וילון הצללה יודע לשלב בד בבד יתרונות מכל העולמות. להכניס אור - אבל בכמות מרוככת. לאפשר פרטיות - ועדיין לא להסתיר לגמרי את הדשא של השכן. איך לבחור וילון הצללה ומה כדאי לדעת לפני שמזמינים? הנה כל מה שצריך לדעת על וילונות הצללה, כדי שתוכלו לראות את האור
בואו נסיר את הלוט רגע - מה זה בעצם וילון הצללה? נכון, כל וילון מספק איזשהו צל. אבל כשאנחנו מדברים על וילון הצללה הכוונה היא לוילון שמסנן את האור בצורה יעילה וברמה גבוהה יותר, בזכות בד בצפיפות גבוהה או מבנה של שלבים כמו בתריס.
עם וילון הצללה תוכלו להתאים את כמות האור הנכנסת לצרכים שלכם - בין אם זה אור רך יותר בחדר או סינון שמש מסנוורת. אם אתם רוצים לחסום את האור לגמרי (אנחנו לא שופטים) קראו על וילון האפלה.
אז מה אפשרויות ההצללה הנפוצות לבית?
וילון גלילה הצללה - פתרון פשוט וזול עם חיסרון מבחינה עיצובית: הוא נראה די תעשייתי. מזל שיש את הגרסה הצרפתית שלו.
וילון גלילה רשת צרפתית - וילון גלילה עם נראות מעודנת ורכה יותר. מה שיפה בוילון גלילה רשת, חוץ מהמראה שלו - זה שהוא שומר על פרטיות: אי אפשר לראות פנימה אבל אפשר לראות דרכו. עוד בונוס - יש לו שכבה שמונעת כניסת חום וקרינת UV.
🦓 וילון גלילה זברה / סאן סטריפ – עשוי מרצועות בד שקופות ואטומות שמתחלפות ביניהן. מאפשר משחק עם כמות האור, יחד עם סטייל נקי ועדכני.
וילון רומאי - וילון בד שמתקפל כלפי מעלה בקווים אופקיים. מבין כל האפשרויות, הוא בעל המראה הרך והביתי ביותר.
וילון סילואט - וילון שמזכיר תריס, אבל מבד רך. הוא מאפשר שליטה נוחה באור ויש לו נראות אלגנטית ויוקרתית. רק קחו בחשבון - המחיר בהתאם.
וילון דואט - וילון בעל מבנה קפלים מיוחד דו שכבתי, עשוי פוליאסטר. הוא מאפשר גמישות רבה בהצללה וגם בידוד תרמי ואקוסטי.
וילון ורטיקלי - וילון עם שלבים אנכיים שנפתח בהסטה צדית, פתרון אלגנטי במיוחד לחלונות גדולים. ניתן לסובב את השלבים שלו כדי לשלוט בכיוון האור.
תריס ונציאני - וילון שעשוי משלבים אופקיים שאפשר לסובב בהתאם לכמות האור הרצויה. עשוי בדרך כלל מעץ, אלומיניום או דמוי עץ.
איך בוחרים וילון הצללה לבית? התשובה היא - זה תלוי לכל חלל בבית יש שימושים ומאפיינים משלו שכדאי לשים לב אליהם ברגע המכריע של בחירת הוילון.
מהוילון בסלון יש הרבה ציפיות. אנחנו רוצים שישתלב בעיצוב, שיהיה נוח לתפעול ושיסתיר אותנו מעיניי השכנים יחד עם אפשרות לצפות בנוף.
וילון רומאי הוא פתרון אלגנטי מבחינה עיצובית, במיוחד לסלון עם כמה חלונות.
וילון סילואט מאפשר שליטה נוחה באור יחד עם עיצוב נקי ומודרני.
וילון ורטיקלי מתאים במיוחד לחלונות רחבים ואפילו לקיר שכולו זכוכית.
בחדר השינה נרצה בעיקר פרטיות, אפשרות להחשיך את החדר ואם יורשה לנו - אווירה רכה ונעימה.
וילון גלילה רשת צרפתית יכול לעבוד אם נרצה לראות מה קורה בחוץ גם כשהוילון סגור אבל לא להיראות (לגיטימי בסך הכל).
וילון דואט או וילון רומאי שעשויים מבד האפלה ברמת אטימות של 70% יספקו לנו הצללה ופרטיות מרובה. אם אנחנו רוצים ללכת עד הסוף עם החושך אפשר לבחור בוילון האפלה שיכול להגיע גם ל100% אטימות.
וילונות הצללה למטבח
במטבח נחפש וילונות נוחים לתחזוקה וניקוי, בכל זאת, לא כל בד תפור להתמודד עם ריח של חציל מטוגן.
וילון גלילה רגיל או סאן סטריפ יכולים להיות פתרון מצוין למטבח בזכות נוחות התפעול שלהם והמחיר.
וילון ונציאני למטבח הוא פתרון פרקטי וגם עיצובי, במיוחד אם הוא עשוי מעץ.
על מי כדאי לוותר? תריס ונציאני מאלומיניום שיש לו לוק "משרדי" יחד עם נטייה להתקלקל - מה שנקרא, תודה אבל לא תודה.
כדי לראות את הדברים באור הנכון, הנה כמה נקודות שכדאי לקחת בחשבון בבחירת וילון הצללה:
בואו נפתח רגע אפשרות שלא תמיד חושבים עליה: להתקין את הוילון בתוך מסגרת החלון. זה מומלץ בעיקר כשיש חלון שנפתח פנימה והיתרון הוא שאפשר לפתוח ולסגור אותו בלי שהוילון יפריע. במקרה כזה משתמשים לרוב בתריס ונציאני לפי מידה מדויקת של מפתח החלון. זה פחות מתאים במקרה שהחלון נפתח החוצה או שמעדיפים וילון לא ונציאני (לגיטימי).
אם זכיתם בחלון מול הים, קודם כל, וואלה זכיתם. אבל לא הכל זוהר - למשל, בשעות מסוימות חודרת לבית שמש חזקה מסנוורת מאוד. במקרים כאלה שווה לשקול פתרון הצללה שגם מבודד חום, כמו וילון גלילה רשת צרפתית למשל, או וילון דואט.
אלא אם החלון שלכם בדיוק במידות סטנדרטיות תצטרכו כנראה וילון לפי מידה. אם מתקינים את הוילון בתוך החלון, למשל במקרה של וילון דואט לחלון ממד, צריך מידה מדויקת של מפתח החלון כדי שלא ייכנס אור מהצדדים. טיפ: בהתקנה של וילון מחוץ לחלון, דווקא לא כדאי וילון בדיוק במידה אלא קצת גדול יותר. ההמלצה היא להוסיף עוד 10 ס"מ לפחות מעבר לרוחב החלון, בצדדים וגם מלמעלה ומלמטה.
שימו לב ♥ אם יש לכם חלונות משופעים ואפילו מקושתים - "וילון דואט" הוא הפתרון היחיד שמאפשר התקנה בתוך חלונות כאלה.
בואו נשפוך אור על החלק המעניין - כמה זה יעלה לנו? למרות שיש משתנים רבים, הנה טווחי מחירים שאפשר לצפות להם בוילונות הצללה נפוצים. המחירים כוללים מע"מ אבל לא כוללים את מחיר ההתקנה ותוספות.
מחיר וילון גלילה הצללה נע בין 400 - 600 ש"ח למטר מרובע.
מחיר וילון גלילה רשת צרפתית נע בין 350 - 650 ש"ח למטר מרובע.
מחיר וילון סאן סטריפ / זברה נע בין 200 - 450 ש"ח למטר מרובע.
מחיר וילון ונציאני מעץ נע בין 450 - 650 ש"ח למטר מרובע.
התקנה סטנדרטית צפויה לעלות בין 200 - 300 ש"ח נוספים. על מחירי מנגנון חשמלי תוכלו לקרוא כאן.
מה שמשפיע על מחיר הווילון הוא קודם כול איכות החומרים – ככל שהבד, העץ או המנגנון איכותיים יותר, המחיר עולה בהתאם. חוץ מזה, התאמה אישית מייקרת לרוב את המחיר למטר: וילון שמוזמן לפי מידה יהיה לרוב יקר יותר למטר מווילון מוכן בגודל סטנדרטי.
תודה מיוחדת לויקטוריה, רינת ואיציק - מעצבי וילונות שמדורגים במידרג, שעזרו לנו להביא לכם מידע מקצועי, מדויק ואמין הכולל גם טיפים חשובים ומחירים.
אם אתם כבר מדמיינים את וילון ההצללה המושלם לחלל שלכם, אנחנו איתכם. אספנו לכם רשימת מתקיני וילונות מומלצים, אחרי ההתקנה ניצור איתכם קשר כדי לשמוע איך היה ולעדכן את הדירוג. בהצלחה!
וילון הצללה נועד לסנן את האור ולאפשר שליטה בכמות האור, בעוד שווילון רגיל משמש בעיקר לעיצוב ופרטיות.
כן. ניתן לבחור בדים לפי רמת הצללה - מ-30% (אור רך) ועד 70% (הצללה חזקה).
תלוי מה הבד. בדים מסוימים, בעיקר רשת צרפתית או דואט, מספקים סינון קרני UV והפחתת חום, ועוזרים לשמור על טמפרטורת החדר.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.