החלטתם שאתם רוצים להתחיל אימוני פילאטיס, אבל קצת מבולבלים בין כל סוגי הפילאטיס? אנחנו פה לגלות שהמטרה היא אותה מטרה - שילוב בין דיוק, חוזק ורוגע עם דגש על תנועה מודעת וחיזוק שרירי הליבה. מה ההבדל בין פילאטיס מזרן לפילאטיס מכשירים, אילו סוגי מכשירים קיימים וכמה יעלה לכם אימון פילאטיס. כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים להתאמן ולגלות שריר שמעולם לא ידעתם שקיים
ממציא השיטה ג'וזף פילאטיס (כן כן, זה על שמו) בנה את אימוני הפילאטיס כדי לעבוד על חיזוק שרירי ליבה, גמישות והגדלת טווחי התנועה של הגוף.פילאטיס אפשר לעשות על מזרן או על רפורמר (נסביר על סוגי הפילאטיס בהמשך, לשם כך התכנסנו).
אימון פילאטיס אורך בין 45-60 דקות. בזמן האימון מאמן הכושר יעבור ביניכם ויוודא שאתם עושים את התרגילים בצורה הנכונה והמדויקת, וגם נושמים בין לבין. כמובן שמומלץ לעשות מתיחות בתחילת ובסוף האימון כדי שלא יתפסו לכם השרירים.
חשוב לדעת: פילאטיס מתאים לכולם, גם לנשים בהריון. אבל, מומלץ יותר אם עשית פילאטיס גם לפני ההריון. חשוב רק לשמור על שיווי משקל ולעדכן את מאמן הכושר מראש בכל מצב בריאותי כזה או אחר.
בואו נתחיל עם קצת היסטוריה: בתקופת מלחמת העולם השנייה ג'וזף פילאטיס בנה סדרה של תרגילים לחיזוק שרירי הליבה, שנעשו על מזרן (זה מה שאתם מכירים כ"פילאטיס רגיל" או "פילאטיס מזרן"). אחרי שהוא הבין שלפעמים צריך קצת עזרה, הוא פיתח מכשירים ייעודיים כדי לספק תמיכה והתנגדות לתרגילים, ולהרחיב את טווח אפשרויות התנועה של הגוף. ככה למעשה נולד מה שאתם מכירים היום כפילאטיס מכשירים.
היתרון של פילאטיס מזרן הוא שאפשר לעשות אותו מכל מקום - כל מה שצריך זה מזרן וקצת אביזרים כמו גומייה וכדור. החיסרון שלו למול פילאטיס מכשירים הוא שאתם תלויים במשקל הגוף שלכם, וטווח התנועה שלכם מוגבל.
אנחנו יודעים, כשאתם חושבים על פילאטיס מכשירים אתם כנראה חושבים על מיטת העינויים הזאת. אנחנו פה לספר לכם שזה לא מפחיד כמו שזה נראה! חוץ מהמיטה שאתם מכירים (רפורמר), אולי תופתעו לגלות שיש עוד סוגי פילאטיס מכשירים שאפשר להשתמש בהם באימון: כיסא פילאטיס, קאדילק פילאטיס (זה ממש לא קשור לרכב), טאוור ועוד.
חשוב לדעת - נכון שמדובר במכשירים שונים, אבל ההבדל ביניהם הוא סוג התרגילים שעושים על כל מכשיר. התרגילים שונים, אבל התוצאה היא אותה התוצאה - חיזוק שרירי הליבה. איזה כיף!
רפורמר הוא המכשיר הקלאסי והפופולרי שאתם מכירים משיעורי פילאטיס מכשירים. מדובר במסילה עם משטח נע, שמחובר לקפיצים בדרגות קושי שונות. בגלל שהמשטח נראה כמו מיטה, הוא קיבל את הכינוי מיטת פילאטיס.
חוץ מהקפיצים, הרפורמר כולל גם רצועות לידיים ולרגליים, מה שמאפשר את הגיוון ברמות הקושי של התרגילים. הרפורמר מאפשר תרגול דינאמי בשכיבה, עמידה, ישיבה ואפילו בשכיבה על הצד.
למיטת פילאטיס קאדילק אין שום קשר למותג הרכב, אבל הוא בהחלט גדול ומרשים כמוהו. מדובר במכשיר פילאטיס שמזכיר קצת במראה שלו מיטת טיפולים, רק עם מסגרת מלמעלה. כמו הרפורמר, גם הוא מכיל רצועות וקפיצים אבל גם מוטות וידיות, שמאפשרות לבצע עוד תרגילים.
טאוור פילאטיס הוא מגדל קפיצים שמתחבר למיטת תרגול. הוא כולל גם רצועות ומוטות שמאפשרות עבודה של התנגדות בגוף. הוא מזכיר את מיטת פילאטיס קאדילק, רק בגרסה קטנה ומצומצמת יותר.
לטאוור פילאטיס יש רצועות כמו ברפורמר, אבל גם מחוברים אליו שני מוטות - מוט אלומיניום ומוט עץ. בר העץ כולל קפיצים שיוצרים התנגדות, ומתאימים לעבודה של תרגילי ידיים. בר האלומיניום יציב יותר ומתאים לתרגילים של שיווי משקל.
שמו המקצועי של כיסא הפילאטיס הוא כיסא וונדה, והוא נראה כמו כיסא עץ עם דוושה שנלחצת בעזרת קפיצים. הכיסא מתמקד בתרגילים שעובדים על קורדינציה, שיווי משקל, שרירי הבטן, הגב ורצפת האגן. אפשר לתרגל בישיבה, עמידה או על רגל אחת.
היתרון של כיסא הפילאטיס הוא הקומפקטיות שלו ולכן הוא מתאים גם לשימוש ביתי. בניגוד למיטת פילאטיס גדולה או מכשיר קאדילק, הכיסא לא יתפוס לכם הרבה מקום במרכז הסלון ותוכלו אפילו להשתמש בו ככיסא רגיל לכל דבר.
שימוש בכיסא פילאטיס לרוב יתאים לאנשים שקשה להם לשכב, אבל עדיין רוצים להתאמן ולהרחיב את טווח התנועה שלהם.
חוץ מסוגי המכשירים השונים, יש גם סוגי פילאטיס מכשירים. פילאטיס המכשירים הקלאסי מתמקד בחיזוק שרירי הליבה (ממש מה שדיברנו עליו) לפי השיטה של ג'וזף פילאטיס.
הסוג השני של פילאטיס מכשירים הוא פאוור פילאטיס. מדובר באימון כוח לכל דבר ועניין, רק שעושים אותו עם המכשירים השונים. פאוור פילאטיס מתמקד בכוח וחיזוק השרירים כמו שרירי הישבן.
מחיר אימון פילאטיס קבוצתי בסטודיו פרטי נע בין 40-70 ₪ לשיעור.
מחיר אימון פילאטיס אישי בסטודיו פרטי נע סביב 100-200 ₪ לשיעור.
שימו לב - מאמן הכושר והסטודיו יכולים להציע מנויים וכרטיסיות, ואז המחיר לשיעור אחד יהיה זול יותר.
חשוב לדעת - לפעמים תוכלו להגיע לשיעור ניסיון של פילאטיס במחיר מוזל יותר, מומלץ לוודא מול הסטודיו או מאמן הכושר.
מזרן או מכשירים - אימון פילאטיס מכשירים יקר יותר מאימון פילאטיס מזרן.
סטודיו פרטי או סטודיו בחדר כושר - בסטודיו פרטי המחיר לרוב יהיה יקר יותר.
מיקום הסטודיו - אימון פילאטיס מכשירים בסטודיו באזורי המרכז לרוב יעלו יותר מאשר באזורי הפריפריה.
אימון פרטי או קבוצתי - אימון קבוצתי יעלה פחות מאימון אישי.
עכשיו שאתם יודעים על סוגי הפילאטיס השונים, אתם יכולים לבחור איזה אימון מתאים לכם. אספנו בשבילכם רשימה של מאמני כושר מומלצים לאימון פילאטיס, כדי שכל מה שתצטרכו לעשות זה רק להתלבש בבגדי ספורט וללכת להתאמן.
יש פילאטיס מזרן ופילאטיס מכשירים. בתוך פילאטיס מכשירים יש גם את השיטה הקלאסית ופאוור פילאטיס.
פילאטיס קלאסי מתמקד בחיזוק שרירי הליבה. פאוור פילאטיס שם דגש על אימון כוח.
לכולם, כולל נשים בהריון אם הן התאמנו לפני ההריון.
במזרן עובדים עם משקל הגוף, במכשירים יש תמיכה והתנגדות מגוונת.
רפורמר (מיטת פילאטיס), קאדילק, טאוור פילאטיס וכיסא פילאטיס.
קבוצתי: 40–70 ₪, אישי: 100–200 ₪. תלוי גם בסוג הפילאטיס, המיקום וסוג הסטודיו.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.