מוקד מידרג: 1-700-707-233

אינטרקום לבניין

אינטרקום לבניין הוא פתרון טוב לשמירה על החללים המשותפים מוונדליזם וממבקרים לא רצויים, וגם למיגון של הדירות. כבר נספר לכם שאינטרקום לבניין יעלה 500-2,000 ₪ לדייר, בהמשך תוכלו לקרוא  באיזה מקרים תשלמו יותר ובאיזה פחות. כמה זמן תיקח ההתקנה? האם תוכלו להשתמש בתשתית של אינטרקום ישן ולא פעיל? איך יסתדרו הדיירים שומרי השבת? רגע לפני אספת הדיירים הבאה, מוזמנים לקרוא מידע וטיפים על התקנת אינטרקום לבניין


מערכת אינטרקום לבניין

אז מה מערכת האינטרקום החדשה שלכם תכלול?

אינטרקום לבניין פאנל חיצוני. בפאנל הזה יהיו לוח מקשים, צג קטן ולחצן חיוג, והוא יותקן בכניסה לבניין. כך, אם למשל אתם גרים בדירה 14, האורחים שלכם יצטרכו להקיש 14 בלוח הלחצנים וכשהמספר יופיע על הצג של הפאנל – לצלצל בעזרת כפתור החיוג. דיירי הבניין ישתמשו בלוח המקשים כדי להיכנס לבית באמצעות קוד. חוץ ממנו, בפאנל החיצוני יהיו מיקרופון ועינית של מצלמה, שיאפשרו לכם לתקשר מבפנים עם האורח שחייג מבחוץ.  באינטרקום אנלוגי (מה זה בדיוק? אל דאגה, נסביר בהמשך) הפאנל נראה אחרת, עם לחצן חיוג נפרד לכל דירה.

 פאנל חיצוני של אינטרקום דיגיטלי לבניין

אינטרקום לבניין מנעול חשמלי. המנעול יותקן בתוך הדלת, והמצב הבסיסי שלו הוא נעול. כשיקבל אות מהקודן או מלחצן פתיחה באחת הדירות, הוא יכריז בשמחה "זזזז!" וייפתח.

אינטרקום לבניין ספק כח. מערכת אינטרקום צורכת מתח נמוך יחסית למה שיש בשקעים הביתיים, לכן הטכנאי שיגיע אליכם יתקין שנאי שיתאים את מתח החשמל למערכת.

אינטרקום לבניין חיווט. מתקין האינטרקום שלכם יצטרך למתוח די הרבה כבלים: מהפאנל החיצוני עד ספק הכח וארון התקשורת, וממנו אל הדירות. בכל קומה יותקן מכשיר שנקרא מפענח קומתי, ממנו יתפצלו הכבלים לדירות השונות. כשיצלצלו בחוץ, המפענח הקומתי יקבל את האות ויעביר את הצלצול לדירה הנכונה. אם תהיה תקלה במערכת, בעזרת המפענח הקומתי הטכנאי יוכל לגלות בקלות מאיזו דירה היא מגיעה.
באינטרקום אנלוגי ובאינטרקום אלחוטי החיווט מתבצע בצורה שונה, תוכלו לקרוא יותר מידע עליהם בהמשך.

אינטרקום לבניין מוניטורים. המוניטור הוא יחידת הקצה שמותקנת בדירה, מצלצלת כשאורח רוצה להיכנס ומאפשרת לכם לדבר איתו או לראות אותו, ולפתוח את הדלת אם תרצו. יחידת התקשורת יכולה לכלול שפופורת, מסך ושפופורת, או רק מסך. רוב המתקינים יאפשרו לדיירים שונים בבניין לבחור יחידות תקשורת שונות לפי ההעדפה שלהם, ויתמחרו את ההתקנה לכל דייר בהתאם ליחידת הקצה שבחר.

 אישה מדברת באינטרקום

סוגי אינטרקום

אינטרקום אנלוגי

בעבר, מערכות האינטרקום שהתקינו היו של אינטרקום אנלוגי. באינטרקום אנלוגי אל כל שפופרת צריכים להגיע חמישה גידים, כלומר חמישה כבלים. ארבעה כבלים משותפים לכל הבניין ואחד ספציפי לכל דירה, כדי שיוכל להעביר את הצלצול רק לה, לפי מה שהמבקר לחץ בפאנל החיצוני. החסרון במערכת הזו הוא ריבוי של כבלים: נניח, בבניין של 30 דיירים יצטרכו להיות 34 כבלים – ארבעה משותפים ועוד אחד לכל דירה. הריבוי הזה יוצר קושי למצוא מאיפה תקלה נובעת, בעת הצורך. אם כבל אחד בדירה אחת התנתק כל המערכת תהיה מושבתת, ולטכנאי שתזמינו אליכם לא תהיה דרך לדעת באיזו דירה הבעיה, והוא יצטרך לעשות חיפוש יסודי שייקח הרבה זמן ויעלה לכם הרבה כסף.

כיום, התקנת אינטרקום אנלוגי נפוצה פחות. בחלק מהמקרים המערכת זולה מעט יותר מאינטרקום דיגיטלי, אבל נוטה יותר לתקלות כך שבטווח הארוך זה לא משתלם. מלבד זאת, במערכת אינטרקום אנלוגי לא ניתן להתקין מצלמה ומסכים, אלא רק לדבר עם המבקרים בעזרת שפופרת. מערכת מסוג כזה גם לא תתמוך בחיבור לסמארפון.

מתי כן נמליץ לכם להתקין אינטרקום אנלוגי? אם יש דיירים מבוגרים בבניין, ואתם מעדיפים את הפאנל החיצוני הישן והיותר קל לתפעול, עם לחצן חיוג נפרד לכל דירה.

 אינטרקום לבניין | פאנל אינטרקום אנלוגי

אינטרקום דיגיטלי

רוב מערכות האינטרקום שמתקינים היום הן מסוג אינטרקום דיגיטלי. מערכות מהסוג הזה משתמשות בתשתית של שני גידים בלבד, כשבכל קומה יש מפענח קומתי שמעביר את הצלצול לדירה הנדרשת. ההתקנה פשוטה יותר במקרה כזה, והתקלות פחות נפוצות: לאחד משני כבלים יש הרבה פחות סיכוי להיקרע מאשר לאחד מ-34. במקרה שכן יש תקלה, הטכנאי יכול לבדוק בעזרת המפענחים הקומתיים מאיזו דירה היא הגיעה, ולבצע תיקון קצר וחסכוני.
בגלל שזה הסוג הכי נפוץ בהתקנה כיום, רוב המידע במאמר נוגע לסוג האינטרקום הזה.

אינטרקום אלחוטי

אם כבר אפשר לפתוח חשבון בנק מהסמארטפון, למה שלא תוכלו לפתוח ממנו את דלת הבניין? החידוש האחרון בתחום האינטרקום לבניין הוא אינטרקום אלחוטי שמבוסס על חיבור לאינטרנט. במערכת מהסוג הזה יש פאנל חיצוני, שמחובר לארון התקשורת באמצעות כבל רשת. חוץ ממנו לא מתקינים מוניטורים בדירות, אלא את האפליקציה המתאימה בניידים של הדיירים. דרך האפליקציה ניתן לראות את מי שצלצל בפאנל החיצוני ולפתוח לו את הדלת. את כל הדברים האלה תוכלו לעשות מהספה בבית, אבל גם מהמשרד או מחוף הים.

לפני שתקפצו על המציאה, נזהיר שמערכות אינטרקום אלחוטי כפי שהן קיימות כיום נחשבות לא אמינות במיוחד. החיבור יכול להיות איטי מידי (אם ייקח לתמונה יותר מדקה להגיע למסך שלכם, האורח כבר יכול לחשוב שאתם לא בבית), ולא יציב – יכול להיות שתלחצו על לחצן הפתיחה והדלת פשוט לא תגיב.

אז מה נמליץ לכם לעשות אם אתם ממש רוצים את האינטרקום שלכם בכיס? אם אתם גרים בבניין עם כמות גדולה במיוחד של דירות, תוכלו להתקין מערכת אינטרקום אלחוטית איכותית ואמינה יותר, אך גם יקרה בהתאם. בגלל שאין צורך ביחידות תקשורת בדירות או בהתקנת חיווט אליהן ומדובר במחיר גלובלי לכל התקנת האינטרקום, המחיר ירד משמעותית ככל שמספר הדיירים יעלה. אם יש לכם 50 דירות בבניין, תוכלו להתקין מערכת אינטרקום אלחוטית שעולה 20,000 ₪ במחיר של 400 ₪ בלבד לדירה.

אם כמות הדיירים בבניין שלכם סטנדרטית יותר, תוכלו להתקין אינטרקום דיגיטלי בבניין ולהציע לדיירים שרוצים אפשרות להתקין על גבי המוניטור הביתי מתאם לאפליקציה. על תוספת מתאם כזו יצטרכו הדיירים לשלם כמה מאות שקלים. במקרה כזה אם האפליקציה תאכזב דווקא כשתצטרכו אותה, המוניטור הביתי יהיה קיים כגיבוי ולא תצטרכו לרדת לפתוח את הדלת פיזית כמו שעשו אבותינו פעם בפרה-היסטוריה.


התקנת אינטרקום לבניין משותף על תשתית קיימת

המתקינים המדורגים באתר מספרים לנו שברוב הקריאות שלהם הם מבצעים התקנת אינטרקום על תשתית קיימת. גם אם אתם לא יודעים את זה, יש סבירות די גבוהה שאי פעם היה אינטרקום בבניין שלכם, והתשתית עדיין שם. ברוב המקרים התשתית הקיימת טובה להתקנה של האינטרקום החדש, אלא אם כן תרצו להתקין אינטרקום אלחוטי שיצריך חיבור של כבל רשת. גם אם תרצו להתקין אינטרקום דיגיטלי על תשתית קיימת של אינטרקום אנלוגי, ברוב המקרים זה אפשרי.

אם התשתית בבניין שלכם לא במצב טוב, המתקין יעדיף להחליף אותה. זה יעלה במחיר, אבל יחסוך תקלות לא צפויות במהלך ההתקנה או תקלות במערכת האינטרקום בעתיד. אם תתעקשו להישאר עם התשתית הקיימת הבעייתית, חלק מהמתקינים יסכימו לבצע את העבודה – אבל לא ייתנו עליה אחריות. 

התקנת אינטרקום על תשתית קיימת תעלה לכל דייר 100-300 ₪ פחות מהתקנה של אינטרקום בבניין ללא תשתית.

 אינטרקום לבניין

כמה זמן לוקחת התקנת אינטרקום לבניין?

התקנת הפאנל החיצוני אורכת 3-5 שעות, תלוי במצב התשתית בבניין שלכם. התקנת יחידת תקשורת בדירה, כולל הדרכה לדיירים על שימוש במערכת האינטרקום, לוקחת חצי שעה-שעה לכל דירה. אם בבניין שלכם יש עשר דירות ומצב תשתית טוב, ההתקנה יכולה לארוך 8-14 שעות: אם המתקין שתזמינו יביא איתו עובד נוסף זה יוכל להסתיים תוך יום אחד, ואם לא – יום או יומיים. אם בבניין שלכם יש יותר דירות או עבודת תשתית מאתגרת, זמן ההתקנה כמובן יתארך, וכדאי שתיערכו לזה מראש.
שימו : התקנת המוניטור בכל דירה כוללת הדרכה על השימוש בו לדיירים, אז צריך לוודא שלפחות נציג אחד מהדיירים בבית יהיה נוכח בהתקנה. אם הבניין שלכם מכיל כמה עשרות דירות ההתקנה תתמשך על פני כמה ימים, וכדאי שתקבעו מראש איזה דיירים צריכים להיות בבית באיזה יום ובאיזה שעות.

התקנת אינטרקום אנלוגי יכולה להיות ארוכה מעט יותר, והתקנת אינטרקום אלחוטי תהיה קצרה הרבה יותר – בגלל שאין צורך בהתקנה של יחידות תקשורת בדירות.


התאמת אינטרקום לבניין לשומרי שבת

מה עושים אם יש שומרי שבת בבניין? אל דאגה, מערכות אינטרקום הן בהחלט מסורת-פרינדלי. בכל התקנה של מערכת אינטרקום מחולקים לכל הדיירים מפתחות שיכולים לפתוח את המנעול החשמלי בצורה מכנית. חוץ מזה שהם יאפשרו לדיירים שומרי מסורת להיכנס הביתה בלי לחלל שבת או חג, הם חשובים כדי שלא תישארו נעולים בחוץ בזמן הפסקת חשמל.

חוץ מהמפתחות, ניתן להתקין בדירות מוניטור בעל כפתור כיבוי. אם תלחצו עליו, המסך לא ישדר תמונה והמכשיר לא ישמיע צלצול גם אם ינסו לחייג אליו מהפאנל החיצוני.

בכל מנעול חשמלי קיים גם צ'יפ קטן שאפשר להזיז, שדואג שהדלת תישאר פתוחה עד שתזיזו אותו בחזרה. אם תגיעו להסכמה על כך בבניין שלכם, תוכלו להשאיר את דלת הבניין פתוחה ברצף במהלך שבתות וחגים.


תיקון אינטרקום – מי משלם?

כשכמה עשרות אנשים קונים מערכת אחת יחד, קצת מסובך לקבוע מי ישלם כשתהיה בה תקלה. מתי התשלום יהיה על הדייר ומתי על ועד הבית?

דבר ראשון, כדאי שתדעו שמתקיני אינטרקום נותנים בדרך כלל שנה עד שנתיים של אחריות ושרות על ההתקנה והמכשירים. וודאו שאתם מקבלים את תקופת האחריות הרצויה לכם. אם תצטרכו תיקון אינטרקום בתוך התקופה הזו, כמובן שאף אחד לא ישלם עליו.

אחרי תקופת האחריות, מקובל לחלק את התשלום לפי מיקום התקלה. על תקלה בפאנל החיצוני או בחיווט ממנו עד המפצלים הקומתיים הוועד ישלם, ועל תקלה ביחידת התקשורת בדירה או בחיווט ממנה עד המפצל הקומתי הדייר המתאים ישלם. לנו זה נשמע הגיוני מחייך.

 


לקוחות מידרג מצלמים: התקנת אינטרקום

התקנת אינטרקום עם מצלמה.
צילום: רפי זיבנברג, שוהם.
התקנת אינטרקום וקודן לשער כניסה לבית.
צילום: ליאור הר לב, הוד השרון.
התקנת אינטרקום לבית פרטי.
צילום: בני סאסי, הרצליה.
התקנת אינטרקום בבית פרטי.
צילום: ניב פ. תל אביב.
התקנת מערכת אינטרקום רב מפלסית, מערכת קולנוע ...
צילום: אורי ז. ירושלים.
התקנת אינטרקום בדלת כניסה לבניין.
צילום: איציק לוי, ירושלים.
החלפת מערכת אינטרקום לכניסה לחצר התקנת מערכת ...
צילום: ארז אימברמן, רמת ישי.
התקנת קודנים בדלתות הבניין, החלפת שנאי בלוח ...
צילום: ישראל ב. מודיעין.
התקנת אינטרקום בשער כניסה לבית פרטי.
צילום: ארתור רום, כפר סבא.
התקנת אינטרקום בבית פרטי.
צילום: אלי בן הרוש, קרית אתא.

מחיר אינטרקום לבניין

אז כמה תשלמו כדי להתקין אינטרקום בבניין שלכם?

מחיר התקנת פאנל חיצוני (כולל מנעול חשמלי, ספק כח, וחיווט) של אינטרקום לבניין על תשתית קיימת הוא 2,500-3,000 ₪, לא כולל מע"מ.

מחיר התקנת שפופרת אינטרקום בדירה, כולל אופציית דיבור ולא כולל מסך הוא 200-300 ₪ לא כולל מע"מ.

מחיר התקנת יחידת תקשורת בדירה שכוללת מסך הוא 700-1,300 ₪, לא כולל מע"מ. המחיר משתנה לפי גודל המסך, החברה והפיצ'רים השונים של המוניטור (למשל, תשלמו יותר על מסך מגע, על תוספת של שפופרת, או על כרטיס זיכרון שישמור עבורכם תמונות של אנשים שצלצלו כשלא הייתם).

כך לדוגמא בבניין בעל עשר דירות, הדיירים שבחרו מוניטור ללא מסך ישלמו על ההתקנה 500-600 ₪ לדייר, לא כולל מע"מ, והדיירים שבחרו מוניטור כולל מסך ישלמו 950-1,600 ₪ לדייר, לא כולל מע"מ.

המחירים האלה הם במקרה שהמתקין יכול להתבסס על תשתית קיימת. אם אין בבניין שלכם תשתית כזו, ההתקנה תעלה בעוד 100-300 ₪ + מע"מ לדייר.

כאן תוכלו לקרוא מה עוד יכול להשפיע על המחיר.


מתקיני אינטרקום מומלצים

לבחור בעל מקצוע בשביל עצמכם זו משימה מספיק קשה, אבל אם אתם עומדים לפני התקנת אינטרקום לבניין אתם צריכים לבחור בעל מקצוע מספיק אמין גם בשביל כל השכנים שלכם מחייך. למזלכם, גייסנו את חכמת ההמונים כדי לעזור. כאן תוכלו למצוא מתקיני אינטרקום מומלצים, מדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. תוכלו לקרוא פידבקים על עבודות קודמות של כל מתקין, ולבחור את האיש שלכם. בהצלחה!


;

שאלות נפוצות לדף זה

כמה עולה אינטרקום לבניין?

התקנת אינטרקום לבניין תעלה לכם ברוב המקרים 500-2,000 ₪ לדייר. המחיר משתנה לפי כמות הדיירים בבניין, עבודת התשתית הנדרשת, וסוג יחידות התקשורת שתבחרו להתקין בדירות - עם או ללא מסך.

איך מחליפים קוד אינטרקום?

מתקין האינטרקום אמור להשאיר אצלכם חוברת עם הוראות להחלפת קוד במכשיר הספציפי שלכם בתום ההתקנה. וודאו שאתם שומרים אותה במקום שתזכרו! אם אתם רוצים להחליף קוד ואין ברשותכם חוברת כזו, אתם מוזמנים להיעזר במתקין אינטרקום מומלץ.

כמה זמן אורכת התקנת אינטרקום בבניין?

בין יום לשבוע, תלוי במספר הדירות בבניין שלכם.

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק