וילון מחיצה בין חדרים זה לא קיר, אבל בכל זאת - נעים להכיר. אם אתם רוצים להפריד בין אזורים בבית בלי לבנות קירות, וילון מחיצה בין חדרים יכול להיות הפתרון שחיפשתם. מה חשוב לדעת לפני שמזמינים וכמה זה יעלה לכם? כיסינו לכם את כל מה שצריך לדעת על וילון מחיצה בין חדרים, רק צריך לגלול
בעולם שבו אנחנו מוצאים את עצמנו בבית יותר מאשר בחוץ (אנחנו בעד:) אנשים רבים מחפשים דרך פשוטה לייצר חללים נוספים בבית. אם הסלון שלכם הופך מדי פעם לקליניקה מאולתרת או שהילד חולם על מרחב פרטי משלו בחדר הילדים, וילון מחיצה בין חדרים יכול להיות תפור לזה. היתרון הגדול הוא הגמישות: כשהחלל צריך להיות פתוח, פשוט מזיזים את הוילון. זה פתרון פרקטי במיוחד לבתים קטנים או דירות סטודיו, שבהם כל מטר חשוב.
הפתרון הנפוץ ביותר לוילון הפרדה בין חדרים הוא וילון הסטה - וילון בד שנע על מסילה שמותקנת בתקרה, או על גבי מוט. וילון הסטה יוצר תחושת הפרדה ופרטיות, אבל לא חוסם לחלוטין רעש או אור - ולכן מתאים למצבים בהם נדרשת הפרדה חלקית בלבד.
עוד פתרון להפרדה בין חללים הוא וילון פנלים - מסכי בד שטוחים שנעים על גבי מערכת מסילות. גם וילון גלילה שמתקינים על התקרה, יכול לשמש כמחיצה בין חדרים.
מה חשוב לדעת לפני שבוחרים וילון מחיצה בין חדרים? המשיכו לגלול :)
הנה כמה פרמטרים חשובים שכדאי לשקול בבחירת וילון מחיצה בין חדרים - אל תסיטו את תשומת הלב 🙂
תדירות שימוש: בואו נפתח את זה רגע - האם אתם מתכננים לפתוח ולסגור את הוילון באופן יומיומי? אם כן, שווה להשקיע במסילה ובמנגנון פתיחה נוח לתפעול. אפשר לבחור במסילת משיכה איכותית, שמאפשרת פתיחה חלקה וקלה של הוילון במשיכת חוט. אפשר גם לפתוח את הוילון בעזרת מקל משיכה שמקל על הפתיחה (🥁).
אטימות ובידוד: כשמדובר בוילון מחיצה בין חדרים - הכל תלוי בשאלה - איזו רמת הפרדה אתם רוצים לייצר. אם חשוב לכם לייצר יותר בידוד, תשקלו לבחור בוילון עשוי בד אקוסטי, כמו קטיפה או בד עבה, שיכול לסייע בהפחתת רעשים. אם אתם רוצים לסנן כניסה של אור, בד האפלה יכול לעזור. וילון קליל מבד קרפ או בסגנון פשתן יעניק מראה אסתטי, במקרה שהעיצוב יותר חשוב.
כיוון פתיחת הוילון: זה אולי נשמע כמו פרט טכני קטן, אבל הוא משמעותי. אם אתם בוחרים בוילון חצוי - כזה שנפתח לשני הצדדים - חשוב לקבוע מראש את נקודת האמצע. אם אתם הולכים על פתיחה לצד אחד בלבד, כדאי לחשוב האם הכיוון העדיף הוא ימינה או שמאלה. למה זה חשוב? כי זה משפיע על תכנון הוילון והמסילה - ובעיקר על זה שהתוצאה תהיה נוחה לשימוש היומיומי שלכם.
אם כל המידע הזה נשמע לכם מלחיץ - אל דאגה! אתם לא צריכים להיות מומחים לוילונות. ברוב המקרים בעל המקצוע מגיע אליכם הביתה לקחת את המידות המדויקות ולתכנן את הוילון בהתאם לצרכים שלכם.
סוג המסילה: לרוב מתקינים וילון מחיצה בין חדרים עם מסילה רגילה וישרה שמחוברת לתקרה. במקרים מיוחדים, אפשר לבחור במסילות עם טוויסט, שהן לרוב גם יקרות יותר: אם רוצים למשל וילון הסטה מעוגל, צריך מסילה עם כיפוף. אם אתם חובבי הז'אנר העיצובי או שיש לכם נסיבות מיוחדות -כמו תקרה שלא מאפשרת התקנת מסילה צמודה - אפשר לבחור "מסילת בית חולים" שתלויה מהתקרה ומתחילה נמוך יותר. בשביל נוחות התפעול - תוכלו לבחור במסילת משיכה שכוללת מנגנון פתיחה נוח יותר בעזרת חוט.
עיצוב: נכון, עיצוב זו לא המטרה העיקרית של וילון מחיצה בין חדרים - אבל אם כבר לחצוץ אז בסטייל. סוג הבד, התפירה והצבע של הוילון משפיעים על תחושת החלל וכדאי להתאים אותם לסגנון של שאר הבית. כדי להימנע ממראה "מסך" שטוח ולקבל מראה רך יותר מומלץ להשקיע בוילון תפירת קפלים או להשתמש ביותר בד.
תחזוקה: בוילון הפרדה בין חדרים, חשוב לקחת בחשבון את התחזוקה השוטפת, בגלל השימוש היומיומי והמגע התכוף. עדיף לבחור בד סינתטי שאפשר לכבס בקלות, ואם אפשר לבקש, שיהיה גם עמיד בפני כתמים ואבק. גם שימוש במנגנון פתיחה שלא מצריך נגיעה בבד הוילון, כמו מוט משיכה שהזכרנו קודם, יכול לעזור. ושטיפת ידיים, כמובן. אבל זה כבר לא בסמכות שלנו😇.
בואו נפריד את זה רגע למרכיבים השונים: מחיר וילון מחיצה בין חדרים מורכב ממחיר הוילון עצמו, מחיר המסילה ומחיר ההתקנה. ברוב המקרים, כאשר מדובר במסילה סטנדרטית - בעל המקצוע כולל אותה במחיר הוילון. בכל מקרה, ההמלצה הכי טובה שלנו היא לבקש הצעת מחיר שמפרטת בדיוק מה כלול 🙂
מחיר וילון הסטה נע בין 300 - 500 ₪ למטר רץ, עד גובה 2.80 מטר.
מחיר מסילה רגילה לרוב כלול במחיר הוילון.
מחיר מסילה עם כיפוף יעלה כ-100 ₪ למטר.
מחיר מסילת משיכה יעלה כ-120 ₪ למטר.
תודה מיוחדת לסיגל וחננאל - מעצבי וילונות שמדורגים במידרג, שעזרו לנו להביא לכם מידע מקצועי, מדויק ואמין הכולל גם טיפים חשובים ומחירים.
כדי ששום דבר לא יחצוץ ביניכם לבין הזמנת וילון החלומות שלכם, סגרנו לכם רשימה של מעצבי וילונות מומלצים לוילון מחיצה בין חדרים. בהצלחה!
הפתרון הנפוץ ביותר לוילון מחיצה בין חדרים הוא וילון בד בהסטה על מסילה - נוח לתפעול ומתאים לרוב החללים. אפשר גם להתקין וילון שמזיזים על גבי מוט, וילון פנלים או וילון גלילה.
תלוי במטרה - לוילון מחיצה בין חדרים מומלץ בד עבה יחסית אם רוצים יותר פרטיות או הצללה, ובד קליל אם רוצים מראה אוורירי ומעבר אור.
וילון הסטה להפרדה בין חדרים עולה בין 300 - 500 ש"ח למטר רץ, במקרה שמדובר במסילה סטנדרטית עד גובה 2.80 מ'.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.