עוד
מוקד מידרג: 1-700-707-233

התקנת פרקט – מדריך

התקנת פרקט, נשמע לא מסובך, נכון? בסך הכל לחבר כמה קורות אחד לשני. התקנת פרקט אולי נשמעת פשוטה, אך כל שלב בהתקנה חייב להתבצע בדיוק מושלם, אחרת נמצא את עצמנו עם פרקט מנופח וגבשושי ורווחים בין הקורות. לכן, הכנו לכם את המדריך השלם להתקנת פרקטים. במדריך נסביר, כיצד נכין את החדר לפני התקנת הפרקט, מה כוללת עלות ההתקנה, מה ההבדל בין התקנת פרקט למינציה לפרקט עץ... וגם איך נבחר מתקין פרקטים מקצועי ונמנע מחאפרים להוציא מאיתנו כסף מיותר


הכנת החדר לפני התקנה של פרקט

לפני כל התקנה של פרקט חשוב לוודא שרצפת החדר נקיה וישרה. אחרת, יווצרו גבשושיות והבדלי גבהים בין אריחי הפרקט.

במידה והחדר אינו ישר, ניתן ליישרו באמצעות מדה מתפלסת. המונח המקצועי הזה, הוא בעצם סוג של חומר אבקתי, שבמגע עם מים הופך לנוזל. כשמפזרים את הנוזל בחדר, הוא מתפשט באופן אחיד על פני כל הרצפה, מתייבש מהר וכך, מיישר אותה.

פעולה נוספת, שכדאי לבצע לפני התקנת הפרקט, היא להשאיר את הפרקטים לנוח בחדר במשך יומיים. פעולה זאת, תאפשר לפרקטים להתאים את עצמם ללחות ולטמפרטורה בחדר, שעלולים להשפיע על נפח הפרקט.


אביזרי חובה להתקנת פרקטים

התקנה של פרקט, דורשת גם את שלושת האביזרים הבאים:

  • פאנלים – הפאנלים יוצרים את החיבור בין הסיומת של רצפת הפרקט לקיר. עלות ממוצעת של פאנלים, נעה בין 10 ל – 20 ש"ח למטר עבור פרקט למינציה ובין 20 ל- 25 שקלים למטר עבור פרקט עץ.

  • ספים – הספים הם למעשה קטע ההמשך של הפרקט, שמונח מתחת לדלת. טווח המחירים לספים נע בין 25 ש"ח למטר עבור פרקט למינציה ועד 35 ש"ח למטר עבור פרקט עץ.

  • ספוג בידוד – אתם ודאי זוכרים מסרטים את רעש החריקה המצמרר של דריכה על פרקט. הרעש אולי יכול להזהיר אותנו מפני פורצים וגנבים מחייך, אך רובנו נעדיף לא לשמוע כל צעד על רצפת הפרקט שלנו. בדיוק בשביל זה הומצא ספוג הבידוד. עלות ממוצעת עבור מטר רבוע 40 – 45 ש"ח. אין צורך בספוג בידוד, עבור פרקט מעץ מלא, שמותקן ישירות על גבי הרצפה.

במידה ותבחרו להזמין מתקין מקצועי עבור התקנת הפרקט, לא תצטרכו לשלם עבור אביזרים אלה. מכיוון, שעלות הציוד – הפאנלים, הספים וספוג הבידוד - נכללת במחיר ההתקנה. רק ליתר ביטחון, ודאו עם המתקין, שהאביזרים אכן כלולים במחיר ההתקנה. מתקין, שיגיד לכם אחרת, ככל הנראה מנסה להרוויח עוד כמה גרושים על גבכם.


התקנת פרקטים מקצועית

יש שיטות התקנה שונות עבור פרקט למינציה ועבור פרקט עץ מלא ולכל אחת מהשיטות, מחיר שונה גם כן. פרקט עץ יקר בהרבה מפרקט למינציה למינציה וכך גם תהייה עלות התקנתו.

הפרקט היחיד, שאותו ניתן להתקין בכל אחת מהשיטות הוא פרקט עץ שכבתי. בשום אופן, אין להתקין פרקט עץ מלא בשיטה של פרקט למינציה ולהיפך!

בהמשך, נסביר איזו שיטת התקנה מתאימה לכל סוג פרקט ומה נחשב מחיר סביר עבור כל אחת מהשיטות.

 

מה כוללת עלות ההתקנה

 

נדגיש כאן כי התקנה מקצועית – בין אם מדובר בהתקנת פרקט עץ ובין אם מדובר בהתקנת פרקט למינציה - מורכבת משלושה גורמים:

  • עלות ההובלה של הפרקט –במידה ורכשתם את הפרקט ממי, שמתקין לכם אותו.

  • עלות אביזרי ההתקנה הנלווים – הפאנלים, הספים וספוג הבידוד, שעליהם הרחבנו מקודם.

  • פינוי שאריות הפסולת –על המתקין לפנות את כל חתיכות הפרקט, שנותרו בסיום העבודה.

 

מה לא כלול בעלות ההתקנה?

 

נצטרך לשלם למתקין תוספת עבור יישור רצפת החדר וקיצור הדלתות. על מנת למנוע הפתעות בזמן ההתקנה, נמליץ לכם ליידע מראש את המתקין, במידה וצריך ליישר את הרצפה.

כמו כן, כמעט בכל התקנה ראשונית של פרקט, יש גם צורך בקיצור דלתות ולכן כדאי לבקש מהמתקין, שיפרט בהצעת המחיר גם את עלות זאת.


התקנת פרקט למינציה

שיטת ההתקנה של פרקט למינציה, היא הנחה צפה. זאת שיטת הרכבה יחסית פשוטה ולכן, אם אתם חובבי "עשה זאת בעצמך", תוכלו לבצעה בלי יותר מדי בעיות.

כמו, שהשם מרמז, פרקט הלמינציה מונח באופן צף מעל לרצפה קיימת, ללא שימוש בדבק או חומר אחר, שיקבע אותו למקום. הרעיון הוא, שכל לוח בפרקט מתחבר בקלות אל הלוח הבא, באמצעות הקלקה או הדבקה (תלוי בדגם של הפרקט). כשלבסוף, כל לוחות הפרקט ממלאים את רצפת החדר, ובכך, מונעים תזוזת הפרקט.

מחיר סביר להתקנת פרקט למינציה בידי איש מקצוע, נע בין 35 – 50 ₪ למטר רבוע.

בהמשך נדגים, שלב אחר שלב, כיצד תוכלו להתקין בעצמכם פרקט למינציה, שמתחבר באמצעות הקלקה.

 

התקנת פרקט למינציה ב-7 שלבים

 

  1. בחירת כיוון התקנת הפרקט – השלב הראשון, יהיה לבחור את הכיוון, שממנו נתחיל בהתקנה. עדיף להתחיל בקיר הרחב של החדר.

  2. פרישת ספוג – לאחר שבוחרים את כיוון ההתקנה הרצוי, יש להניח ספוג בידוד. את הספוג מניחים, יריעה אחר יריעה, בכיוון הנגדי להנחת הפרקט. כלומר, אם בחרנו להתקין את הפרקט לרוחב החדר, נניח את הספוג לאורך החדר.

  3. הנחת הפרקט – לאחר שפרשנו את ספוג הבידוד על כל רצפת החדר, נתחיל בהנחת הפרקט. בעת הנחת הפרקט, חשוב לשמור על מרחק של 8-10 מ"מ מהקיר. כי כמו, שהסברנו קודם, הפרקט עלול להתנפח, כתוצאה משינויי טמפרטורה..

  4. חיבור הפרקט – מרכיבים את הפרקט בשיטה של שורה רודפת שורה. כל לוח של פרקט נחבר אל הלוח הבא על ידי הרמה של צד הזכר ב- 45, והורדתו אל צד הנקבה בלוח השני. כשנשמע "קליק", סימן שהחיבור בוצע בהצלחה. כשנסיים שורה אחת, נתחיל שורה חדשה מאותו הכיוון.

  5. הדבקת פאנלים – לאחר שסיימנו להרכיב את כל הפרקט בחדר, נדביק את הפאנלים לקירות.

  6. הדבקת סף – מדביקים את הסף בכניסה לחדר.

  7. קיצור הדלת – במידת הצורך, יהיה עלינו לקצר את דלת החדר.


התקנת פרקט עץ (מלא)

התקנת פרקט מעץ מלא תהייה הרבה יותר מורכבת. מכיוון, שהיא מצריכה את קיבוע הפרקט אל הקרקע, בניגוד לפרקט הלמינציה, שמונח על הרצפה ישירות, ללא הדבקה.

2 השיטות העיקריות להרכבת פרקט עץ הן הדבקה ומסמור.כל אחת מהן, תתאים לסוג אחר של משטח, שעליו נרצה להתקין את הפרקט.

 

הדבקה

 

שיטת ההדבקה, תשמש אותנו להתקנה של פרקט עץ מעל למשטח של רצפה קיימת או משטח בטון.מכיוון, שהעץ עצמו הוא חומר מבודד, אין צורך בהנחה מקדימה של שכבת ספוג בידוד לפני הנחת הפרקט. יהיה ניתן להניח את קורות העץ ישירות על הרצפה לאחר, מריחה של דבק גמיש מיוחד, כמו הדבק האפוקסי, שמיועד לכך.

מחיר ממוצע עבור התקנת פרקט עץ באמצעות הדבקה, נע בין 60 ל- 90 ₪ למטר רבוע.

 

מסמור

 

המסמור, ישמש אותנו להתקנה של פרקט עץ על משטח עץ קיים. למעשה, משדכים את פרקט העץ ישירות למשטח על ידי סיכות או מסמרים, באמצעות כלי, שפועל על לחץ אויר.

שיטה זו היא היקרה מבין השלושה שהוצגו עד כה. מחיר ממוצע עבור התקנת פרקט עץ באמצעות מסמור, נע בין 100 ל- 120 ₪, למטר רבוע.


התקנת פרקט לא מקצועית – שיטות של חאפרים

אין אף תעודה, שמסמיכה מישהו כמתקין פרקטים ולכן, אל התחום הסתננו לא מעט חאפרים, שעבורם התקנה טובה, היא התקנה, שבה הם מצליחים לגרד מאיתנו כמה שיותר כסף.

על מנת, שלא ניפול בידי חאפרים אלה, נמנה כאן את 2 שיטות העבודה (בעיניים מחייך ) הנפוצות בעולם הפרקטים:

  1. שיטת "אה, שכחתי"

    בשיטה זו החאפר מושך אותנו עם מחיר שובר שוק עבור ההתקנה, רק כדי שנגלה, ביום ההתקנה, שהוא שכח להוסיף את מחיר ההובלה, מחיר הספים ומחיר הפאנלים.

    כמובן שהוא גם הוא שכח לציין שהמחיר לא כולל מע"מ. אך, בשלב זה, אנו כבר מוחזקים בידיו. כי לא נבטל עסקה לאחר, שהביא את הפרקטים עד אלינו וגם אם כן, הוא עדיין ייגבה מאיתנו את עלות ההובלה.

  2.  

    שיטת "זה אורגינל מאירופה"

     

    הרבה מהחברות האירופאיות, מייצרות את הפרקטים שלהן בסין ולכן מבחינת איכות לא יהיה הבדל בינן לבין חברות סיניות זולות אחרות. החאפר ינצל את העובדה שעל הפרקטים מוטבעת חתימה של הארץ האירופאית, וישווק אותם כדגם אירופאי איכותי, שעליו נשלם כפול.

    איך בכל זאת נבדיל בין פרקט אירופאי לבין פרקט שמתיימר להיות אירופאי? נבדוק בגב הפרקט, מה בדיוק מוטבע בחותמת. אם בחותמת רשום Made in Belgium, סימן שהפרקט באמת נוצר בבלגיה. פרקט, שעליו יהיה רשום: Belgian technology, הוא פרקט שנוצר למעשה בסין תחת טכנולוגיה בלגית.

    ניתן גם לערוך חיפוש קצר בגוגל של שם מותג הפרקט, על מנת לברר את ארץ הייצור שלו. אם אתם לא רוצים לקחת סיכונים, בחרו בפרקט, שקיבלתם עליו המלצות ממספר מקורות. פרקטים מוכרים ומומלצים שקיימים כיום בשוק הם קוויק סטפ (quick step) ובלטריו (Balterio) הבלגים וקרונו ((Krono ואגר הגרמנים.

 

התקנה לא מקצועית

 

כאן לא ממש מדובר בעבודה של חאפרים, אלא פשוט בעבודה לא מקצועית, שהתוצאה שלה, תותיר אותנו עם פרקט מנופח ולא מלוטש. למרות, שהתקנת פרקט נשמעת די פשוטה, היא כוללת לא מעט פרטים ובעיקר, דורשת הרבה דיוק.

הנה כמה דוגמאות למצבים, שבהם ייגרם נזק לפרקט בעקבות עבודה של מתקין לא מקצועי:

  • החדר לא מוכן להתקנת הפרקט -מתקין, שלא ידאג ליישר את רצפת החדר לפני התקנת הפרקט, עלול לגרום למצב, שבו הפרקט עולה לגובה.

  • השארת רווחים – מתקין, שיישכח להשאיר רווחים בין הקיר לפרקט, לפרקט, לא ישאיר מקום להתרחבות הפרקט ובכך, יגרום לפרקט להתנפח.

  • אין מספיק דבק - מתקין, שלא ישתמש בדבק הנכון או שלא ימרח מספיק דבק, עלול לגרום למצב, שבו אריחי הפרקט ישתחררו ויצאו מהמקום.

  • אין גימור - בסוף התקנת הפרקט על המתקין לדאוג לאיטום של כל הרווחים, שנותרו במהלך ההתקנה. מתקין לא מקצועי, לא יטרח לעשות זאת וישאיר אותנו עם "חורים" בפרקט. הוא גם לא יקצר את הדלתות בצורה טובה או שהוא לא יקצר את הדלתות כלל.

כמובן, שיש עוד אינספור דוגמאות כאלה. לכן, כשבאים לעשות התקנה, חשוב לבדוק לגבי עברו המקצועי של מתקין הפרקטים ואפילו לבקש ממנו, להראות לנו דוגמאות.


שאלות שכדאי לשאלות לפני התקנת פרקטים

השאלות הבאות, יימנעו מצבים של הפתעות בעת התקנת הפרקט:

  • האם התקנת הפרקט כוללת הובלה, ציוד נלווה ופינוי ואיסוף של הפסולת? כל התקנה חייבת לכלול זאת ועל המתקין לפרט על פרמטרים אלה גם בהצעת המחיר.

  • האם המחיר כולל מע"מ?

  • האם יש אחריות על ההתקנה? לכמה זמן? אחריות על התקנת הפרקט עומדת לכל הפחות על חצי שנה.

  • מה כוללת האחריות? האחריות על התקנת הפרקט כוללת בדרך כלל נזקים שקרו לפרקט בעקבות ההתקנה. היא אינה כוללת פגם בייצור של הפרקט, זו אחריותה של החברה, שממנה קניתם את הפרקט.


אחריות פרקטים

המושג אחריות, עלול קצת לבלבל, כשהוא נוגע לפרקטים. מכיוון, שיש שני סוגי אחריות:

  • אחריות על הפרקט עצמו – שאותה החברה, שממנה קניתם את הפרקט מספקת.

  • אחריות על התקנת הפרקט – שאותה המתקין מספק.

אחריות על הפרקט עצמו כוללת החלפה של אריחי הפרקט, רק בעקבות נזק ייצור. לדוגמא במצב, שבו ההדפס שעל הפרקט מתקלף, החברה תהייה אחראית לנזק. האחריות אינה כוללת פגיעות בפרקט, שנעשו בידי אדם כמו כתמי קפה או שחיקה של הפרקט.

מספר שנות האחריות, שנקבל על הפרקט, משתנה בהתאם לאיכות הפרקט. פרקטים אירופאים, שנחשבים איכותיים יגיעו ל- 20 עד 25 שנות אחריות, לעומת פרקטים סיניים, ששנות האחריות שלהם יעמדו בדרך כלל על 10-15 שנים.

יש חברות שאומרות שאין אחריות, במידה ונבחר להתקין את הפרקט בעצמנו או במידה ונבחר בחברה אחרת לביצוע ההתקנה. בכך הן מחזיקות אותנו בידיהן – מחשש שלא נקבל אחריות, נבצע את ההתקנה איתן.

חשוב להבהיר, שהאחריות, שעליה מדברת חברת הפרקטים היא האחריות על התקנת הפרקט ולא אחריות על הפרקט עצמו. האחריות על ההתקנה, אומרת שבמידה ונגרם נזק לפרקט בזמן ההתקנה, על המתקין לדאוג להחלפתו או לתיקונו.

לכן, אין שום הכרח שנקנה ונבצע את ההתקנה עם אותה חברה, שממנה קנינו את הפרקט. ייתכן, כי מישהו אחר יוכל להציע לנו הצעה משתלמת יותר עבור ההתקנה של הפרקט.


לקוחות מצלמים - תמונות של התקנת פרקטים

התקנת פרקט חסר בחדר שינה.
צילום: ש. א. תל אביב.
התקנת פרקט עץ בכל הבית.
צילום: שמואל ב., חדרה.
התקנת פרקט מעץ בגודל 20 מ"ר.
צילום: שרית בורשטיין כהן, נופית.
התקנת פרקט בקליניקה בגודל 15 מ״ר.
צילום: אודי קרסנר, גבעתיים.
התקנת 80 מטר של פרקט עץ בדירה בת ארבעה חדרים.
צילום: מיכל רביב, הרצליה.
התקנת פרקט בקליניקה.
צילום: עידו אבידן, קרית טבעון.
התקנת פרקט בחדר ממ"ד.
צילום: בקי כהן, רמת גן.
התקנת פרקט בסלון.
צילום: צביקה קורן, ירושלים.
התקנת פרקט בשני חדרי שינה.
צילום: פקע ברגר, גבעתיים.
התקנת 2 גלילי טפט.
צילום: ל. א. קרית אונו.

המלצות על מתקיני פרקטים

חודשים, שאנו חולמים על פרקט בחדר השינה, שישתלב מצוין עם האהיל הלבן שקנינו. אחרי כל התכנונים וההוצאות הכספיות, לא היינו רוצים ליפול בידיו של מתקין פרקטים חאפר, שיהפוך את הפרקט היפה מהחלום לפרקט, נפוח וחורק, שיוצא מהמקום. לצערנו, חאפרים ניתן למצוא בכל מקום, מתקיני פרקטים אמינים וטובים, קצת יותר קשה להשיג. לכן, באתר מידרג, אספנו עבורכם רשימה של מתקיני פרקטים מומלצים – לפי חוות דעת של אלפי לקוחות קודמים. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות רק בשיחה טלפונית עם לקוחות אמיתיים שקיבלו שרות מהמתקין שברשימה.


;

שאלות נפוצות לדף זה

איפה אני יכול למצוא מתקיני פרקטים מומלצים?

באתר מידרג ריכזנו רשימה של מתקיני פרקטים מומלצים, שקיבלו את חוות הדעת והציונים הטובים ביותר מלקוחות קודמים. לאחר כל התקנה של פרקט, צוות האתר, מתקשר ללקוח ומקבל ממנו דירוג אודות המתקין כך שהציון שלו כל הזמן מתעדכן באתר. לחצו כאן, על מנת לעבור לרשימת מתקיני הפרקטים המומלצים באזורכם!

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק