סוכר פירות (פרוקטוז) הוא חד סוכר, וסוכר לבן (סוכרוז) הוא דו סוכר שמורכב מגלוקוז ופרוקטוז. ההבדל המשמעותי ביניהם הוא אופן הספיגה וההקשר שבו הסוכר נצרך:
סוכר לבן הוא ממתיק מעובד ונפוץ שמופק בדרך כלל מקנה סוכר או סלק סוכר. סוכר לבן מתפרק בגוף במהירות והגלוקוז שבו נספג בדם. לאורך זמן רמות גבוהות של גלוקוז בדם מובילות לתנגודת אינסולין וסוכרת.
סוכר פירות מגיע לתזונה שלנו דרך פירות או דרך מזון מעובד. אם צורכים אותו כחלק מאכילת פירות, הסוכר ייספג לאט יותר, בזכות המים והסיבים שיש בפירות. בנוסף, פירות נותנים בוסט של ויטמינים ונוגדי חמצון שחשובים לבריאות. לכל פרי יש מינון שונה של פרוקטוז. לדוגמה, ענבים מכילים יותר פרוקטוז בהשוואה לאוכמניות.
לעומת זאת, אם צורכים מזון תעשייתי ושתייה מתוקה שמכילים סוכר פירות מעובד (סירופ תירס) אז מקבלים כמות פרוקטוז גבוהה הרבה יותר מהכמות שיש בפרי. זה עלול להכביד על מערכת העיכול ועל הכבד ובטווח הרחוק לגרום, לא עלינו, לבעיות כמו כבד שומני, סוכרת, ומחלות לב. משקאות ממותקים מכילים כמויות גבוהות במיוחד של הסירופ המדובר.
