יש את כמות הברזל הגבוהה ביותר. בנוסף, ברזל שנצרך דרך בשר אדום זמין יותר לגוף בהשוואה לברזל מהצומח.



באיזה אוכל יש הכי הרבה ברזל? סיכום התשובות

תשובה מספר משיבים משוקלל אחוז
קטניות 2.3 29.6
עלים ירוקים 2.2 28.2
דגים 2.1 26.6
בשר אדום 1.2 15.6
עוף 0 0
ביצים 0 0
תשובה מספר משיבים אחוז
קטניות 3 37.5
בשר אדום 2 25.0
עלים ירוקים 2 25.0
דגים 1 12.5
עוף 0 0
ביצים 0 0


המידע המוצג כאן על "באיזה אוכל יש הכי הרבה ברזל?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק