עוד
מוקד מידרג: 1-700-707-233

אדריכלים

לינק לחנות

אדריכל הוא חלק בלתי נפרד מהצוות האמון על תכנון ובניית הבית שלנו, וככזה חשוב שנדע לבחור את האדריכל המיומן ביותר והמתאים לנו. בטיפ נסביר מה בדיוק תפקיד האדריכל, איך לבחור אדריכל, כמה יעלו לנו שירותי אדריכלות ואיפה נמצא אדריכלים מומלצים.


אדריכל או מעצב פנים – איך נדע למי לפנות?

לא פעם קרה שלקוח הזמין לביתו מעצבת פנים כשלמעשה נדרש לו בכלל אדריכל. אז נכון שלשני המקצועות האלו יש אלמנטים מקבילים, אבל בפעול לכל אחד תפקיד ויעוד שונה. בואו נעשה סדר.

אדריכל – אחראי על תכנון העמדת המבנה, חלוקת החללים הפנימיים בבית, הוספת חדרים או חלונות ולמעשה כל שינוי במבנה הבית. אדריכל חייב להיות בעל תואר אקדמי והסמכה מתאימה. כל אדריכל יכול להיות גם מעצב פנים, אבל מעצב פנים אינו יכול להיות אדריכל ללא התעודות המתאימות.

אדריכל לרוב כולל בעבודתו את גם את תכנון החשמל, האינסטלציה, העיצוב ועוד. הנדסאי אדריכלות – מורשים לבנות בעיקר בתים פרטיים, ללא הרחבת הסמכויות שניתנת לאדריכלים רשויים.

מעצב פנים – אחראי על עיצוב החללים בבית, התאמת הצבעים, הסגנון, והאסתטיקה כולה. לעומת אדריכל, מעצב פנים אינו חייב ללמוד עיצוב פנים על מנת לכנות את עצמו כך – ישנם קורסים לעיצוב פנים, הכשרות מקצועיות, לימודים אקדמיים ואפילו רק כישרון מיוחד– כל אחד מהם מספיק על מנת לעסוק בעיצוב פנים.

 אדריכל

אדריכל פנים – יש לא מעט כרטיסי ביקור שמתהדרים בטייטל – אדריכל פנים. ובכן, אין דבר כזה. כשמישהו שהוא אינו אדריכל, קורא לעצמו אדריכל פנים, הוא עובר עבירה פלילית, וזו כמובן נורה אדומה גדולה ומהבהבת עבורנו בבחירת בעל המקצוע

מתי כדאי לקחת אדריכל?

כמו שהסברנו, אדריכלים עוסקים בתכנון בתים וחלליים פנימיים, לכן בכל פרויקט החל מבניית בית פרטי, הרחבת חדרים, הוספת חלון וכל שיפוץ כללי ניתן ורצוי להיעזר באדריכל. מעבר לעובדה ששיפוץ המנוהל על ידי אדריכל יעשה ככל הנראה בצורה מהירה ונטולת הפתעות לא נעימות, האדריכל גם ידאג לכל הבירוקרטיה וההיתרים השונים מהרשויות המקומיות, ולמעשה יאגד תחת אחריותו את כל המרכיבים השונים של שיפוץ כללי או בניית בית עד לפרטי הפרטים הקטנים – משמע פחות כאב ראש לנו.

 

אדריכל מסביר על ההבדל בין אדריכל למעצב פנים


איך לבחור אדריכל?

לפני שבוחרים אדריכל ומשאירים בידיו לתכנן את בית החלומות שלנו, יש מספר דברים שחשוב לבדוק ולא לוותר עליהם:

:: לימודי אדריכלות

כמו שאמרנו, אדריכל יכול לקרוא לעצמו כך רק אם סיים לימודי אדריכלות. לכן, תמיד בקשו לראות את התעודה והרישיון של האדריכל. חשוב לדעת כי יש שני סטטוסים שאדריכל יכול לשאת בהם:

אדריכל רשום – מי שסיים את לימודיו, ומתחיל את הסטאז' שלו שעתיד להימשך 3 שנים.

אדריכל רשוי – אדריכל שסיים את לימודיו וגם עבר בהצלחה את הסטאז', ואת הבחינה לרישוי אדריכלים, ומופיע בפנקס האדריכלים של משרד התמ"ת.

:: המלצות ופרויקטים קודמים

כמו בכל ענף מן הסוג הזה – אין כמו מראה עיניים, וחשוב לבקש לראות תיק פרויקטים של האדריכל ולהתרשם מעבדותו. אפשר גם לבקש מספרי טלפון של לקוחות קודמים (או לקרוא המלצות על אדריכלים) ואפילו לבקר בבתים שתכנן.

:: התמחויות שונות באדריכלות

בדיוק כמו שיש רופאים בעלי התמחויות שונות, כך גם ישנן התמחויות באדריכלות. אדריכל נוף וגנים למשל עוסק בתכנון מרחבים פתוחים וציבוריים, ואינו מתאים לתכנון בתים פרטיים. כך גם לגבי אדריכלים המתמחים בתכנון ערים. לכן, כדאי לבדוק מהי ההתמחות של האדריכל עבור העבודה הספציפית שלכם.

 אדריכלות

:: חיבור אישי עם האדריכל

הסעיף הזה נכון לבחירת כל בעל מקצוע, ובייחוד כשמדובר באדם שאחראי על בניית בית חלומותינו. כדאי וחשוב שתהיה לכם אינטראקציה טובה עם האדריכל שבחרתם. האדריכל צריך להיות קשוב לבקשות שלכם, להבין את הסגנון והאופי שלכם ולתרגם אותו למעשים. לעולם אל תוותרו על פגישה אישית עם האדריכל לפני שתסגרו איתו פרויקט.


אדריכלים – עלויות ומחירים

לשירות של אדריכל אין שיטת תמחור קבועה, וכל אדריכל ראשי לגבות תשלום מלקוחותיו בשיטה שיבחר.

אחוזים מעלות הפרויקט הכוללת לאחר הערכת עלות הפרויקט הכוללת, האדריכל לרוב גוזר בין 4% - 6% אחוזים מן העלות זו השיטה הנפוצה ביותר לתמחור של אדריכלים.

אם האדריכל שלכם גובה אחוז מעלות הפרויקט, כדאי לשים לב למקרה שבו עלות הפרויקט נמוכה מאוד ואטרקטיבית מידי (כן, יש דבר כזה) . ייתכן כי האדריכל שבחרתם עובד עם רשימת קבלנים משלו שמשלמים לו אחוזים מן העסקה עבור שילובם בפרויקט. אם האדריכל שלכם מתעקש על בעל מקצוע ספציפי בכל תחום בבניית הבית – כנראה שהספק הזה מעביר לו 'עמלת תיווך' על העבודה. לא בהכרח מדובר במשהו רע וייתכן כי תקבלו ספקים אמינים, מחיר זול ועבודה נהדרת. אך ייתכן כי האדריכל 'משדך' לכם בעלי מקצוע שלא בהכרח יהיו הבחירה הטבעית שלכם.

שעת עבודה – אדריכלים רבים גובים תשלום לפי שעות עבודה. ההיגיון בכך הוא שישנם לקוחות מהירי החלטה, וישנם לקוחות שדורשים תשומת לב מיוחדת – כך שעבור פרויקט אדריכלי זהה, ייתכנו הפרשים משמעותיים בשעות העבודה שנדרשו מן האדריכל. התשלום לשעת שירות של אדריכל נע בין 100 – 400 ₪, ותלוי בוותק של האדריכל, במוניטין שלו, בגודל הפרויקט ועוד.

במידה ובחרתם לשכור את שירותי האדריכל עבור משהו נקודתי ולא עבור הפרויקט כולו, ייתכן כי התמחור יהיה שונה. למשל, עבור תכנון תוכנית עבודה בלבד, ללא ליווי של הפרויקט יגבה האדריכל בין 4,000- 9,000 ₪, תלוי במורכבות הפרויקט. עבור שעת פיקוח על הבנייה, יגבה האדריכל בין 150 – 350 ₪.

מה עלול לייקר את מחיר השירות של האדריכל

כמו שאמרנו, ברוב המקרים אדריכל אחראי על הפרויקט כולו מא ' ועד ת', והמידה בה תרצו שהוא ירד לפרטים הקטנים ביותר יכולה לייקר את המחיר. ככלל שהגימור שתרצו לכל אלמנט יהיה מוקפד יותר, ורמת הירידה לפרטים גבוהה יותר – כך מחיר שירות האדריכל יהיה יקר יותר.

 אדריכלים

 


אדריכלות ירוקה

אדריכלות ירוקה היא אדריכלות שמטרתה להפחית למינימום את הפגיעה בטבע בתהליך הבנייה. אדריכלים המתמחים בבנייה ירוקה מתמחים בשימוש בחומרים ממוחזרים וידידותיים לסביבה, ניצול נכון של המרחב – למשל בהצללה ותאורה או אנרגיה חליפית וכיוון הרוח. בשנים האחרונות נפוץ בארץ תו תקן לבנייה ירוקה אך הוא עדיין אינו מחייב. אם כבר החלטנו לבנות בית מהיסוד, לא כדאי לעשות זאת בהתחשבות בכדור הארץ והטבע?.


אדריכלים מומלצים

כשמדובר באדם האחראי על תכנון ובניית הבית שלנו, לא נרצה לקחת צ'אנס וליפול על אדריכל חאפר. בבחירת אדריכלים חשוב במיוחד להכיר את סגנון העבודה של האדריכל ולהתרשם מעבודות קודמות שלו. בדיוק בגלל זה ריכזנו עבורכם רשימה של אדריכלים מומלצים לפי עשרות חוות דעת של לקוחות קודמים. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות רק בשיחה טלפונית עם לקוחות אמיתיים שכבר ביצעו עבודה עם האדריכל שברשימה.


רוצים לדעת כמה יעלה השיפוץ שלכם? נסו את מחירון השיפוצים של מידרג 


;

שאלות נפוצות לדף זה

מה ההבדל בין אדריכל למעצב פנים?

אדריכל – אחראי על תכנון מבנה הבית, כולל חלוקת החלקלים הפנימיים. הוא חייב להיות בעל תואר אקדמי. אדריכל לרוב כולל בעבודתו את גם את תכנון החשמל, האינסטלציה, העיצוב ועוד.

מעצב פנים – אחראי על עיצוב החללים בבית, התאמת הצבעים, הסגנון, והאסתטיקה. מעצב פנים אינו חייב ללמוד עיצוב פנים ומספיק שיקח קורס לעיצוב פנים או אפילו שיהיה לו רק כשרון. 

איך בוחרים אדריכל?

יש כמה פרמטרים לבחירת אדריכל: 

1. שיהיה אדריכל רשום או רשוי. 

2. להסתכל על עבודות קודמות ולקבל המלצות מלקוחות קודמים 

3. חיבור אישי לאדריכל ולסגנון שלו. 

מה זו אדריכלות ירוקה?

אדריכלות ירוקה היא אדריכלות שמפחיתה למינימום את הפגיעה בטבע בתהליך הבנייה ומשתמשת בחומרים ממוחזרים וידידותיים לסביבה. 

כמה עולה אדריכל?

יש שתי אפשרויות לחישוב שעות עבודה של אדריכל. 

הראשונה - לפי אחוזים ממחיר הפרוייקט, בדרך כלל 4%-6%.

השניה - תשלום לפי שעות כאשר מחיר של שעת שירות של אדריכל נע בין 100 – 400 ₪, ותלוי בגודל הפרוייקט ובניסיון של האדריכל. 

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק