מוקד מידרג: 1-700-707-233

מרקיזה למרפסת - מחיר

מחפשים לדעת מה מחיר מרקיזה למרפסת? אתם בדיוק במקום הנכון. מחיר המרקיזה לא פשוט לחישוב, ולכן צריך להגיע להצעת המחיר כשאתם יודעים איך מחשבים את המחיר, מה מייקר את עלות ההתקנה ועל מה אפשר לוותר כשמתקינים מרקיזה למרפסת. אם בא לכם לדלג ולהגיע לסוף - מחכות לכם שם הצעות מחיר אמיתיות, כדי שתוכלו להבין איך כל המידע הזה קשור לכיס שלכם. זה לא הולך להיות זול, אז תחזיקו חזק ובואו איתנו.  


מחיר מרקיזה למרפסת – איך מחשבים?

החישוב ההתחלתי של מחיר המרקיזה למרפסת, לפני כל התוספות אם ישנן, הוא לפי מטר היקפי.

מה זה מטר היקפי? מודדים את רוחב השטח בקיר התומך עליו תותקן המרקיזה למרפסת, ומחברים (לא מכפילים!) אותו עם פעמיים העומק של המרקיזה למרפסת, כלומר עומק השטח אותו המרקיזה תכסה. לדוגמה, אם רוחב המרקיזה (החלק שעל הקיר התומך) הוא 3 מטר, ועומק המרקיזה הוא 1.5 מטר אז החישוב הוא כזה: 1.5 + 1.5 + 3, כלומר, אורך הבד הנדרש במקרה שלכם הוא 6 מטר היקפי.

אם אתם מחפשים התקנת מרקיזה מאוד בסיסית, כל שנותר לכם הוא לדעת שמחיר התקנת המרקיזה למרפסת הוא 600 ₪ בממוצע לכל מטר היקפי אחד, וזה אומר שמחיר התקנת המרקיזה שחישבנו עבורה את המטר ההיקפי בפסקה הקודמת הוא 3600 ₪ (6 כפול 600). אבל חכו, יש עוד לא מעט תוספות מחיר אפשריות, כך שבדרך כלל החישוב הזה הוא לא המחיר הסופי.


מחיר מנגנון הפעלה במרקיזה למרפסת

יש שני מנגנוני הפעלה אפשריים לקיפול ופתיחה של המרקיזה למרפסת – ידני וחשמלי.

סוכך זרועותמנגנון הפעלה ידני – זה מנגנון ההפעלה שבא עם הסוכך – מוט מנואלה שמחברים אותו למקום ייעודי בסוכך ובתנועות סיבוביות הוא מקפל ופותח את הסוכך. מנגנון ההפעלה הזה לא מעלה את מחיר המרקיזה למרפסת.

סוכך זרועותמנגנון הפעלה חשמלי – מתקין המרקיזה למרפסת יוכל להרכיב לכם מנוע חשמלי על הסוכך, וכך בלחיצה על מתג או אפילו על שלט רחוק תוכלו לקפל ולפתוח את סוכך המרקיזה. התוספת הזו מעלה את המחיר בלא מעט כסף – מחיר התקנת המנוע החשמלי על המרקיזה למרפסת הוא כ-1200 ש"ח בממוצע, ומחיר חיבור המנוע לרשת החשמל הביתית הוא כ-450 ש"ח בממוצע, כך שכל התענוג הזה יעלה 1600-1800 ש"ח בנוסף למחיר ההתקנה הרגיל.

 סוכך מרקיזה אפור מעל חנות

 


מחיר סוגי הבד למרקיזה

הבד הנפוץ ביותר להתקנה על המרקיזה למרפסת הוא בד השמשונית (pvc). מדובר בבד שעשוי מחומר pvc (חומר שקיים בכל מקום – מודעות בד גדולות ואפילו השטיח המיוחד שבמטבח שלכם) ואטימותו היא הטובה ביותר לעומת יתר הבדים. מכיוון שהמרקיזה למרפסת מיועדת בעיקר לקירוי מגשם, אנחנו ממליצים להתקין עליה את הבד הזה. חוץ מזה - התקנתו לא כרוכה בתוספת מחיר, אז בכלל שווה.

אם ממש חשובה לכם האסתטיקה בטח תשמחו לדעת שיש גם את בד הדראלון שנחשב יפה יותר מהשמשונית. אנחנו חייבים לגלות שלא נהוג להתקין אותו על המרקיזה, כי בגשם שוטף ותדיר הוא עלול לאבד מאטימותו, מה שפחות מתאים למי שמחפש הגנה מגשם. חוץ מזה, יש לו שני חסרונות מובהקים: הוא דורש כל שלוש שנים בערך כי הוא מתבלה יחסית מהר, וגם, התקנתו מעלה את מחיר התקנת המרקיזה למרפסת בכ-20% בממוצע, לעומת מחיר ההתקנה עם בד השמשונית. מתי הוא כן יתאים? אם אתם בעיקר צריכים הצללה לקיץ. אחרת – עופו על השמשונית שלכם (ועל הדרך תחסכו כסף). 


מרקיזה למרפסת - תוספת מחיר בגלל תנאי שטח

לכל מרפסת יש את המבנה שלה, דרכי הגישה אליה, וההתאמות שצריך (או שלא צריך) לבצע לפני שמתקינים בה מרקיזה, מה שגורר שינויים במחיר. 

תוספת מחיר למרקיזה בשל דרכי גישה

נתחיל מהאופציה הזולה ליקרה, לא לפני שנאחל לכם שלא תיפלו לאופציה היקרה:

יתרונות של סוכך למרפסת | ויהכי זול – אם המרפסת שלכם נמצאת בקומת קרקע, כל עניין הגישה לא רלוונטי, אפשר לסחוב את כל חלקי המרקיזה למרפסת בכוח הזרוע. וגם – אם היא נמצאת בקומות שמעל, אבל יש לכם מעלית רחבה וגדולה שכל חלקי המרקיזה למרפסת נכנסים אליה – זכיתם! לא תצטרכו להוסיף שקל למרות הקומה הגבוהה.

יתרונות של סוכך למרפסת | ויבאמצע כזה – אם המרפסת שלכם בקומה 3 ומעלה, וחלקי הסוכך לא נכנסים במעלית הבניין, אבל כן יכולים לעבור במדרגות, תיאלצו להוסיף תוספת מחיר זניחה של 50 ש"ח לכל קומה מעל הקומה השלישית.

יתרונות של סוכך למרפסת | ויהכי יקר – אם המרפסת שעליה תתקינו את המרקיזה שלכם נמצאת בקומה 2 ומעלה ואין אפשרות להעביר את חלקי הסוכך דרך המעלית או דרך המדרגות, מתקין המרקיזה למרפסת יצטרך מנוף שיישא את כל החלקים מלמטה ישר למרפסת. תוספת המחיר מעבר למחיר הרגיל לפרויקט הזה היא 350 ש"ח בממוצע עד למרפסות בקומה 6. אחרי הקומה השישית המחיר כבר עולה, ובקומה 15 תוספת המחיר יכולה להגיע לאלפי שקלים, כי מדובר במנוף מיוחד.

 

תוספת מחיר של "חלק קבוע" למרקיזה 

חלק קבוע הוא קונסטרוקציה שמתקינים על הקיר, ועליה יושבת המרקיזה למרפסת. יש מרפסות שחייבות חלק קבוע בשביל להתקין בהן מרקיזה ויש כאלה שלא. למה זה? מרקיזה למרפסת צריכה קיר תומך בלי זוויות ובלי דברים שמפריעים מעל נקודת ההתקנה בגלל המבנה המיוחד שלה. אם אין לקיר התומך במרפסת שלכם את התנאים המתאימים להתקנה, מתקין הסוככים יתקין חלק קבוע כדי שעליו יהיה אפשר להתקין את המרקיזה למרפסת.

 חלק קבוע של סוכך מרקיזה

 

מבחינת המחיר, מחיר החלק הקבוע למרקיזה במרפסת יכול להיות ממש כמו מחיר של סוכך שלם. מתקין הסוככים יגיע אליכם ויוכל להעריך מה תהיה בדיוק העלות, וגם יוכל להמליץ אם בכלל שווה לכם לחשוב על סוכך אחר.

 

בנוסף לכל הפרמטרים שציינו פה - חשוב לנו להגיד שכל מרפסת ותנאי השטח שלה ויכול להיות שיהיו עלויות נוספות בגלל אילוצים אחרים. הרבה מתקיני סוככים מבקשים מהלקוח שיצלם את המרפסת לפני שהם נותנים הצעת מחיר להתקנת מרקיזה למרפסת בגלל מורכבות העניין. 

 


מרקיזה למרפסת – הצעות מחיר

אחרי שהבנו את מרכיבי המחיר של מרקיזה למרפסת, נביא לכם עכשיו דוגמות להצעות מחיר אמיתיות מהשטח כדי להשלים לכם את התמונה המלאה.

מרקיזה למרפסת – הצעת מחיר 1

גודל המרקיזה למרפסת

1.5 על 3 מטרים

מנגנון הפעלה

ידני

סוג בד

שמשונית (pvc)

קומה

5

מנוף

לא (סחיבת הציוד במדרגות)

חלק קבוע

לא

מחיר המרקיזה למרפסת כולל מע"מ – 3800 ש"ח

 

 

מרקיזה למרפסת – הצעת מחיר 2

גודל המרקיזה למרפסת

1.5 על 3 מטרים

מנגנון הפעלה

חשמלי

סוג בד

דראלון

קומה

5

מנוף

לא (סחיבת הציוד במדרגות)

חלק קבוע

לא

מחיר המרקיזה למרפסת כולל מע"מ – 6100 ש"ח

 

התקנת מרקיזה

 

 

מרקיזה למרפסת – הצעת מחיר 3

גודל המרקיזה למרפסת

1.4 על 4.20 מטרים

מנגנון הפעלה

ידני

סוג בד

שמשונית

קומה

4

מנוף

כן

חלק קבוע

כן (בשווי 5,075 ש"ח)

מחיר המרקיזה למרפסת כולל החלק הקבוע ולא כולל מע"מ – 9875 ש"ח

מתקיני סוככים מומלצים

בכל המאמר דיסקסנו עד כמה התקנת מרקיזה למרפסת זה עסק לא פשוט וגם לא זול. תמיד תוכלו להסתכן ולקחת מספר של מתקין סוככים מסתם מודעה שראיתם ברחוב, או שפשוט תוכלו ללכת על בטוח ולבחור מתקין סוככים מתוך רשימת מתקיני הסוככים המומלצים במידרג. למה כדאי? פשוט הדירוג ממש חשוב לנו, אבל ממש – אחרי כל התקנת מרקיזה למרפסת, אנחנו מתקשרים ללקוח לשאול איך היה, והדירוג מתעדכן אוטומטית במערכת.


;

שאלות נפוצות לדף זה

מרקיזה - מה זה?

מרקיזה זה סוכך מתקפל למרפסת, הוא יכול להיפתח ולהיסגר גם באופן חשמלי וגם באופן ידני. צורתו כחצי גליל, והוא מיועד בעיקר להגנה מפני גשם בחורף. כאן תוכלו למצוא מידע נוסף על מרקיזה למרפסת. 

כמה עולה מרקיזה למרפסת?

מחיר מרקיזה מחשבים לפי מטר היקפי. כך מחשבים מטר היקפי -  הרוחב של בסיס המרקיזה שלכם ועוד פעמיים העומק של המרקיזה למרפסת. מחיר המרקיזה למרפסת הוא 600 ש"ח למטר היקפי, וזה לפני מגוון תוספות המחיר שיכולות להיות - הכול תלוי במרפסת שלכם.

איך בוחרים מרקיזה?

מרקיזה בוחרים בעיקר בעזרת ייעוץ של מתקין הסוככים - משיחה איתו תדעו בדיוק איזה גודל מרקיזה אתם צריכים וכמה זה יעלה לכם. מבחינת צבע - עקרונית כל הצבעים למרקיזה אפשריים. רוצים לדעת עוד על מרקיזה למרפסת? לחצו כאן.



אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק